Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
Servo w 40d nie jest idealne. ale być nie może, po to są jedynki. Ja niestety na servo pracuję dużo więc w 40d to jest mankament dla mnie. Środkowy punkt 5d mkI jest bardzo spoko. Czuły, precyzyjny. nie ma co demonizować. Ale już pozostałe, a zwłaszcza na servo, uhhhh, nyndza.
Servo w jedynkach tez nie jest idealne, zobacz na testy optyczne.pl AF z Nikona D700 wydal lepiej niz w 1D Mk III.
Jesli chodzi o 350D to tez posiadam i jak dla mnie AF w tym aparacie nadaje sie do uzywania jedynie z obiektywami z tego samego segmentu. Czyli ciemne spacerzoomy jak np Kit czy 17-85. Zapinalem pod moje body 50 II F1.8, F1.4 oraz Tamrona 17-50 i na malych glebiach jest tragicznie, jesli mamy w 50% naprawde trafionych zdjec to jest bardzo dobrze i mozna otwierac szampana.
Z tymi samymi obiektywami robilem tez sporo zdjec 30D i tu juz bylo lepiej ale nadal nie idealnie, problem w tym ze Canon nie oferuje obecnie aparatu w ktorym bylo by idealnie. Nikon przez wiele lat odstawal matrycami wiec udoskonalal wszystko inne co sie da w koncu z matrycami nadgonili i teraz maja swietne aparaty. Canon wydaje mi sie ze swoich klientow traktuje ostatnio troche nie powaznie, mam nadzieje ze to co oferuje Nikon odbierze mu troche klietow i ze w koncu i w naszym obozie ktos zacznie traktowac uzytkownikow serio.