Strona 195 z 315 PierwszyPierwszy ... 95145185193194195196197205245295 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 941 do 1 950 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa/Łódz

Domyślnie

pozostaje niesmak, ale coz... skoro Nikon nie moze nic lepszego zaoferowac, jego D700 jak wynika z testow na niemieckich stronach i fotopolis ( zainteresowanym podesle linki ) z mniejsza matryca, nie radzi sobie za dobrze z czerwieniami, co jest bardzo razace w tej klasie aparatow. CO z tego ze ma 51 pol AF ? po co mi tyle ? skoro i tak praktycznie uzywam tylko centralnego Zastanawiam sie czamu Nikon nie stara sie uproscic i wiecej dac bezposrednich przyciskow do najpotrzebniejszych funkcji ? W sumie kazdy z systemow ma swoje wady i zalety, Canon sprytnie wyczekal az konkurencja pokaze wszystko w tym segmencie ( Sony, Nikon ) i uderzyl z grubej rury matryca i opcjami Ogolnie wiadomo ze: Nikon robi swietne aparaty a Canon swietne zdjecia hehehe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_D Zobacz posta
    .(...)Canon sprytnie wyczekal az konkurencja pokaze wszystko w tym segmencie ( Sony, Nikon ) i uderzyl z grubej rury matryca i opcjami
    ?!?!? (<-Musialem dac tyle '?' bo mnie forum upomnialo o conajmniej 5 znakow w wiadomosci. Inaczej nie bedzie sie bujal do byle jednego pytajnika )

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Kolejna firma prezentuje bardzo ciekawe (na prawdę warto zajrzeć ) dodatkowe wyposażenie do kamery 5D mkII .
    http://zacuto.zenfolio.com/p40874633...12bb#h191012bb

Polecam 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

a jakie profesjonalne zdjecia reklamowe:P hahahaha
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

No dobra, wszystko ładnie cacy tylko ciekawi mnie jaka w praktyce okaże się wytrzymałość matrycy jeśli ktoś ma zamiar używać 5dMKII tylko i wyłącznie do kręcenia filmów. Hmmm Przy robieniu fotek jednak matryca ma czas na odpoczynek, plus czasy naświetlania są nieporównywalnie krótsze do tych przy kręceniu filmów, kiedy matryca pracuje non-stop w czasie każdego x-sekunowego/x-minutowego ujęcia.\

Ciekawe kiedy pojawi się pierwsze montowanie 5DmkII do steadycamu lub osobno steadycam tylko na potrzeby 5DmkII

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    ciekawi mnie jaka w praktyce okaże się wytrzymałość matrycy jeśli ktoś ma zamiar używać 5dMKII tylko i wyłącznie do kręcenia filmów. Hmmm
    Jak to ile, 2 lata, do następnego modelu/końca gwarancji

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No dobra, wszystko ładnie cacy tylko ciekawi mnie jaka w praktyce okaże się wytrzymałość matrycy jeśli ktoś ma zamiar używać 5dMKII tylko i wyłącznie do kręcenia filmów. Hmmm Przy robieniu fotek jednak matryca ma czas na odpoczynek, plus czasy naświetlania są nieporównywalnie krótsze do tych przy kręceniu filmów, kiedy matryca pracuje non-stop w czasie każdego x-sekunowego/x-minutowego ujęcia.\
    W kamerach czujniki pracują lata. Także raczej nie powinno być z tym problemu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar Drzamich
    Miasto
    Ostrzeszów

Domyślnie

Są już może gdzieś do zobaczenia filmy nakręcone tym cudem?
    Puszka, 2 zoomy, standard, tele

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No dobra, wszystko ładnie cacy tylko ciekawi mnie jaka w praktyce okaże się wytrzymałość matrycy jeśli ktoś ma zamiar używać 5dMKII tylko i wyłącznie do kręcenia filmów. Hmmm Przy robieniu fotek jednak matryca ma czas na odpoczynek, plus czasy naświetlania są nieporównywalnie krótsze do tych przy kręceniu filmów, kiedy matryca pracuje non-stop w czasie każdego x-sekunowego/x-minutowego ujęcia.
    Podczas podglądu LV też pracuje non-stop. U mnie z przerwami od prawie roku...
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W kamerach czujniki pracują lata. Także raczej nie powinno być z tym problemu.
    W kompaktach też... Bo cóż miałoby się w niej ścierać, wytapiać, wymywać, blaknąć, utleniać - przecież to zwykły układ scalony - tyle, że z przezroczystą pokrywką
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 195 z 315 PierwszyPierwszy ... 95145185193194195196197205245295 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów