Cytat Zamieszczone przez krisv740 Zobacz posta
de facto o obydwie.

1. ad drugiej części - "fajny filmik" - rzekł bym -doskonały - jedno pytanie - czy jest to film na który "normalny" obecny posiadacz i uzytkownik 5D może sobie pozwolić? czy zastanawiałeś się nad kosztami tego filmu i oprzyrządowaniem użytym do jego wykonania?
2.ad pierwszej części - "canon chce z nas zrobic filmowców"- moze nie tyle chce, co pokazuje nam mozliwości i tym samym , nie zdjącym sobie ze sprawy "amatorom filmowania" zaostrza apetyt nie wspominając o kosztach które ew. poniosą aby dojść do jakości zaprezentowanego clipu.
a może wystarczy już tego co z nas wyciągnął do tej pory (i wyciągnie w przyszłości) jeśli chodzi o normalne zdjęcia?
1. Wystarczy, że zrobię nim czasem ujęcie sceny, która prosi się o zachowanie w postaci ruchomej, a nie tylko jednej klatki. Tak często mam przy robieniu zdjęcia. Nie zrealizuję oczywiście, czegoś tak widowiskowego, ale zrealizuję (ewentualnie) to co mi siedzi w głowie.

2. Myślę, że bardziej chce nas otworzyć na swoje produkty do kręcenia filmów - kamery, obiektywy. Od paru lat fotografia przeżywa renesans, coraz więcej ludzi mianuje się fotografem. Myślę, że chcą to wykorzystać spece z Canon'a