Kilka fotek, zapewne szybko będą przybywać:
http://flickr.com/groups/canoneos5dmarkii/
Kilka fotek, zapewne szybko będą przybywać:
http://flickr.com/groups/canoneos5dmarkii/
Gdzieś mnie wywaliło posta (też macie ciągle Database Error ?) Napisam tam sobie, że nawet jak i byłby AF z 50D to i tak du.. bo wszystkie punkty są w środku kadru i kicha. Więc właściwie nie ma znaczenia czy jest jeden krzyzowy czy 9 krzyzowych i tak trzeba przekadrowywać.
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Canon jest cham bo nie zrobił 5DII które zabiłoby Ds. Genialny aparat został zastąpiony swoją nową wersją upgrejdowaną do współczesnych wymogów a w niektórych wypadkach te wymogi pzrekraczającą znacznie. I tyle.
Stary piękny 5D stanieje i za to wdzięczne będą rzesze użytkowników z takich cyrków jak Polska.
Ludzie, czy wy naprawdę wierzycie w taki absurd że mkII ma taki sam AF jak stare 5D????
Przecież to brzmi równie idotycznie jak podobne teaorie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Canon jest cham bo nie zrobił 5DII które zabiłoby Ds. Genialny aparat został zastąpiony swoją nową wersją upgrejdowaną do współczesnych wymogów a w niektórych wypadkach te wymogi pzrekraczającą znacznie. I tyle.
Stary piękny 5D stanieje i za to wdzięczne będą rzesze użytkowników z takich cyrków jak Polska.
Ludzie, czy wy naprawdę wierzycie w taki absurd że mkII ma taki sam AF jak stare 5D????
Przecież to brzmi idotycznie
Ostatnio edytowane przez josif ; 17-09-2008 o 22:47 Powód: Automerged Doublepost
Przesadzasz. Tego AFu da się używać, prawie codziennie robię starym 5D zdjęcia i centralny czujnik jest bardzo dobry. W 5D Mk II jest pewnie nie gorzej, ale oczekiwania były znacznie większe, wszyscy chcieli czegoś lepszego, bardziej rozbudowanego. Zamiast tego jest nagrywanie filmów, detekcja twarzy i inne pierdoły.
nie do Ciebie piłem... ale musisz przyznać że taka tendencja tutaj panuje... mam świadomość że oczekiwania ludzi były olbrzymie, tyle ze owe oczekiwania nakręcali sami ludzie bo ze strony Canona nic takiego nie wypływało (nie liczę wpisów Corwina bo nie było to oficjalne stanowisko firmy)
BTW nie rozumiem po kiego ch... jest to nagrywanie filmów i detekcja twarzy, skoro i tak to body chociażby z racji swojej ceny adresowane jest do bardziej zaawansowanych odbiorców.
Canon ma problem bo chce z normalnego AFu np. takiego jak w D700 zrobić ósmy cud świata i brać za niego straszne pieniądze z dostępnością tylko w jedynkach. Tyle że świat się zmienił, konkurencja coraz mocniejsza i cierpliwość wielu użytkowników już się skończyła. Nowego 5D Mk II na pewno nie kupię w cenie wyższej niż stare 5D.
Jak już wdepnąłem w bagnet EF to na razie na pewno nie wyjdę, ale gdybym dzisiaj od zera budował system to na 5D mk II nawet bym nie spojrzał. Tym bardziej że słyszę o zapowiedziach 8500PLN na starcie, chyba komuś w Canonie kompletnie odbiło!
detekcja twarzy to pomyłka ale filmiki? czemu nie? ja bym używał czasem na wakacjach
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
A czy nie jest to po prostu tak iz nowa 5-tka ma to co ma (slaby AF) aby jeszcze cos zmiescic ponizej 1-dynek a powyzej obu 5-tek. Dodatkowo jak cena nowej i starej 5-tki bylaby/bedzie podobna (niska) to nowa nawet z tym marnym AF bedzie hitem sprzedazy i znajdzie wielu chetnych. Dla tych co jednak potrzebuja lepszego AF a nie kupia jedynki to bedzie moze to cos co Corwin ma na biurku?
40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R
josif, a daj przykład gdzie ktoś napisał że jest inny, czytaj lepszy lub ulepszony AF. Specyfikacja podana jest identyczna z ta ze starego 5D, wiec jak może byc inny. Szkoda gadać. Lepszy AF by nie zabił by Ds , ludzie kurczaki mam juz dość porównywania do Ds-a. Ds to aparat dla profi, ludzie z branży jak potrzebują do pracy taki aparat to go kupuja lub biora w leasing lub na raty i sam na siebie zarobi. Przecież żaden normalny amator nie kupi puszki profi, no chyba ze to specyficzny amator czyli musi mieć ale takich ludzi jest znikoma ilość i i tak kupią Ds-a. 5D ma byc FF dla ludzi , amatorów itp, takich jak ja, ludzi których stać właśnie na 5D i maja dość cropa bo po prostu maja go dość i tyle. Wymagam tylko aby iść z postępem, jeżeli w 50D dali lepszy niz w 5D Mark II to o co tutaj chodzi? Chciałem mieć aparat pokroju analogowej 5 z dobrym AF i bez zbędnych pierdół a dostaliśmy pierdoły (LV, filmy) a ważne rzeczy pozostały takie same jak w poprzedniku. To jest chamstwo producenta i tyle. Mogę sobie tylko pokrzyczeć w milczeniu ze złości. Z drugiej striony 5D Mark II miało być docelowym aparatem na lata i pewnie dlatego jest jaki jest czekamy na nastepce :-).
Pozdrawiam i sory ale jestem wku..... na to co pokazal Canon bo nie dostane zabawki o jakiej marzyłem ;-)
Paweł
EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner