Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    ja oczywiście rozumiem, że za 2500$ chciałbyś dostać aparat za 8000$. Rozumiem też świetnie Canona, że Ci tej przyjemności nie zrobił, ale prosiłbym, żebyś jako moderator trzymał się tematu , a swoje żale możesz wypłakać w innym wątku.
    znowu nie doczytałeś. Sorry ale nie mam nastroju na przegadywanie się w głupi sposób jeśli ktoś sobie nie zadał trudu zweryfikować moich opinii. Napisałem - co można sprawdzić, że oczekiwałem w 5Dmk2 AFa na poziomie amatorskiego aparatu jakim jest 50D, który kosztuje 1300 USD. Nie 8000$, nie 4000$ tylko 1300$. 9 punktów krzyżowych w proporcji kadru takiej jak ma 50D. Nie dostałem i to mi się bardzo nie podoba, bo miałem zamiar ten aparat kupić. A kupię D700 wywalając kupę kasy na nowe szkła.

Chciałbym mieć normalny aparat z Afem na poziomie D700, ale na to nie liczyłem, bo za dobrze znam realia.

P.S> myst ładuje się fotka, klikasz na nią prawym przyciskiem i masz full size. To 21Mpx przesamplowane do 12Mpx na podstawie dostępnego w sieci nieostrego jpg.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    P.S> myst ładuje się fotka, klikasz na nią prawym przyciskiem i masz full size. To 21Mpx przesamplowane do 12Mpx na podstawie dostępnego w sieci nieostrego jpg.
    Nie balanga - ten obrazek ma tylko 800x533.

sv
    Guest

Domyślnie

A kupię D700 wywalając kupę kasy na nowe szkła.
    skoro nikon bardziej odpowiada twoim potrzebom to jest to świetna decyzja. zamiast marudzić lepiej wybrać sobie sprzęt z tego co jest dostępne.

Domyślnie

Nie 8000$, nie 4000$ tylko 1300$. 9 punktów krzyżowych w proporcji kadru takiej jak ma 50D. Nie dostałem i to mi się bardzo nie podoba, bo miałem zamiar ten aparat kupić. A kupię D700 wywalając kupę kasy na nowe szkła.

Chciałbym mieć normalny aparat z Afem na poziomie D700, ale na to nie liczyłem, bo za dobrze znam realia.
    przeglądnąłem z ciekawości wątek pobieżnie pewnie dlatego, że również jestem zawiedziony premierą więc chciałem zobaczyć co powiedzą inni. Używam 5D i liczyłem wyłącznie na jedno: w następcy układ AF z przynajmniej wszystkimi krzyżowymi. Wygląda na to, że zostało po staremu. Z całą pewnością będzie lepiej ale nie na poziomie konkurencji (D700/D3) niema się co czarować. Na chwilę obecną niedawno stałem się posiadaczem szkła 50 F1.2L za nie małą kasę i po 2 tygodniach z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć ze jest ono bezużyteczne z 5D. Centralnym po przekadrowaniu obiekt wylatuje poza GO. Oba skrajne punkty poprawnie łapią ostrość w pionowym kadrze tak 1 przypadek na 6-7 zdjęć, czasem gorzej. I co mi w tej materii oferuje MKII ? Pewną ale nie dużą poprawę... dziekuję do widzenia. Ktos ze mnie zakpił w Canonie.

Rachunek jest prosty sprzedając całą swoją szklarnie + starego 5D i dokładając 4 tysiące staje się posiadaczem D700 + 24-70 + 14-24 + 85 1.8 + SB800 + 50 F1.4
    W systemie Canona żeby mieć działający AF muszę w tej chwili wydać ~17 tysięcy na najnowszego pełnoklatkowca... (ceny USA) lub kombinowac jakąś używke MKII za okolo 10 tysięcy i mam proteze z kiepskim LCD max ISO3200 dla mnie to jest Żart i smiechu warte.

Tyle w temacie.

Reflektuje ktoś na nowego 50 F1.2L za 3550zl? 2 tygodniowy, gwarancja USA. Jest od ręki do sprzedania

Roger
    Marcin "Roger" Pojałowski
    GG: 27797

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów