Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
wain, ale po co?
ds3 to najmniej praktyczny ze znanych mi aparatów powyżej 2000$ i do tego najdroższy. 5D2 nie pozostawia na nim suchej nitki.

Zupełnie nie rozumiem po co wmieszałeś w to supertele. nie mam zamiaru kupować drugiego.

Dzisiaj, przynajmniej jeśli Canon nie zaprezentuje takiej puszki jaką testował podobno Corwin, sensowny wybór rozgrywa się pomiędzy D3/D700 a 5DMk2. Pierwsze dają rewelacyjną funkcjonalność, wytrzymałość i pewnść, drugi tego nie ma ale daje - o ile się sprawdzi - wyjątkowo dobry obrazek oraz zaplecze najlepszych obiektywów stałoogniskowych. Krótkich. Mnie do ptaków niewiele więcej potrzeba niż mam dzisiaj. Szukam sprzętu do innych zastosowań.
No ale u Canona masz też wybór - tylko inny. Nie spodziewaj się, że zrobią aparat identyczny jak konkurencja dowalając własnym flagowym korpusom. 5D mkII to entrylevel i tak go Canon traktuje (niestety).

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
Jakie racje? Mnie jest potrzebny aparat do fotografowania a nie zabawy filmikami. Śmiać mi się chce jak się niektórzy jarają tymi filmami, bo patrząc po ich warsztacie to nie doszli jeszcze do poziomu żeby chociaż zdjęcia robić na poziomie stopklatek z tych filmików. No ale jak już się fotografia znudziła to trzeba teraz znaleźć uzasadnienie do kupna nowej zabawki, filmiki świetnie się do tego nadają.
A co ma do tego wszystkiego warsztat? Każdy sobie może kupić nawet Ds-a jeśli go stać. Mimo że robi tylko zdjęcia przysłowiowej Cioci na imieninach. Czemu się tak czepiasz ludzi?
A jak Tobie jest potrzebny aparat do fotografowania to go kup. Co za problem?