Strona 10 z 315 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Po tej "niebywałej" premierze, canon nie wydusi ze mnie ani jednego dutka ds w torbie nie dorobi sie młodszego brata zostaje 5D bo to czego najbardziej oczekiwałm (AF) daje takiego kopa że az strach.....

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gostyn Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    W sklepie będzie 8500 PLN na wejściu.

Wsio się sprawdziło, więc cieszy mnie wiarygodność informatorów

Sample na razie nie powalają. Zwłąszcza portret na 50 L przy f=2. Jakoś tak mało detalu jest... W ogóle kto im robi te sample ?
    MIalem identyczne spostrzezenia dzis rano - jak na zdjecie z nowej puchy z tkaim szklem to nie zachwyca - oj nie zachwyca
    Ostatnio edytowane przez bastiano ; 17-09-2008 o 11:24 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nigdzie na zdjęciach nie ma nowego gripa od strony przycisków. Czyżby taka sama kupa jak z gripem do 40D że nie ma przycisku AF-ON?

Coś czuję że z takim "wspaniałym" AFem cena nowej zabawki bedzie spadać równie szybko jak 40D :-)
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 17-09-2008 o 11:05

Domyślnie

za 2h podobno bedzie preview na dpreview.com

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Ufff, ulżyło mi, już wiem że nie wydam pieniędzy na 5D Mk II
    No mi również ulżyło - mogę spokojnie jechać na wakacje
    Ostatnio edytowane przez paweleverest ; 17-09-2008 o 11:10

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Jest polskie meni ? Dla mnie wydawałoby się niby oczywiste: do 30D dokupienie 5D Mark II. Jest jedno ale: poczekać do przyszłego roku na 3D z lepszym AF w szczególności ? Może jednak z tym AF nie jest dosłownie tak źle jak się sugeruje ? Na nowe szkła jest jeszcze szansa. Na Photokinie mogą coś jeszcze pokazać. Niektórzy chyba za szybko odsprzedali 35L .
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GLE

Domyślnie

podobno do 50d miał się pojawić nowy grip z AF-ON, przycisk bardzo przydatny przy live-view więc martwi trochę jego brak w gripie do 40D... też ciekaw jestem czy do 5dmkII dołożą go...

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nigdzie na zdjęciach nie ma nowego gripa od strony przycisków. Czyżby taka sama kupa jak z gripem do 40D że nie ma przycisku AF-ON?

Coś czuję że z takim "wspaniałym" AFem cena nowej zabawki bedzie spadać równie szybko jak 40D :-)
    Mi w gripie nie brakuje AF-ON ale brakuje mi przełącznika ISO w pionie. Jak robię ujęcia pionowe i muszę zmienić ISO, a muszę to zrobić szybko to muszę wrócić do poziomego układu aparatu, zmienić i z powrotem do pionu.

Jeśli chodzi o 5D MKII, z mojej strony, dzięki Bogu poprawili LCD. Brakuje mi tego co ma Nikon równoległego zapisu na dwóch kartach pamięci. Jeśli chodzi o filmy HD, mogą się przydać skoro już są (ale dziwi mnie fakt, że tylko do 12minut )

No i oczywiście nie ma co gdybać odnośnie jakości obrazu, bo po samplach to np. 35/1.4 L nie warto brać bo sample dziadowskie, trzeba poczekać na opinie użytkowników, aż się pojawi w sklepach i samemu przejść i obejrzeć. Cena zachęca, jednak zastanawia mnie to samo co i MMM, używalność i obraz na ISO większe niż 3200 i 6400.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

No, mnie najbardziej to 1080p kręci :-) Tylko na tych dwóch testowych filmach z dpreview już widać zasyfiona matrycę ;-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No ale to chyba dobrze. Czy nawet to źle że będzie taniał?

A co do tego gripa w 40D to bajki opowiadasz 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 10 z 315 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów