Strona 98 z 315 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148198 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta

Czeka nas zalew wspaniałych filmików o super jakości HD o treści "moje bobo", "fafik / fred / reksio", "zza szyby mojego samochodu" etc.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Chyba sie przyda nowy watek dla uzytkownikow 5D mk II. 'Canon 5D mk II - najlepsze filmy', ewentualnie duble watkow o najlepszych zdjeciach z obiektywow - tyle, ze 'najlepsze filmy'
    .

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    BTW: Dopiero teraz mogłem oglądnąć ten filmik Laforeta (mam wolne łącze). Robi niesamowite wrażenie. Gość oczywiście wie co robi i wie jak zrobić ale narzędzie też okazuje się całkem zacne .

Jak napisał Akustyk na FN - Facet zrobił niesamowitą robotę marketingową dla Canona i Canon powinien mu niezły worek ELek zafundować. Podejrzewam, że współczynnik "must have" dla tego aparatu po tym filmiku wzrósł wielokrotnie na całym świecie.
    Skąd w ogóle pomysł, że przy organizacji jaką widać na backstage'u to samowolka Vincenta?
    Helikopter, asystenci, modele?? Toż to na kilometr pachnie sponsorem...Canon zauważył, że wszyscy jadą na podstawowe i najważniejsze dla fotografów funkcjonalności, więc podstawił sprzęt, budżet i dał 72h zrzeszonemu we wspólnocie Laforetowi...

Zresztą, jako osoba która od dawna ma do video inną zabawkę nie mogę już po prostu czytać tego piania z zachwytu na tym wodotryskiem. Bo dokładnie wodotryskiem to jest.

Cały filmik jest niesłychanie manieryczny. Wszystko na minimalnym DOFie, najlepiej z źródłami światła na drugim planie żeby się ładnie zbokehowało. Gdy tylko nie dało się położyć puszki na poduszce albo dokręcić statywem widać, że stabilizacji potwornie brak /szczególnie szerokie kąty bez ISa/.
    Audio chyba nie jest z tego wbudowanego mono?
    Ciekawe jak wygląda to body z Rode zewnętrznym, żeby coś było słychać, poza trzeszczeniem korpusu i macaniem...;-)
    Więc cały dźwięk to nawet nie posty a muzyka...
    Widać też typową przypadłość niekamer do ustawiania naświetlenia schodkowo /zjazd z iglicy Empire St.B. na światła poniżej/ gdzieś w połowie filmiku.

Nagrywanie filmików mam w małym Ricohu. Z obudową podwodną używam tego czasem na nagywania zjazdów dzieci ze zjeżdżalni albo snurkowania. I tylko do tego. /oczywiście to nie HD, tylko 640x480/.
    Jak chce się cokolwiek na serio nakręcić to trzeba mieć kamerę z dobrą stabilizacją, funkcjonalnością pełnego manuala do ambitniejszych ujęć, zewnętrznym mikrofonem i w wielu sytuacjach źródłem oświetlenia. Wie to zapewne wielu z ślubnych którzy spotykają artystów wideofilmowców przy robocie

Żeby już zrzucić z siebie tą zazdrość, że nie mam tego 5D2 i nie robię takich fajnych nocnych kadrów, dodam, że zakładanie okularów po zmierzchu jest co najmniej dziwne a lejący się po wyjściu z auta pot świadczy, że chyba z klimą coś było nie tak...

Frame rate na poziomie 30 kl/s różni się od 24 tym że wygląda mniej filmowo a bardziej wideowo. Do pewnej granicy obniżanie ilości klatek daje właśnie efekt zbliżony do profi kamer a poniżej robi się już mocne strobo.

I dalej upieram się, że nie widzę powodu żeby przesiadać się z 5D na 5D2. Aparat mam mało różniący się od następcy a Panasa NV GS400 jeszcze długo nic nie przebije pod wzdlędem jakości /szczególnie do ceny8) /

Peace i jedźmy już może znowu na AF, brak ruchomego LCD /co za sens LV bez tego??/, autoISO sprzed lat itd...

Wideo jest fajne w kamerach, tak samo jak diesel jest super ale w autobusach i ciężarówkach, nie?

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    Wideo jest fajne w kamerach, tak samo jak diesel jest super ale w autobusach i ciężarówkach, nie?
    Ciężko się nie zgodzić, porównanie bardzo trafione. A jednak mam diesla w aucie osobowym i chciałbym mieć filmy w lustrzance... O ile to pierwsze wiąże się z pewnymi wyrzeczeniami, o tyle to drugie to bajer który jest gratis, a może się przydać. A nóż widelec człowiek się wciągnie w nowe hobby?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    (...) więc podstawił sprzęt, budżet i dał 72h zrzeszonemu we wspólnocie Laforetowi... (...)
    Laforet dostal puszke(przedpremierowo) ale nie dali mu zadnego budzetu, zastrzegli jednak ze jesli z tego cos sensownego sie urodzi to maja prawo wykorzystac w kampanii reklamowej 5dII. Tak przynajmniej opisal sytuacje na swoim blugu. Calosc 3 dniowego projektu wyniosla chyba 5000$( o ile czegos nie pomylilem).

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Calosc 3 dniowego projektu wyniosla chyba 5000$( o ile czegos nie pomylilem).
    Myślisz, że uwinęli się z czopterem w jeden wieczór?
    Bo inaczej na przysłowiowe waciki by nie starczyło...zobacz cennik

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Nieźle. Godzina lotu Wilgą nad Bielskiem-Białą to skromne 900 zł. Mogą Ci nawet drzwi zdjąć coby lepiej było widać i fotografować
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Rodacy mam pytanie. Jak to jest z tym AF w 5D, siedze na forum juz dosyc dlugo, czytam sporo, i pamietam jak dzis ze w momencie premiery wszyscy byli absolutnie zadowoleni za AFa w 5D. Malo tego wiem ze wielu profesjonalnych fotografow slubnych z naszego forum (np. Kalina i Jarek) uzywaja tych body wraz z jasnymi stalkami, a zatem fotografuja czesto z mala GO w kiepskich warunkach oswietleniowych i chwalili te aparaty. Nikt wczesniej, to jest przed premiera 5D mkII nie skarzyl sie na fatalny AF w 5D, a teraz nagle zrobil sie taki fatalny? Jak to jest w koncu z tym 5D? Czy jego AF jest gorszy niz np w 40D? Jesli tak to ile gorszy i czy to znaczy ze na prawde jest z nim zle?
    Ostatnio edytowane przez LFB ; 24-09-2008 o 14:30

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

5D 'odziedziczyło' AF z 20D trzy lata temu. Od tego czasu układ ten trochę ewoluował. Obecnie dwucyfrowe korpusy (40D, 50D) mają wszystkie punkty krzyżowe, co zdecydowanie poprawia komfort pracy. Wszyscy spodziewali się, że nowa piątka będzie miała taki układ, a dostała trzyletnią konstrukcję. I o to cała afera.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Zablokowany

Domyślnie

900 pln za godzinę? To cena na cały kraj? Zastanawiam się, bo miałem raz pytanie o cenę zdjęc lotnicznych, sądziłem, że koszt jest niższy. Godzina to pewnie minimum.

Strona 98 z 315 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148198 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów