Strona 62 z 315 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Im większe ISO tym bardziej nieostre zdjęcia. Zniknął szum, zniknęły i detale. Takie ISO6400 jak na tych fotach spokojnie do uzyskania z 5D po odszumieniu.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

śmiem się z tobą nie zgodzić. Oczywiście nie mam zamiaru tego udowadniać. To pogląd.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

...a za ok 680USD (1600zł?) w USA można kupić nową 30D....

Zamiast nowej puszki zdecydowałem się na EF14/f2.8 II i 30D dla zony

Bedzei wiecej dobrego :rolleyes:
    EOS 5D i elki

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sleep Zobacz posta
    Niesamowite jest dla mnie to iso 6400. W cieniach szumy widoczne ale jako wyjściowy materiał jest to imponujące. Moja 30-tka przy iso 800 potrafi tak zaszumieć.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

na bphoto cena 5D Mark II to 500$ powyzej Mark I, jak na nowosc nie jest to duza roznica i w sumie zmiany wygladaja na warte swojej ceny

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

DPR Sample

Są zdjęcia na Dpreview
    Ostatnio edytowane przez Richie ; 20-09-2008 o 12:55
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Im większe ISO tym bardziej nieostre zdjęcia. Zniknął szum, zniknęły i detale. Takie ISO6400 jak na tych fotach spokojnie do uzyskania z 5D po odszumieniu.
    ROTFL -> Poproszę o te sample z piątki.... jak pchniesz coś z piątki w górą to i szum i detal wypierzesz OK, ale nie wypierzesz bandingu, chyba, że przyjmiemy niebieski jak jedną wielką plamę.
    Tu widzę przewagę Nikona, tam można h-iso delikatnie pchnąć w górę i banding tak szybko nie wyjdzie (a na pewno mniej niż w Canonie). Fajne sample, firma na nowo przedefiniowała jakość absolutną (z 400 na 800).
    Dla mnie jak zwykle używalne 2,56k, może nawet coś da się pchnąć w górę zakładając docelowy format na poziomie 10x15.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DigiFoto Zobacz posta
    Druga sprawa to funkcja nazwana "Best view or exposure simulation" - ktoś się orientuje jak to działa?
    A to akurat całkiem przydatna rzecz: 'Best View' to w wielkim skrócie "zielony kwadrat w trybie podglądu LV". Z kolei 'Exposure simulation' to przybliżony wygląd zdjęcia, jakie wyszłoby przy aktualnie ustawionych parametrach.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna Awatar DigiFoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Szkoda, że nigdzie nie ma sampli takich "normalniejszych", czyli od iso 100 do powiedzmy 800. Te dostępne w wysokich iso robią oczywiście wrażenie brakiem szumu, ale nie dają poglądu na ostrość i ogólnie "wyciągalne" z tej puszki detale. Póki co na podstawie takich sampli nie da się nic konkretnego powiedzieć, tym bardziej, że to nie pliki RAW tylko jakieś "pogrzebane" jpegi. Gościu na tej stronie z samplami napisał:

"I downloaded them into Lightroom and made a few tweaks before using Photoshop to do a bit of spot removal as per a normal jpeg workflow. I was careful to preserve the histogram where possible although some pulling about of the files was inevitable."

Podejrzane to trochę i myślę, że trzeba poczekać albo na jpegi prosto z puszki, albo jakieś konkretne RAWY. Ogólnie oglądając sobie stareńkie sample z 5d mam dziwne wrażenie, że w tych z 5dm2 czegoś jednak brakuje. No ale oczywiście nie powinno się porównywać sampli z iso 100 z tymi z powiedzmy 1000 itp. Cóż - czekam niecierpliwie na jakieś porządne sample, bo na razie te są mocno dyskusyjne.

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DigiFoto Zobacz posta
    Szkoda, że nigdzie nie ma sampli takich "normalniejszych", czyli od iso 100 do powiedzmy 800.
    Przecież podpiąłem

http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=765
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Strona 62 z 315 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112162 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów