Po tej "niebywałej" premierze, canon nie wydusi ze mnie ani jednego dutkads w torbie nie dorobi sie młodszego brata zostaje 5D bo to czego najbardziej oczekiwałm (AF) daje takiego kopa że az strach.....
![]()
Po tej "niebywałej" premierze, canon nie wydusi ze mnie ani jednego dutkads w torbie nie dorobi sie młodszego brata zostaje 5D bo to czego najbardziej oczekiwałm (AF) daje takiego kopa że az strach.....
![]()
Ostatnio edytowane przez bastiano ; 17-09-2008 o 11:24 Powód: Automerged Doublepost
Nigdzie na zdjęciach nie ma nowego gripa od strony przycisków. Czyżby taka sama kupa jak z gripem do 40D że nie ma przycisku AF-ON?
Coś czuję że z takim "wspaniałym" AFem cena nowej zabawki bedzie spadać równie szybko jak 40D :-)
Ostatnio edytowane przez MMM ; 17-09-2008 o 11:05
Ostatnio edytowane przez paweleverest ; 17-09-2008 o 11:10
Jest polskie meni ? Dla mnie wydawałoby się niby oczywiste: do 30D dokupienie 5D Mark II. Jest jedno ale: poczekać do przyszłego roku na 3D z lepszym AF w szczególności ? Może jednak z tym AF nie jest dosłownie tak źle jak się sugeruje ? Na nowe szkła jest jeszcze szansa. Na Photokinie mogą coś jeszcze pokazać. Niektórzy chyba za szybko odsprzedali 35L.
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
podobno do 50d miał się pojawić nowy grip z AF-ON, przycisk bardzo przydatny przy live-view więc martwi trochę jego brak w gripie do 40D... też ciekaw jestem czy do 5dmkII dołożą go...
Mi w gripie nie brakuje AF-ON ale brakuje mi przełącznika ISO w pionie. Jak robię ujęcia pionowe i muszę zmienić ISO, a muszę to zrobić szybko to muszę wrócić do poziomego układu aparatu, zmienić i z powrotem do pionu.
Jeśli chodzi o 5D MKII, z mojej strony, dzięki Bogu poprawili LCD. Brakuje mi tego co ma Nikon równoległego zapisu na dwóch kartach pamięci. Jeśli chodzi o filmy HD, mogą się przydać skoro już są (ale dziwi mnie fakt, że tylko do 12minut)
No i oczywiście nie ma co gdybać odnośnie jakości obrazu, bo po samplach to np. 35/1.4 L nie warto brać bo sample dziadowskie, trzeba poczekać na opinie użytkowników, aż się pojawi w sklepach i samemu przejść i obejrzeć. Cena zachęca, jednak zastanawia mnie to samo co i MMM, używalność i obraz na ISO większe niż 3200 i 6400.
40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
Ktoś naruszył Twoje prawa?
No, mnie najbardziej to 1080p kręci :-) Tylko na tych dwóch testowych filmach z dpreview już widać zasyfiona matrycę ;-)
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner