Strona 239 z 315 PierwszyPierwszy ... 139189229237238239240241249289 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 381 do 2 390 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Uzależniony

Domyślnie

no pisząc "spokojnie" miałem na myśłi że ciśnienia na zakup 5dII nie mają. Mają 5D i są zadawoleni. pewnie z czasem zamienią na 5dII ale z pewnością to kwestia miesiecy a nie tygodni i raczej rolę gra tu "chęć" posiadania nowszej zabawki a nie rzeczywisty wymóg .

pewnie była też spora grupa ludzi która wiązała zakup 5DII ze sprawą listopadowych podatków no ale tu porażka, bo mało komu uda sie kupić 5dII z listopadową fakturą.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 18-11-2008 o 12:10

Domyślnie

trzeba byc nie spelna rozumu zeby zamawiac cos czego nie ma i odrazu odliczyc od tego VAT. moim zdaniem 5d2 jesli wogole pojawi sie w PL w tym roku to bedzie to tuz przed gwiazdka tj. w drugim tygodniu grudnia. Co do N D3X, przeciez on nie bedzie konkurentem 5d tylko 1ds mk3 wiec canon nie ma zadnej presji na wprowadzanie swojego aparatu przed nikonem.
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gkmrtoip Zobacz posta
    trzeba byc nie spelna rozumu zeby zamawiac cos czego nie ma i odrazu odliczyc od tego VAT. moim zdaniem 5d2 jesli wogole pojawi sie w PL w tym roku to bedzie to tuz przed gwiazdka tj. w drugim tygodniu grudnia. Co do N D3X, przeciez on nie bedzie konkurentem 5d tylko 1ds mk3 wiec canon nie ma zadnej presji na wprowadzanie swojego aparatu przed nikonem.
    nie siej fermentu

Domyślnie

a gdzie tu ferment? Z tego co mi wiadomo canon bedzie najpierw staral sie zaspokoic pre-ordery w japan, usa i uk. sprzedaz 5d w porownaniu z ktorymkolwiek z tych krajow wypada zenujaco, nawet jesli wezmiemy pod uwage populacje tych krajow.
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

trzeba byc nie spelna rozumu zeby zamawiac cos czego nie ma i odrazu odliczyc od tego VAT.
    ??
    kwestia listopadowych podatkow nie ma nic wspolnego z VAT

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Co do N D3X, przeciez on nie bedzie konkurentem 5d tylko 1ds mk3 wiec canon nie ma zadnej presji na wprowadzanie swojego aparatu przed nikonem.
    Dokładnie przecież z przecieków wynika, że ta pucha ma na starcie kosztować ok. 6500 $.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No to ja zbieram na 1Ds Mk IV w tej cenie
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Hmmm, czytam ten wątek od początku chyba i czekam na pojawienie się wreszcze tej nowej 5tki, bo cały czas marzę o FF... I tak sobie dziś wymyśliłem, że może lepiej nie czekać i już dziś zainwestować w FF czyli ramę do roweru z pełną amortyzacją - to przecież też Full Frame ;-)
    A chrzanić tą fotografię... na wiosnę sprzęt będzie jak znalazł, a i 5DII może do tego czasu się wreszcie pojawi i trochę stanieje...

Dopiero zaczyna Awatar Nemoz
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Canon podał na swoich stronach cennik akcesoriów -> Źródło

Wycinek:
    • Battery Charger LC-E6 - $80.00
    • Battery Pack LP-E6 - $100.00
    • Battery Grip BG-E6 - $380.00

:cool:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    Hmmm, czytam ten wątek od początku chyba i czekam na pojawienie się wreszcze tej nowej 5tki, bo cały czas marzę o FF... I tak sobie dziś wymyśliłem, że może lepiej nie czekać i już dziś zainwestować w FF czyli ramę do roweru z pełną amortyzacją - to przecież też Full Frame ;-)
    A chrzanić tą fotografię... na wiosnę sprzęt będzie jak znalazł, a i 5DII może do tego czasu się wreszcie pojawi i trochę stanieje...
    Tylko pytanie co lepiej mieć na zimę: FF do roweru czy do zdjęć ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 239 z 315 PierwszyPierwszy ... 139189229237238239240241249289 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów