Strona 279 z 315 PierwszyPierwszy ... 179229269277278279280281289 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 781 do 2 790 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ma więcej Mpx, będzie miał więcej detalu (na pewno na niskich ISO) - istotne dla studyjnych.
    nie, Jacek, robisz blad myslowy. nie potrzebujesz Mpx tylko pierdyliona punktow AF i fps-ow. naprawde. jesli jeszcze Ci sie wydawalo, ze jest inaczej, to przeczytaj watek od poczatku (powodzenia!) i odejda Cie watpliwosci, by wylaczac sie z choru lamentujacego nad brakiem D700 z bagnetem i galkami Canona. jedyna sluszna linia partii glosi, ze Mpix sa fe, filmiki dla kretynow, a dobrobyt naszego narodu i realizacje planu 5-letniego w 3 lata zapewnia tylko i wylacznie czujniki AF, fps-y i zprane z szumow ISO 12800. nie rob tu, prosze, za element wywrotowy!
    www albo tez flickr

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    .... i zprane z szumow ISO 12800. nie rob tu, prosze, za element wywrotowy!
    A ja cały czas wracam myślą do nie tak dawnych czasów analogowych, kiedy maksymalne ISO, dostępne szaremu człowieczkowi to było 6400. Ziarno jak groch, bez koloru, ale i tak Ci co używali cieszyli się że dało się zrobić jakiekolwiek zdjęcia :-)
    Cóż apetyt rośnie w miarę jedzenia, do czego prowadzi nadmierny to wiadomo ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

StruceL
    Guest

Domyślnie

Jestem na kupnie d700, ale przez jakiś czas zastanawiałem się nad piątką (starą lub nową). Co zauważyłem. Oba 6400 używalne (przy odrobinie pracy nad obrazkiem), dodam, że szum mi nie przeszkadza (nadal pracuję na d70s i z powodzeniem używam iso 1600, a wiadomo jak szumi). Kolor. Rzecz subiektywna. W post-processingu uzyskam to co chcę. Niewątpliwie boli brak jasnych stałek w systemie nikona. Tu wam zazdroszczę.
    Pozdro.

Domyślnie

Przydałoby się, żeby - gdy nowy 5D faktycznie zostanie przetestowany przez użytkowników forum - zamknąć w cholerę ten wątek i otworzyć nowy, gdzie będą prawdziwe "pierwsze wrażenia", a nie przemyślenia na temat UFO. Nie wyobrażam sobie przeszukiwania tego tasiemca w poszukiwaniu sensownych informacji...
    5D+grip x2, C 28 1.8, C 50 1.4, C 85 1.8, T 17-35 2.8-4, lampa itp, itd.
    Tu był adres strony ale ktoś miał zły dzień...

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez till Zobacz posta
    Przydałoby się, żeby - gdy nowy 5D faktycznie zostanie przetestowany przez użytkowników forum - zamknąć w cholerę ten wątek i otworzyć nowy, gdzie będą prawdziwe "pierwsze wrażenia", a nie przemyślenia na temat UFO. .
    Po co nowy wątek?
    Na początku grudnia ta puszka ma być podobno dostępna więc i pierwsi użytkownicy zapewne podzielą się spostrzeżeniami na temat działania sprzętu. Bo na razie to sensownych sampli jakoś dużo nie widziałem.

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Domyślnie

Z tych zdjęć widzę jedno trzeba będzie zmienić pasek po zakupie. za bardzo świeci

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Laminat Zobacz posta
    Z tych zdjęć widzę jedno trzeba będzie zmienić pasek po zakupie. za bardzo świeci
    Pasek masakra.
    Otworzyłem pierwszego rawa i to jest plik z 1DsMkIII

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Pasek masakra.
    Otworzyłem pierwszego rawa i to jest plik z 1DsMkIII

Pierwsze dwa faktycznie 1Ds MKIII (1I5I0247.cr2 i 1I5I0248.cr2) ale te z oznaczeniem IMG... to już z 5D MKII.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

powiem szczerze ze te dwadzielscia iles MB to juz jest duzy minus tych rawow. Jak mysle ze przynosilem ze slubu 12-16gb to teraz moge to spokojnie podwoic....
    A to zaczyna byc problem dyskowy, choc wiem ze dyski TB staja sie coraz tansze...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Strona 279 z 315 PierwszyPierwszy ... 179229269277278279280281289 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów