Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Widok wątkowy

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaminski Zobacz posta
    Coś mi się wydaje że ostatnie zdjęcie "c" jest skopane, podejrzewam że było odszumiane, za bardzo mydlane. Zwróćcie uwage że na zdjęciu canona ostry jest przód (chyba) doniczki a na zdjęciu z nikona ostrość wypada posrodku doniczki czyli na kaktusa. Nie wiem jakimi szkłami to było robione ale według mnie jest trochę inna GO
    Też to zauważyłem. Nawet podczas przeglądania tych sampli, kiedy jeszcze nie było porównania d700. Ostrość na zdjęciach ustawiona jest na tablicę z próbkami kolorów. Stosunkowo mała GO i rozmycie na brzegu kadru powodują, że słabo wygląda kaktus (inna płaszczyzna focusa) i jego lewa strona (rozmycie lensa na brzegu kadru). Dlatego porównanie tego cropa z 5DmkII vs D700 wychodzi na niekorzyść piątki. Moim zdaniem, przy takich samych warunkach (powiedzmy z podpiętymi 50-kami) i z focusem ustawionym w tej samej płaszczyźnie 5DmkII będzie już dużo lepsza niż d700. Świadczą o tym inne sample z tej serii.

Zwróćcie uwagę na sample iso 6400 i 12800 zdjęć z zającem. Są całkiem zjadliwe. :-D

Aha i jeszcze jedno: nie jestem szumofobem, ale jak komuś podoba się szum na zdjęciach, to zawsze można go dodać w Photoshopie

Do wszystkich: "Poczekajmy na rawy, raw prawdę nam powie":-D
    Ostatnio edytowane przez David ; 28-10-2008 o 14:02

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów