Strona 4 z 315 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Mniej wiecej chyba dali wszystko co wydawało mi się ze dadza. Moim zdaniem Filmy HD w aparatach to tylko wstęp do produkcji kamer które będą korzystały z tak dużych przetworników. Dla każdego kto ma aparat poniżej 5d (40d i niższe ) to będzie fajne narzędzie. Ale zobaczymy jak się to będzie sprawować w rzeczywistości i jak będzie z obrazkiem mam nadzieję ze będzie zdecydowanie lepiej. Czytając informacje o d700 byłem pod wielkim wrażeniem, tutaj nie zrobiło to na mnie wielkiego wrażenia. Czemu nie mogli popracować nad lepszym focusem i dać chociaż 1fps więcej !!
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    ehh, czego Wy oczekujecie ze tak biadolicie? Scalonego 1d i 1ds w cenie starej 5d?
    Są fora na których ludzie robią zdjęcia i się cieszą, a tu prawie wszyscy marudzą. Tu jest taki styl poprostu Trzeba przywyknąć albo odejść od nałogu

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Na fps bym nie narzekał :-)
    W końcu mamy 30 fps przy rozdziałce 1920x1080.
    Do gazety starczy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No i co z tym AF, miał być precyzyjny i szybki, a z bieżących informacji wynika, że nic się nie zmieniło ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Jeżeli wystarczy dołozyc 3000 zł, żeby przejść z 5d na mark II to pewnie się skuszę O ile obrazowanie pozostanie na tak wysokim poziomie jak w 5d
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jak dla mnie - to może być rewelacja. Jeśli sensor nie okaże się jakimś niewypałem, a nie sądzę, będziemy mieli świetną matrycę w całkiem przyzwoitej puszce, za dobrą cenę.

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Hmmm, no wyglada to wszystko tak sobie :d , mam nadzieje ze w kwesti obrazka bedzie bardzo dobrze lub nawet lepiej, co do AF...to hmmm jakos nie wierze w ten bełkot, srodkowy punkt nawet w starenkim 5D jest pewny i celny, masakra jest z bocznymi punktami i tutaj chce radykalnej poprawy, choc jesli to ma byc układ podobny do tego z 40D to cudów na kiju sie nie spodziewam, w tych samych warunkach oswietleniowych (30w zarówka) wraz z zapietym 35L lub 50L wstrzlenie sie tym korpusem w punkt(uzywajac skrajnych punktów) jest sporym szczesciem, ds robi to bez problemu i na to liczyłem w nowym 5D, pozyjemy zobaczymy, mnie pucha za gardło nie szarpneła, chciało by sie powiedziec....tyle czekania na cos takiego?? mogli to spokojnie rok temu wypluc.
    Bardziej jestem ciekaw tej nowej 24ki.

Początki nałogu

Domyślnie

Zgadza się szarpnąć nie szarpnęła a i Canon nie może sobie pozwolić na to by ta puszka trochę mu klientów z 1D zabrała.Patrząc na to wszytko ciekawe co pokaże nowy 1D o ile tak się będzie zwał.
    CANON Laik

Bywalec Awatar Allensteiner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

uszczelnienia są, ale nie bagnetu (?) chyba, że się mylę

Ostatnio edytowane przez Allensteiner ; 17-09-2008 o 09:05
    lepsze jutro było wczoraj

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

Skoro to jest aparat bardziej studyjny niż reporterski, to te niespełna 4 kl/s w zupełności wystarczą.

Edit:

I uszczelnienia w studio niepotrzebne
    Ostatnio edytowane przez CamelXP ; 17-09-2008 o 09:01
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Strona 4 z 315 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów