Strona 3 z 315 PierwszyPierwszy 123451353103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Początki nałogu

Domyślnie

Mnie martwi ten AF no ale poczekajmy do testów bo tak na świeżo to ciężko coś powiedzieć
    CANON Laik

Coś już napisał Awatar gustaff

Domyślnie

Canonowi chyba najbardziej przeszkadza fakt posiadania dziwnej na dzisiejsze czasy serii 1D (aps-h). Musi tak pozycjonować 5D by nie zrobił się zbyt reporterski a jednocześnie zbyt Ds'owy
    5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Ale przecież będzie to, co wszyscy przewidywali w wątku "5D i co dalej..." - kto chce (i kogo stać), kupi nową puszkę, reszta zadowoli się 5D z drugiej ręki.
    Fotograf platoniczny

Domyślnie

...w dalszym ciagu nie rozwialo to moich dylematow....canon czy nikon....
    imo to nie EVOLUTION to LIFTING....Obstawiam ze jakoscia obrazowania ta puszka bedzie liderem w swojej klasie ale badzmy szczerzy to juz jest w 5D d700 czy d3...ale cieszy mnie to ze dali mi w koncu podroznicze uszczelki i AF Microadjustments....no nic pozyjom uwidzim...

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Ale przecież będzie to, co wszyscy przewidywali w wątku "5D i co dalej..." - kto chce (i kogo stać), kupi nową puszkę, reszta zadowoli się 5D z drugiej ręki.

Ja bym tu polemizował bo niektórzy chcieli się przesiąść na nową puszkę ale po obejrzeniu specyfikacji głęboko się zastanowią i przy okazji nawsadzają Canonowi bęcków.
    CANON Laik

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    No to teraz pytanie: czy 5d to wszystko, co pokaże canon., czy też ma jeszcze jeden FF.
    Gdybym czekał na tę 5d mkII to zapewne bym się rozczarował. AF jeszcze nie tyle (chwaliłem przecież 40d, choć przyznaję, że jest wrażliwy na zmiany świateł, w 1d tego nie ma), ale już liczba fps to jakiś ponury żart.
    Czyli co?? Do niczego ta puszka?? Bez przesady. Mi się podoba. Za 2 lata zastanowię się nad kupnem

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Z tym że z wyrokami kto i na co się będzie przesiadał poczekajmy może do wiarygodnych sampli. W szczególności co ta pucha potrafi na wysokich iso? To jest chyba kluczowa kwestia. No i druga sprawa to na cenę sklepową, która chyba jednak zapowiada się lepsza niż się zdawało.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-09-2008 o 08:40
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    liczba fps to jakiś ponury żart.
    To jest 21mpix kurde. Spodziewałeś się 10 klatek na s?

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z tym że z wyrokami kto i na co się będzie przesiadał poczekajmy może do wiarygodnych sampli. W szczególności co ta pucha potrafi na wysokich iso? To jest chyba kluczowa kwestia. No i druga sprawa to na cenę sklepową, która chyba jednak zapowiada się lepsza niż się zdawało.
    W kontekście moich zabaw z obrazkiem z 1Ds MKIII to bym się o wysokie ISO w ogóle nie martwił :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W sklepie będzie 8500 PLN na wejściu.

Wsio się sprawdziło, więc cieszy mnie wiarygodność informatorów

Sample na razie nie powalają. Zwłąszcza portret na 50 L przy f=2. Jakoś tak mało detalu jest... W ogóle kto im robi te sample ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

ehh, czego Wy oczekujecie ze tak biadolicie? Scalonego 1d i 1ds w cenie starej 5d?

Strona 3 z 315 PierwszyPierwszy 123451353103 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów