Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Widok wątkowy

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    moge sie mylic, ale chyba znacznie wiecej niz 8%. byc moze jego udzial w cenie koncowej dla klienta jest blizszy tych 8%, ale zaczyna sie od oclenia ceny zakupu hurtowej, na co naklada sie cala masa innych kosztow (transport, dystrybucja, magazynowanie, marketing, marze, podatki wewnatrzkrajowe, ...).
    Nie wiem na ile to jeszcze aktualne, ale TUTAJ jest mowa nawet nie o 8, lecz o 5%.

poniekad w USA tez zdarzaja sie podatki stanowe, ktore podnosza ceny.
    Płacone jeśli kupujesz osobiście w sklepie lub wysyłkowo w obrębie tego samego stanu, wg tego samego źródła 0-9%. Przy sprzedaży wysyłkowej do innego stanu większość kupujących ignoruje obowiązek samodzielnego zapłacenia tego podatku.

bylo nie bylo... z ktorej strony by nie dotykal i tak wychodzi, ze placimy wiecej niz Jankesi
    Ano niestety tak jest. Ja się wcale nie dziwię że Polacy kombinują jak mogą.

@Laminat: Przemnóż sobie razy kurs dolara i dodaj około 30% (cło i VAT), to wyjdzie ci że cena 5D MKII jest prawidłowa. To D700 jest podejrzanie tani. Sam się kiedyś zastanawiałem dlaczego. Może po prostu Nikon na Europę pcha tą puszkę ze znacznie niższą marżą niż w USA?
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 17-10-2008 o 10:27

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów