albercikk, przeciez jest 1d mk II, 1d mk III...![]()
... w przyszłym roku bedzie pewnie za 7-7,5k do wzięcia. ja sięnastawiam i zbieram kasę. p.s. jest może chętny na moją 24/1,4 L![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
spokojnie. Jak na razie widzę sporo zadowolonych głosów. W tym mój. Jedyne co mnie rozwaliło, to że jest tylko jeden punkt krzyżowy. To krok wstecz, niezależnie co C napisze o działaniu tego układu. Stary AF z 5D jest przyzwoity, ale za słaby przy dzisiejszej konkurencji. Mój 40D na bocznych działa szybciej i pewniej niż 5D na centralnym. Nie chodzi o dawanie AF z jedynek, ale chociażby tego co jest w 50D plus te punkty servo! Nie wspominając o takich rarytasach jak AF w stylu starego poczciwego E33.
Oczywiście kupimy i będziemy się męczyć. Tak jak cała rzesza dzisiaj na 5d i daje radę na reporterce ślubnej. Ale mam nadzieję, że to się C odbije czkawką. I przy okazji nie odbije na mojej kieszeni za rok.
Trzy rzeczy które stary 5d miał do wymiany:
1 AF
2 AF
3 AF
a do dodania
AF adjustment
LCD VGA
uszczelki
wysokie ISO
Jak widać dali wszystko co dodatkowe.
OK, nie mówię. Czekam. Ale to wtopa, która mam nadzieję okaże się po wyjaśnieniach nieprawdziwa. A jak nie, to mam w zadku całą tę puszkę. Dawanie 4 letniego AF w dzisiejszej sytuacji na rynku to byłaby kpina.
C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
http://magix.digart.pl/
Ale gdzie piszą, że tylko jeden jest krzyżowy?
Wg. dpreview wszystkie krzyżowe dokładnie tak jak w 40D.
Ostatnio edytowane przez mate00sh ; 17-09-2008 o 10:06
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Chyba żartujesz. W 40D masz (poza centralnym) czujniki o precyzji jak ze szkłami f/4 i spróbuj np. 85L na f/1.2 trafić w punkt takim bocznym. 5D zrobi to centralnym znacznie lepiej.
No ja bym chciał mieć drabinkę +/-3EV jak w lampie i możliwość manualnego ustawienia siły błysku :-)
Panowie.... wielu krytykuje a potem,w przyszłym roku będą się chwalić jaki to piękny obrazek produkuje ICH nowa piątka i że nikoś może sie schowac w tym względzie...![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
niestety tak jest 1ds musi dalej byc góra
wszyscy czekali na coś na poziomie marka1s a tu dalej mamy tylko kosmetyke niestety lecz cena jest niezła
Ostatnio edytowane przez Krzysztofmalicki ; 17-09-2008 o 10:09