Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

sven, ja wyraziłem jasno swoją opinię na temat postawy producenta. Nie na temat działania tego konkretnego AF. Gdybyś przeczytał, to byś wiedział a nie piszczał, jak to "inni piszczą". Tyle w kwestii mojego niezadowolenia, do którego mam pełne prawo.

BTW, to podlinkowane zdjęcie to ISO 6400
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    sven, ja wyraziłem jasno swoją opinię na temat postawy producenta. Nie na temat działania tego konkretnego AF. Gdybyś przeczytał, to byś wiedział a nie piszczał, jak to "inni piszczą". Tyle w kwestii mojego niezadowolenia, do którego mam pełne prawo.

ja oczywiście rozumiem, że za 2500$ chciałbyś dostać aparat za 8000$. Rozumiem też świetnie Canona, że Ci tej przyjemności nie zrobił, ale prosiłbym, żebyś jako moderator trzymał się tematu , a swoje żale możesz wypłakać w innym wątku.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    ja oczywiście rozumiem, że za 2500$ chciałbyś dostać aparat za 8000$. Rozumiem też świetnie Canona, że Ci tej przyjemności nie zrobił, ale prosiłbym, żebyś jako moderator trzymał się tematu , a swoje żale możesz wypłakać w innym wątku.
    znowu nie doczytałeś. Sorry ale nie mam nastroju na przegadywanie się w głupi sposób jeśli ktoś sobie nie zadał trudu zweryfikować moich opinii. Napisałem - co można sprawdzić, że oczekiwałem w 5Dmk2 AFa na poziomie amatorskiego aparatu jakim jest 50D, który kosztuje 1300 USD. Nie 8000$, nie 4000$ tylko 1300$. 9 punktów krzyżowych w proporcji kadru takiej jak ma 50D. Nie dostałem i to mi się bardzo nie podoba, bo miałem zamiar ten aparat kupić. A kupię D700 wywalając kupę kasy na nowe szkła.

Chciałbym mieć normalny aparat z Afem na poziomie D700, ale na to nie liczyłem, bo za dobrze znam realia.

P.S> myst ładuje się fotka, klikasz na nią prawym przyciskiem i masz full size. To 21Mpx przesamplowane do 12Mpx na podstawie dostępnego w sieci nieostrego jpg.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

P.S> myst ładuje się fotka, klikasz na nią prawym przyciskiem i masz full size. To 21Mpx przesamplowane do 12Mpx na podstawie dostępnego w sieci nieostrego jpg.
    Nie balanga - ten obrazek ma tylko 800x533.

sv
    Guest

Domyślnie

A kupię D700 wywalając kupę kasy na nowe szkła.
    skoro nikon bardziej odpowiada twoim potrzebom to jest to świetna decyzja. zamiast marudzić lepiej wybrać sobie sprzęt z tego co jest dostępne.

Domyślnie

Nie 8000$, nie 4000$ tylko 1300$. 9 punktów krzyżowych w proporcji kadru takiej jak ma 50D. Nie dostałem i to mi się bardzo nie podoba, bo miałem zamiar ten aparat kupić. A kupię D700 wywalając kupę kasy na nowe szkła.

Chciałbym mieć normalny aparat z Afem na poziomie D700, ale na to nie liczyłem, bo za dobrze znam realia.
    przeglądnąłem z ciekawości wątek pobieżnie pewnie dlatego, że również jestem zawiedziony premierą więc chciałem zobaczyć co powiedzą inni. Używam 5D i liczyłem wyłącznie na jedno: w następcy układ AF z przynajmniej wszystkimi krzyżowymi. Wygląda na to, że zostało po staremu. Z całą pewnością będzie lepiej ale nie na poziomie konkurencji (D700/D3) niema się co czarować. Na chwilę obecną niedawno stałem się posiadaczem szkła 50 F1.2L za nie małą kasę i po 2 tygodniach z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć ze jest ono bezużyteczne z 5D. Centralnym po przekadrowaniu obiekt wylatuje poza GO. Oba skrajne punkty poprawnie łapią ostrość w pionowym kadrze tak 1 przypadek na 6-7 zdjęć, czasem gorzej. I co mi w tej materii oferuje MKII ? Pewną ale nie dużą poprawę... dziekuję do widzenia. Ktos ze mnie zakpił w Canonie.

Rachunek jest prosty sprzedając całą swoją szklarnie + starego 5D i dokładając 4 tysiące staje się posiadaczem D700 + 24-70 + 14-24 + 85 1.8 + SB800 + 50 F1.4
    W systemie Canona żeby mieć działający AF muszę w tej chwili wydać ~17 tysięcy na najnowszego pełnoklatkowca... (ceny USA) lub kombinowac jakąś używke MKII za okolo 10 tysięcy i mam proteze z kiepskim LCD max ISO3200 dla mnie to jest Żart i smiechu warte.

Tyle w temacie.

Reflektuje ktoś na nowego 50 F1.2L za 3550zl? 2 tygodniowy, gwarancja USA. Jest od ręki do sprzedania

Roger
    Marcin "Roger" Pojałowski
    GG: 27797

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

BTW, to podlinkowane zdjęcie to ISO 6400
    Kuba jak zobaczyć to zdjęcie w formacie 5D? Może ja jakiś niekumaty jestem, ale nie wiem na co kliknąć żeby się orginał pokazał...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów