Strona 75 z 315 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

mobor
    Guest

Domyślnie

czytając o "filmowcu" który chce kupic "5" w celu kręcenia filmów- mam już wyrobione zdanie o jego warsztacie pracy bez oglądania jego prac

Wyobraźcie sobie że ktoś sprzedaje lustrzankę po to by kupic kamerę do robienia ZDJĘC

Swoją drogą- zabawa dzisiaj w HD jest całkowicie nieopłacalna... Wystarczy przeliczyc sobie konieczne inwestycje w sprzęt/nie tylkow kamerę ale i bardzo szybki komp/, oprogramowanie. Pomijam ilosć czasu jaką spędza się nad takim projektem /jakieś 2-4 dłużej niż standardowe DV/ A klient przyłazi i dziwi się że za HD ma zapłącić wiecej... Chore !! Odpuściłęm wiec sobie. Lepiej zainwestować w foto. Mniej pracy, pieniądz ten sam /jak nie lepszy/, ilosć godzin na chauturze mniejsza i wieksze uznanie u klienta /szacunek dla pracy/ ...

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Moja kamerka Sony z HDD podczas zapisu dłuższych ujęć, po przekroczeniu 4GB automatycznie tworzy kolejny plik i jedzie dalej nie przerywając snu.
    jak sam zauważyłeś ...twoja kamerka... a 5dmk2 to w końcu jednak ma być aparat ...
    550D, 50 f1.4, 15-85 f3.5-5.6 IS USM, 580EX II

Skopar
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie no... zdaje sie, ze wszyscy sie zgadzamy... tylko niektorzy maja wiecej optymizmu i wiary, a inni po prostu wiecej wiedza
    Ej, no, ja tu przylazłem żeby trollować a nie żeby się zgadzać!!!! Nikon/Sigma/Sony/4x5 rulez!!!1111jedenjedenjeden

Dizel vel Skopar

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jools Zobacz posta
    jak sam zauważyłeś ...twoja kamerka... a 5dmk2 to w końcu jednak ma być aparat ...
    Ale o co Ci chodzi? Udzieliłem prostej odpowiedzi na proste pytanie zadane przez Pazurka. I to wszystko. Nikogo do niczego nie przekonywałem ani nie próbowałem udowadniać.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skopar Zobacz posta
    Ej, no, ja tu przylazłem żeby trollować a nie żeby się zgadzać!!!! Nikon/Sigma/Sony/4x5 rulez!!!1111jedenjedenjeden

Dizel vel Skopar
    to szkoda że nie zostałeś na plrecfoto czy jakos tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mobor Zobacz posta
    czytając o "filmowcu" który chce kupic "5" w celu kręcenia filmów- mam już wyrobione zdanie o jego warsztacie pracy bez oglądania jego prac

Wyobraźcie sobie że ktoś sprzedaje lustrzankę po to by kupic kamerę do robienia ZDJĘC

Swoją drogą- zabawa dzisiaj w HD jest całkowicie nieopłacalna... Wystarczy przeliczyc sobie konieczne inwestycje w sprzęt/nie tylkow kamerę ale i bardzo szybki komp/, oprogramowanie. Pomijam ilosć czasu jaką spędza się nad takim projektem /jakieś 2-4 dłużej niż standardowe DV/ A klient przyłazi i dziwi się że za HD ma zapłącić wiecej... Chore !! Odpuściłęm wiec sobie. Lepiej zainwestować w foto. Mniej pracy, pieniądz ten sam /jak nie lepszy/, ilosć godzin na chauturze mniejsza i wieksze uznanie u klienta /szacunek dla pracy/ ...
    ale Ty ciągle piszesz w kontekście pracy filmowca ślubnego...
    przecież to nie o to chodzi.

ja pisałem o PASJONATACH, czyli o tzw. filmie niezależnym, w Polsce i na świecie jest każdego roku kilkadziesiąt dużych festiwali filmów amatorskich/niezależnych - i w tego typu zadaniach być może ta nowa piątka by się sprawdziła. To nie byłaby praca za pieniądze.

mam nadzieję (być może głupią) że ta nowa piątka zarejestruje mi obraz VIDEO na poziomie bardzo drogich kamer (kilkadziesiąt tysięcy PLN) co w połączeniu z optyką canona jest naprawdę czymś ciekawym.

Ktoś pisał wcześniej o profi kamerach z wymienną optyką.... ale ile to kosztuje ?

Poza tym trochę dziwi mnie Twoje podejście do kręcenia dla klientów w HD...
    Doskonale wiesz że HD to już w zasadzie nie przyszłość ale standard, więc....
    Ja będąc klientem chciałbym mieć obraz w HD - albo inaczej - źródło z kamery w HD (żebym mógł ewentualnie kiedyś sobie coś z tym zrobić) a DVD z filmem w zwykłym DV - bo wiadomo że HD to mało kto teraz odtwarza jeszcze.
    Jeżeli chodzi o koszty czyli komp i oprogramowanie..... Pentium IV i 3 GB RAMu pociągnie montaż w HD w Adobe Premiere PRO - adobe promiere Pro kosztuje około 3,5 tys. złotych.
    do tego oczywiście duży dysk twardy.
    dla komfortu pracy może być jakiś dwurdzeniowy procesor i więcej RAMu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    No to BA! a wchodzisz?
    2 miesiace fory to nic w porownaniu z wiecznoscia ;-)
    Ostatnio edytowane przez wain ; 22-09-2008 o 10:39

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

powód sprzedaży obiektywu ... ( z związku z 5dII)
    http://canon-board.info/showthread.php?t=38645
    pozdrawiam Krzysiek

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skopar Zobacz posta

Dizel vel Skopar
    Staaaaśśśś? To Ty żyjesz?
    Jarek

Skopar
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    ja pisałem o PASJONATACH, czyli o tzw. filmie niezależnym, w Polsce i na świecie jest każdego roku kilkadziesiąt dużych festiwali filmów amatorskich/niezależnych - i w tego typu zadaniach być może ta nowa piątka by się sprawdziła. To nie byłaby praca za pieniądze.
    Dogma 95 . Naprawdę, megapiksele są niepotrzebne. A efekty? choćby Idioci
    Zresztą Cloverfield czy Blairsth też jakoś się dało - techniką trudno nadrobić braki w warsztacie czy ogólną niemotę artystyczną twórcy. Ale owszem, dobrze że jest taka możliwość w 5d2

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Ktoś pisał wcześniej o profi kamerach z wymienną optyką.... ale ile to kosztuje ?
    Nie stać Cię. Ani mnie też. No, może na starego Arri na taśmę
    Natomiast XL1 są dość powszechne i tanie. Rzędu 1500$ na ebay.

Strona 75 z 315 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125175 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów