Strona 304 z 315 PierwszyPierwszy ... 204254294302303304305306314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 031 do 3 040 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Wrażenie? Obok leżał Ds3.. To jest aparat, a nie wydmuszka.
    A co do nastawienia, planowałem ten aparat jako backup, teraz jestem pewien, że nawet do wożenia w bagażniku czy robienia nim 15x21 będzie zbyt zawodny.
    Ale co Ty porównujesz?? Jak idzisz do salonu Fiata to masz pretensje do sprzedawcy że to nie Maybach ??
    Dziwi mnie, że ktoś, kto fotografuje jedynkami oczekuje od piątki równie dobrej jakości wykonania i pancerności. Przecież nie od dzis było wiadomo, że pod względem konstrukcyjny i mechanicznym to (poza uszczelnieniami) to samo co stary model a jedynki to granat zaczepny z zamontowanym lusterkiem Nie rozumiem zatem skąd to porównanie...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przestrzeliłem dzisiaj 5d mk2. Ogólne wrażenie - bardzo pozytywne. Rewelacyjny tryb filmowy, oglądam to co nakręciłem i muszę przyznać, że fajny dodatek. AF działa, śledzi nawet twarze podczas nagrywania, prognozuję przydatny dodatek podczas focenia ślubów

Reszta jak można się było spodziewać - szumy odrobinę lepsze niż w mk 1, ale bez szału na pewno

Przeglądam zdjęcia, jak będzie coś wartego uwagi - powrzucam. Mam też porównanie vs mk1, ale nie wiem, czy Niedźwiedź wyrazi zgodę na wykorzystanie wizerunku
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nowe 24L jest całkiem fajne. Ostre na brzegach, dziwne, co?
    Chyba żartujesz, miałeś go w ręku ? Zrobiliśmy z Dagmarem porównanie VS mk1, tzn Dagmar musiał zrobić po swojemu, bo według mojego porównania mk2 vs mk1 to na rogach istny DRAMAT.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 28-11-2008 o 21:46 Powód: Automerged Doublepost
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

5D2 iso 6400 wyłaczone odszumianie: miniaturka i kropek

http://img141.imageshack....cimg4886dp9.jpg
    http://img385.imageshack....rimg4886pj1.jpg

może się ripek nie obrazi bo chyba nie taki brzydki...??
    z filmami bardziej własnie Marcin sie wypowie. Miałem problem z ostrzeniem ale to może ja cos zle dawałem, no i ponoć nie można samemu zmieniac przyslony ino aparat sam se to robi. Ostrość przy filmowaniu -detekcja kontrastu jak w lajfiu..

Cichy, to co ja widziałem u ciebie na wyswietlaczu to miałem takie samo wrażenie, ale taki test z ręki ..??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Cichy, to co ja widziałem u ciebie na wyswietlaczu to miałem takie samo wrażenie, ale taki test z ręki ..??
    A co to z ręki czy nie z ręki ? 1/400 na 24mm nie ma szans żeby poruszyć. Sample mam, jutro wrzuce.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A co do nastawienia, planowałem ten aparat jako backup, teraz jestem pewien, że nawet do wożenia w bagażniku czy robienia nim 15x21 będzie zbyt zawodny.
    Przepraszam, ale nie kumam. Zawodny w czym? W fotografowaniu zawodów ślizgaczy, reklamowej fotografii studyjnej czy plenerów ślubnych?

Wrażenie? Obok leżał Ds3.. To jest aparat, a nie wydmuszka.
    Sorry Jarek, ale po kimś, kto ma pojęcie o fotografii spodziewałem się jakichś wyważonych opinii a nie andronów. Równiez miałem MII w ręku - być może za krótko, ale na tyle długo, aby zauważyć kilka plusów w stosunku do starej 5. Jestem przekonany, że nowa puszka w momencie, kiedy ją się solidnie przepstryka w różnych warunkach i bez BEiKS-owej gorączki - okaże się warta zakupu, a już na pewno doskonale sprawdzi się jako backup
    Nie sądzę aby ktokolwiek negował na tym forum wyższość 1DsMIII nad 5DMII. Nie sądzę również, że jest tu więcej niz kilka osób, które na jedynkę stać. I to moim zdaniem wyczerpuje wszelkie dyskusje porównawcze, nie sądzisz?

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Przestrzeliłem dzisiaj 5d mk2. Ogólne wrażenie - bardzo pozytywne. Rewelacyjny tryb filmowy, oglądam to co nakręciłem i muszę przyznać, że fajny dodatek. AF działa, śledzi nawet twarze podczas nagrywania, prognozuję przydatny dodatek podczas focenia ślubów
    Uważam podobnie.8)

Pozdrawiam

EDIT:

Chyba się obraził i zablokował linki
    Ostatnio edytowane przez photographus ; 28-11-2008 o 22:09
    regulamin pkt 8

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Te linki coś nie hallo.Jakbyś mógł wklej raz jeszcze ale poprawnie.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Domyślnie

z filmami bardziej własnie Marcin sie wypowie. Miałem problem z ostrzeniem ale to może ja cos zle dawałem, no i ponoć nie można samemu zmieniac przyslony ino aparat sam se to robi. Ostrość przy filmowaniu -detekcja kontrastu jak w lajfiu..

Mógł byś poprawić linki ?? - bo nie działają ;|

Coś już napisał Awatar raster
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

spróbuj je skrócić przez tinyurl

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa/Łódz

Domyślnie Sprzedaż w internecie 5D mark II - o co chodzi ?

Witam luzaków ostatnio pojawiły sie w sprzedazy Canony 5D mark II i mam pytanie, czy to jest "lipa" ? Zadzwoniłem do 3 sklepow ktore oferowaly aparat i do zadnego nie dodzwonilem sie, w koncu zadzwoniłem do Balty a tam powiedzialno mi ze realizuja zamowienia w ciagu 3 dni, o co chodzi ? bo z tego co wiem Canon Polska informuje ze bedzie sprzet ale w polowie stycznia, ale to tez nieoficjalna wersja. W poniedzialek mam podbno miec zrealizowane zamowienie heheh ciekawe jak ? podobno juz jest w sprzedazy w Niemczech, czy ktos widział ? o co chodzi ? Czy firma Canon ma az tak mocno w d... swych wielbicieli ze nie informuje nas nawet o takim szczegole jak: KOCHANI SPRZĘT BĘDZIE W SPRZEDAŻY OD 15 STYCZNIA 2009 , do tej pory myslalem ze czeski film jest tylko w Czechach, a jak widac w Japonii tez maja to samo kino hehhee prosze o info jezeli ktos cos wie i czy to prawda ze w Niemczech jest w sprzedazy ?

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A co to z ręki czy nie z ręki ? 1/400 na 24mm nie ma szans żeby poruszyć. Sample mam, jutro wrzuce.
    nie chodzi o poruszenie, ale przy 1.4 mogłeś celowo z ręki poza GO wyskoczyć...

PS. OT: ale mnie łeb napiernicza...:sad:

Strona 304 z 315 PierwszyPierwszy ... 204254294302303304305306314 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów