Witam.
Pojawił się Hands-On Preview: http://www.dpreview.com/previews/canoneos5dmarkII/.
Witam.
Pojawił się Hands-On Preview: http://www.dpreview.com/previews/canoneos5dmarkII/.
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
Dpreview czesto myli informacje o AF sensorze. 5DMKII ma taki sam uklad jak 5D(rozlozenie punktow), bo Canon uznal ze jest lepszy niz tez z 40D(???). A dlaczego tak nie uznal w 50D to nie wiem. Moze trzeba miec dwa, najpierw startujemy z 5DMKII, a jak obiekt wyjedzie poza center to przerzucamy sie na 50D :smile:
21MPix - Sherlock Holmes by sie ucieszyl.
W sumie to mi sie podoba - kupie sobie zamiast pare nowych szkiel.
Auto ISO in all modes except manual
The Mark II now features an automatic ISO option where the camera selects the sensitivity (in the range ISO 100 - 3200). In Auto, Program and Aperture Priority the camera attempts to maintain a minimum shutter speed of 1/focal length (hence with a 24 mm lens it will try to maintain 1/25 sec or faster).
No to nawet nie jest taka tragedia, właśnie tak najczęściej używałbym AutoISO.
Myślę że nie będzie tragedii, na ISO 500 wygląda naprawdę dobrze tylko ten AF ciekawi mnie jak będzie się sprawował jak będzie lepszy niż w 40D to powinno być dobrze)
NO i gdzie te nowe słoiki może na dniach się coś pojawi kto wie)
CANON Laik
16 GB = ~ 55 minut
Ciekawe jaki bitrate mają te pliki i czy da się (w 5D II nie III) go ustawić wedle uznania.
patrząc na specyfikację na dpreview tutaj, to faktycznie AF niezmieniony w stosunku do 5d, chociaż daję głowę, że rano pisali o wszystkich krzyżowych, hmm
lepsze jutro było wczoraj
Tak, było, tez widziałem. Widocznie się pośpieszyli trochę a nie przyszło im do głowy że Canon może dać coś innego niż AF z 50D. Możliwe też że jakieś przedprodukcyjne puszki miały wszystkie krzyżowe, a po tym dziadostwie co pokazało Sony Canon postanowił trochę popsuć 5D Mk II bo i tak lepszy.
Problemem są boczne punkty AF czułe tylko na linie poziome lub tylko na linie pionowe. Z doświadczenia wynika, że nie rzadkie są sytuacje, gdy używając bocznych punktów AF trafiamy na obraz, który ze względu na swój charakter jest zupełnie niewidoczny dla tego typu punktów. Rozwiązaniem jest stosowanie krzyżowych punktów dla wszystkich pól AF, tak jak w tańszych modelach 40D lub 50D.