Strona 59 z 315 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    ja oczywiście rozumiem, że za 2500$ chciałbyś dostać aparat za 8000$. Rozumiem też świetnie Canona, że Ci tej przyjemności nie zrobił, ale prosiłbym, żebyś jako moderator trzymał się tematu , a swoje żale możesz wypłakać w innym wątku.
    znowu nie doczytałeś. Sorry ale nie mam nastroju na przegadywanie się w głupi sposób jeśli ktoś sobie nie zadał trudu zweryfikować moich opinii. Napisałem - co można sprawdzić, że oczekiwałem w 5Dmk2 AFa na poziomie amatorskiego aparatu jakim jest 50D, który kosztuje 1300 USD. Nie 8000$, nie 4000$ tylko 1300$. 9 punktów krzyżowych w proporcji kadru takiej jak ma 50D. Nie dostałem i to mi się bardzo nie podoba, bo miałem zamiar ten aparat kupić. A kupię D700 wywalając kupę kasy na nowe szkła.

Chciałbym mieć normalny aparat z Afem na poziomie D700, ale na to nie liczyłem, bo za dobrze znam realia.

P.S> myst ładuje się fotka, klikasz na nią prawym przyciskiem i masz full size. To 21Mpx przesamplowane do 12Mpx na podstawie dostępnego w sieci nieostrego jpg.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

sv
    Guest

Domyślnie

krisv740: 5d mk II to nie jest aparat "wszystkomający"; to świetny aparat do studia i do landszaftu. dla reporterów i ptasiarzy jest 1d mk III. jak ktoś chce mieć wszystko to zostaje 1ds mk III. proste.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    P.S> myst ładuje się fotka, klikasz na nią prawym przyciskiem i masz full size. To 21Mpx przesamplowane do 12Mpx na podstawie dostępnego w sieci nieostrego jpg.
    Nie balanga - ten obrazek ma tylko 800x533.

sv
    Guest

Domyślnie

A kupię D700 wywalając kupę kasy na nowe szkła.
    skoro nikon bardziej odpowiada twoim potrzebom to jest to świetna decyzja. zamiast marudzić lepiej wybrać sobie sprzęt z tego co jest dostępne.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

sorry poprawiony link w jpg 90% jakości bo się nie mieścił

[link]

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

[link]
    Jezeli takie efekty mozna osiagnac przy ISO 6400 to ja dziekuje
    A z AFem to ja radze poczekac, az pokaza sie jakies miarodajne testy, bo jak narazie to nawet nie wiadomo, ile jest punktow krzyzowych*

*chyba ze juz wiadomo przegapilem post o tym
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Dopiero zaczyna

Domyślnie Ale jazda ....

Przeczytałem, dobrnąłem .... I co to będzie ? Kolega Kubaman ma świętą rację wyrażając swoje stanowisko / obawy i oceny specyfikacji AF przewidzanego dla tej puszki. 100 x TAK. I na prawdę byłoby nieporozumieniem gdyby się ziściło. "Byłoby", ... "gdyby się ..." Dajmy szansę Canonowi - niech pokarze realnie ile warty jest AF w nowej puszce. Na papierze kiszka, ale ... Jeżeli obawy się potwierdzą, to lipa ... i konsekwencje dla Canona. To my wydajemy NASZE pieniądze. Więc jak zawsze pozostaje nadzieja ... nadzieja, że tom razom Canon (wbrew swoim zwyczajom) NIE OKLEJE SWOICH KLIJENTÓW. Błagam Cię Canon-nie !

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

[link]
    Kuba nie nęci Cie taka używalna czułość? 4 razy (albo więcej) krótsze czasy na długich (ptasich) ogniskowych to chyba przydatna rzecz?? a ile można na 'jasności' szkła zaoszczędzić?
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iras_PL Zobacz posta
    To jest błędne myślenie. Jeśli jestem klientem, płacę, a to daje mi pełne prawo wymagać.
    Niekoniecznie błędne - obaj macie racje: przyjmijmy (karkołomne na tle tego wątku, przyznaję!) założenie, że i firma i Ty racjonalizujecie swoje postępowanie - jeśli spotkacie się na tej drodze - obie strony będą zadowolone. Jeśli nie - szukacie dalej: Ty innej firmy, firma innego klienta, innego rozwiązania, innej ceny (*).

--
    (*) Inspired by:
    "Szukamy się
    Szukamy się
    Szukamy się pośród nas"
    [Budka Suflera]
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

nęci, ale jednocześnie czuję, ze gdzieś jest granica. Skoro Canon nie chce produkować puszek, które mi się podobają, to chyba trzeba mu podziękować. Chociaż, kto wie, może jakoś da się ten AF przeżyć. Ja widzę ogromna różnicę w działaniu AF w 20D i 40D na korzyść tego drugiego. 5D ma coś a la 20D i ja nie chce się uwsteczniać, zwłaszcza że FF to główne pucha do teatru, gdzie nie ma światła nic, zero. Do ptaków akurat jest chyba nawet lepiej bo ja chciałem w 40D mieć więcej punktów w środku do servo. Tak czy siak, zamienił stryjek..

Strona 59 z 315 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109159 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów