Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Dobra - wracając do wrażeń AF z 5d2. NIE JEST TO TEN SAM AF KTÓRY JEST W 5d. Może mechanizm jest podobny ale algorytmy są inne. Bardziej przypomina ten AF który ma 40d.
    No patrz... A pan z Canona mówił, że to dokładnie ten sam układ.. I na naszą prośbę dwa razy to potwierdzał.
    Komu tu wierzyć?

A co do mojego wizualnego porównania aparatów. One po prostu przez 10 minut leżały obok siebie i wnioski same się nasuwały.

Marku, Ds2 szumi sporo mniej niż 5D, Ds3 jeszcze mniej.. Aparat trzeba poznać, zanim się powie takie rzeczy..
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 29-11-2008 o 10:37
    Jarek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Marku, Ds2 szumi sporo mniej niż 5D, Ds3 jeszcze mniej..
    Masz widocznie zupełne inne wnioski niż ja po wczorajszych testach Na moje oko różnica jest tak właśnie ok 0,5 EV na korzyść mkII, no i bierzmy pod uwagę, że możemy jeszcze zmniejszyć rozdzielczość do poziomu Mk 1 i wtedy będzie jeszcze odrobinkę lepiej.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=30173049

Linki skopiować trzeba....foty w jpg robią wrażenie a co dopiero z RAW będzie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No dobra, zrobiłem troszkę zdjęć porównywalnych, Niedźwiedź dzielnie mi pozował, więc wnioski dodatkowe na szybko :

poza tym, co już mówiłem - szumy bez szału. Nie ma, jak wziąć do ręki obydwa aparaty (mk1 i 2) i porównać bezpośrednio na tych samych ustawieniach

No więc mk2 szumi ociupinkę mniej, ale nie jest to różnica wydaje mi się nawet 0,5 EV. ISO 3200 nie różnią się zbytnio. A 6400 na mk2 szumi już dość sporo. Zresztą popatrzcie sami, co ja tu będę gadał.

Kuba...te cropy robiłeś z pełnych rozdziałek jakie dają 5D i 5D MKII. Jeśli tak to jestem ciekaw wyników gdyby fotę z 5D MKII wywołać do rozdziałki jaką daje 5D i dopiero potem cropować.
    Ostatnio edytowane przez Richie ; 29-11-2008 o 11:14 Powód: Automerged Doublepost
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

No patrz... A pan z Canona mówił, że to dokładnie ten sam układ.. I na naszą prośbę dwa razy to potwierdzał.
    Komu tu wierzyć?
    Pan wcześniej mówił że ma 9 krzyżowych Mam wrażenie że cytował nam specyfikację techniczną

Ja widzę różnicę w działaniu. Tomek Burzała na FFS też napisał że działanie jest inne więc raczej mi się nie wyobraziło.

Przestrzeliłem szybko kilkanaście fotek strzelając w różne punkty w różnych odległościach. Nie trafił tylko statywu stojącego przy oknie z silnym światłem wpadającym przez to okno.

Nowe menu jest fajne ale polski język + inny układ elementów sprawia że trzeba do obsługi się przyzwyczaić.

ISO po tym co widziałem na 6400 jest bardzo fajne, szum jest ale bardzo mi przypomina ziarno z analoga.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Perf
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    ISO po tym co widziałem na 6400 jest bardzo fajne, szum jest ale bardzo mi przypomina ziarno z analoga.
    Można wiedzieć z jakiej kombinacji dev/film przypomina ci to ziarno z analoga ?
    Ja nie widze zadnego znanego mi podobieństwa na w/w samplach.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Marku, Ds2 szumi sporo mniej niż 5D, Ds3 jeszcze mniej.. Aparat trzeba poznać, zanim się powie takie rzeczy..
    to bardzo ciekawe bo zrobilem wtedy kilka fot na mojej 5D na iso1600 i kilka tym Dsem z resztą na twojej karcie zdjęcie nie bylo specjalnie niedoswietlone a na czyjejś tam szyi była sraczka jak cholera i nawet z cichym lub Darkiem Sz. zdziwko nas walnęło nie małe.
    Jarek, jesli jeszcze masz to pokaż każdy będzie mógł ocenić

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów