Strona 65 z 315 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115165 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

MMM...w czym ''wołałeś'' tego RAWa.Ustawienia sharpness i NR jak miałeś ustawione.Jak dla mnie jakość 6400 świetna.

Czy nie mogli wypuścić 5D MKII ze starą matrycą...przecież ona była cudna.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddarc Zobacz posta
    Też czekam na foki z ciemnych wnętrz z najlepiej ludkami w środku.
    Już było tutaj:
    http://piorun.ds.pg.gda.pl/~bakulik/5DMkII/
    ISO 12800 i 25600 całkowicie nieużywalne :-)

MMM...w czym ''wołałeś'' tego RAWa.Ustawienia sharpness i NR jak miałeś ustawione.Jak dla mnie jakość 6400 świetna.
    DPP, ostrość normalnie na +3. Szum kolorowy częściowo zdjęty w DPP przy wywołaniu, potem NeatImage z profilem dla ISO6400.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Też czekam na foki z ciemnych wnętrz z najlepiej ludkami w środku.
    no przecież już miałeś linkowane. Trochę mało ostre, ale w kwestii szumów możesz się definitywnie rozeznać.

http://www.prophotonut.com/2008/09/2...ures/#more-724
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

No i po paru ładnych godzinach przebrnąłem przez wszystkie wątki...
    I - może nie dokładnie w temacie - ale mam dla Canona propozycję na dołożenie jednego potrzebnego mi drobiazgu może już w wersji mkIII.
    Chodzi o goetagowanie fotek poprzez dodanie modułu GPS - teraz taki gadżet osobno kosztuje raptem około 200 zł, więc dołożenie go do następnej wersji wydaje się czystą formalnością.
    Może też warto - tak już przy 793 wątku, w który być może zdołam się jeszcze wstrzelić - zebrać wszystkie "postulaty" użytkowników marki Canon i jako konstruktywne pomysły przekazać jako nasze sugestie, które "muszą" się znaleźć w następnym modelu?
    O ile tylko 5dII trochę zejdzie z ceny, a w międzyczasie nie pojawi się jakiś 7d czy 3d o trochę ciekawszych parametrach, to pewnie na wiosnę będę się przymierzał do jego zakupu. Tym bardziej, że po ostatnim czyszczeniu matrycy 5d trochę ją już sfatygowałem, a cena wymiany na nową w serwisie na Żytniej to raptem 5200zł
    Tutaj: http://www.cyfrowe.pl/aparaty/canon-...k-ii-body.html widać już ofertę za 7890 zł, więc nadzieja na spadek cen, szczególnie po fachowych, "dołujących" recenzjach na CB tego modelu, wydaje się być uzasadniona
    Uprzejmie proszę więc o nie zamykanie tego wątku, a wręcz przeciwnie: zachęcam do ostrych, kompetentnych krytycznych uwag. Wielu z nas, czytelników tego forum, oczekuje tutaj (i nie tylko) rzetelnych informacji od "praktyków" mających większe rozeznanie i dostęp do wielu modeli i konkurencyjnych marek. Dziękuję za już, szczególnie tym co wypowiadają się o samych fotografiach zrobionych różnymi "puszkami" - dla mnie takie spostrzeżenia są najcenniejsze. Dywagowanie o takich czy innych parametrach tylko teoretycznie, to zwykła strata czasu, żeby nie powiedzieć dosadniej.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jak dla mnie to iso12800 (nie mogę jakoś zapamiętać tych cyfr) po zmniejszeniu do A4 całkowicie używalne. Prawdopodobnie (tego nie wiem nie mam rawów) da się nawet z niego zrobić przyzwoite większe powiększenia.
    Natomiast dziwi mnie trochę exif tego zdjęcia (być może kwestia że to model przedprodukcyjny).

http://piorun.ds.pg.gda.pl/~bakulik/5DMkII/_MG_2104.JPG

Edit: - już mnie nie dziwi - mój błąd .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-09-2008 o 17:16
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

dla mnie już 3200 jest w pełni używalną czułością przy fotoreportażach, a łącząc to z jasnymi szkłami jest zupełnie ok. 6400 Iso to już aż nadmiar dobra
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    dla mnie już 3200 jest w pełni używalną czułością przy fotoreportażach, a łącząc to z jasnymi szkłami jest zupełnie ok. 6400 Iso to już aż nadmiar dobra
    dla mnie uzywalne ISO 3200 w reportażu to rewolucja.

4 krotnie krótszy czas w stosunku do ISO 800 (mam 350d).

albo dziura większa !!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Nie 8000$, nie 4000$ tylko 1300$. 9 punktów krzyżowych w proporcji kadru takiej jak ma 50D. Nie dostałem i to mi się bardzo nie podoba, bo miałem zamiar ten aparat kupić. A kupię D700 wywalając kupę kasy na nowe szkła.

Chciałbym mieć normalny aparat z Afem na poziomie D700, ale na to nie liczyłem, bo za dobrze znam realia.
    przeglądnąłem z ciekawości wątek pobieżnie pewnie dlatego, że również jestem zawiedziony premierą więc chciałem zobaczyć co powiedzą inni. Używam 5D i liczyłem wyłącznie na jedno: w następcy układ AF z przynajmniej wszystkimi krzyżowymi. Wygląda na to, że zostało po staremu. Z całą pewnością będzie lepiej ale nie na poziomie konkurencji (D700/D3) niema się co czarować. Na chwilę obecną niedawno stałem się posiadaczem szkła 50 F1.2L za nie małą kasę i po 2 tygodniach z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć ze jest ono bezużyteczne z 5D. Centralnym po przekadrowaniu obiekt wylatuje poza GO. Oba skrajne punkty poprawnie łapią ostrość w pionowym kadrze tak 1 przypadek na 6-7 zdjęć, czasem gorzej. I co mi w tej materii oferuje MKII ? Pewną ale nie dużą poprawę... dziekuję do widzenia. Ktos ze mnie zakpił w Canonie.

Rachunek jest prosty sprzedając całą swoją szklarnie + starego 5D i dokładając 4 tysiące staje się posiadaczem D700 + 24-70 + 14-24 + 85 1.8 + SB800 + 50 F1.4
    W systemie Canona żeby mieć działający AF muszę w tej chwili wydać ~17 tysięcy na najnowszego pełnoklatkowca... (ceny USA) lub kombinowac jakąś używke MKII za okolo 10 tysięcy i mam proteze z kiepskim LCD max ISO3200 dla mnie to jest Żart i smiechu warte.

Tyle w temacie.

Reflektuje ktoś na nowego 50 F1.2L za 3550zl? 2 tygodniowy, gwarancja USA. Jest od ręki do sprzedania

Roger
    Marcin "Roger" Pojałowski
    GG: 27797

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Omijajac szerokim lukiem gwiezdne wojny to jak myslicie, kto pierwszy? Bozon Higgsa czy EOS 3D ? stawiam piataka na Higgsa
    http://www.rp.pl/artykul/2,193647_Wi..._miesiace.html - podwajasz?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jako punkt odniesienia wrzucam jeszcze ISO 10 000 z 5D
    RAW dla niedowiarków

Strona 65 z 315 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115165 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów