Strona 21 z 315 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Domyślnie

Nowy Canon rozczarowuje na całej linii. Rozpoznawanie twarzy ? Co to wogóle jest?Jedyny pozytyw to cena.

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

EXCLUSIVE: Canon engineers held back by marketing department's "megapixel race"
    - to nieco wyjaśnia, dlaczego mamy do czynienia z EVOLUTION a nie REVOLUTION ...

D@ny
    Guest

Domyślnie

Czekałem na niego i jest ! i jestem w 90% przekonany do zakupu starego poczciwego 5D,no chyba że cena będzie zbliżona do 5D,ale to raczej nie możliwe...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    EXCLUSIVE: Canon engineers held back by marketing department's "megapixel race"
    - to nieco wyjaśnia, dlaczego mamy do czynienia z EVOLUTION a nie REVOLUTION ...
    A mnie się jakoś nie chce już w to wierzyć... No, kurde, to żywcem mi przypomina: "cztery nogi dobre, dwie nogi złe"

AF w Mk III też sejlsi sp...ollli (*) ?

(*) spartolili oczywiście
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 17-09-2008 o 21:55
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam,

Też jestem trochę zdziwiony 5DMKII bo to co ja testuję to nie ta sama puszka. Patrząc na parametry (np. pełne uszczelnienie i 45 punktowy AF) wychodzi na to, że szykowana jest druga puszka w segmencie która będzie poziom wyżej od 5DMKII.

Jutro będę wiedział więcej to postaram się podzielić informacjami.

Corwin
    Ostatnio edytowane przez Corwin ; 17-09-2008 o 22:21
    2 Aparaty Canon, worek obiektywów, dwie lampy i wężyk

Początki nałogu

Domyślnie

Po tym ze ludziska sie nie podniecają swiadczy tylko 255 postow w ciagu dzisiejszego dnia. Moze jednak Digic4 polepszy ten AF co ? Ludzie którzy macaliście puszki pocieszcie bo normalnie polowa z nas załamanie nerwowe przezyje.

Pozdrowki
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A propos punktów AF dodam, że podczas dzisiejszego testowania 50-tek wieczorem żaden punkt w 5d poza środkowym nie był w stanie w ogóle złapać ostrości na pudełku od obiektywu. To daje do myślenia... :/
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Prowizorki są najtrwalsze tak jak przyzwyczajenia. Nauczył się tego kolego słaby AF kilku puszek i teraz prezentujesz prawdę objawioną.

Miałem 5d przeskakując na nią z 1dmkII, miałem ją całe 2 tygodnia. Dziś ma ją dużo bardziej cierpliwy user, dla mnie jej AF był niedostosowany do moich potrzeb. Af w 5d nie jest dramatyczny, w nowej 5d pewnie będzie poprawiony, ale do czorta nie przekonujcie mnie, że canon pokazał wspanialą puszkę z eleganckim AF. Bo zacznę brać jakieś silne leki prostujące zakrzywioną rzeczywistość.

z chęcią zobaczę gdzie przekonywałem że Canon coś takiego pokazał? Po drugie Nie prezentuję prawdy objawionej... Bawi mnie jedynie fakt że narzekają ludzie którzy nie sprawdzili, co więcej jest sporo wpisów od ludzi którzy wogóle nie mieli doświadczenia nawet ze starym 5D a narzekają. Himi uważasz że Twój sposób jest lepszy? Twoje zdanie i masz do tego prawo, ale na litość boską nie wciskaj mi swoich domysłów w moje posty. Jak już pisałem focę też sport i bez problemu daję sobie radę 5D. Jedyne co to NIEZALEŻNIE JAKIE MASZ BODY WARTO ZAPAMIĘTAĆ I NAUCZYĆ SIĘ NA CO JE STAĆ I ŚWIADOMIE WYKORZYSTYWAĆ JEGO ZALETY!!! i bynajmniej nie jest to prowizorka. Każdy robi inaczej i zostaw ludziom do tego prawo bo Twój sposób nie jest jedynym poprawnym!!!

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andres Zobacz posta
    NIEZALEŻNIE JAKIE MASZ BODY WARTO ZAPAMIĘTAĆ I NAUCZYĆ SIĘ NA CO JE STAĆ I ŚWIADOMIE WYKORZYSTYWAĆ JEGO ZALETY!!!
    Czy to nie ty przypadkiem pisałeś, że używasz tylko centralnego mając do dyspozycji w swojej puszce AF-On button?...

Prairie Wind normalnie... więcej nie napiszę bo u Viteza będę miał więcej punktów niż na Policji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Czy to nie ty przypadkiem pisałeś, że używasz tylko centralnego mając do dyspozycji w swojej puszce AF-On button?...

Prairie Wind normalnie... więcej nie napiszę bo u Viteza będę miał więcej punktów niż na Policji
    no i ???? To chciałbym zobaczyć Cię robiącego zdjęcia 1DmkIII koszykówkę na bocznych... A przecież on ma zaje... AF??
    Póki co niezdrowo się nie podniecam bo zwyczajnie finansowo mnie nie stać na nowe body. Będzie mnie stać pomyślę co kupić, ale na pewno nie będę narzekał że AF do **** tylko będę robił tak żeby mi zdjęcia wychodziły. BO body kupię ŚWIADOMIE.
    Chcecie się dalej podniecać tym jaki to dupny AF ma nowe 5DmkII ależ proszę bardzo, wasza sprawa, ale nie popadajcie w skrajności bo czytając tutaj wpisy można dojść do wniosku że ani starym ani nowym 5D się nie da robić zdjęć.

Strona 21 z 315 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów