Pokaż wyniki od 941 do 950 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez David Zobacz posta
    To chyba tylko 'forumowcy' tworzą takie określenia. Canon piątkę pozycjonuje dokładnie pod jedynkami, czyli na 3 miejscu. Pierwszy jest Ds, drugi D, a trzeci 5D. Tworząc broszurę profesjonalne aparaty Canona zamieścił tam trzy modele: dwie jedynki i 5D. Poza tym u Canona jednocyfrowe oznaczenie to aparaty najwyższej półki i nie ma mowy o entry level.
    A bo "forumowcy" lubią sobie coś ponazywać . A to co napisałeś wyżej to oczywista oczywistość, która BTW nie stoi w sprzeczności z tezą, że 5D to entry level FF .

Cytat Zamieszczone przez David Zobacz posta
    Też bym wolał aby AF był jak z jedynki lub chociaż tak ze 20 punktów zamiast 9 i więcej krzyżowych. Gdyby tak zrobił, to moim zdaniem sprzedaż 1Ds spadła by o 70%. 5D ma obecnie najprawdopodobniej lepszy obrazek niż 1Ds. Gdyby dali taki sam AF to nikt by nie kupił jedynki - to proste i niestety niekorzystne dla użytkowników semi pro / pre pro.
    Nikon robi dokładnie to samo. D700 robi mimo wszystko gorsze zdjęcia niż D3, a ma tą samą matrycę co D3 (lub prawie tą samą). Ma też problemy z White Balance (potrafi zrobić serię zdjęć tego samego ujęcia gdzie każde ma inny White Balnce), badingiem czego wyższy model jest pozbawiony.
    Nikon robi coś jednak innego. D700 w kilku sprawach ustępuje D3 (ale niewiele). Co do jakości obrazowania to nie bardzo wiadomo jednoznacznie który lepszy. Do tego cena D3 jest dużo dużo niższa niż Ds-a. I też (co może nawet ważniejsze) różnica cen (w sensie wartości) D700/D3 nie jest tak duża. A wynik taki, że d700 tytanem sprzedaży nie jest. Dwie różne firmy dwie strategie. Każdy wybiera co mu pasuje. Natomiast będąc na miejscu ksiegowych Canona słuchałbym własnych marketingowców niż patrzył po bokach, bo wyniki sprzedaży i zarobki firmy mówią same za siebie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 23-09-2008 o 23:11
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów