Strona 303 z 315 PierwszyPierwszy ... 203253293301302303304305313 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 021 do 3 030 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olgierd Zobacz posta
    Zarobił, a ja nie żałuję zakupu - od półtora roku mam to, czego nie udało się "wrzucić" do nowej piątki
    no to juz twoja decyzja. ja w sklepie który stosuje takie metody nawet kabelka synchro za 5 zł bym już nie kupił. nie wiem. może to ja za dużo wymagam . ot poprostu kupieckiej solidności mi sie zachciało. stary a głupi :-(

Coś już napisał Awatar wacho

Domyślnie

będzie lekki "OT" - ale nie do końca:

mam obecnie 40d i na pewno dokupię FF (pewnie 5dII)
    mam 4 szkła i trzy z nich musiałem ustawiać (naostrzyć) do body na Żytniej (nawet 24-105 nieźle mydliło - miało FF)

co będzie z używaniem tych szkieł z dwiema puszkami ?
    - czy można każde z nich ustawić tak aby wspópracowało jak należy z 2 body, czy też jak ustawie je pod nową puchę, to ze starą już nie będzie śmigało poprawnie ??
    (wolę o to nie pytać na żytniej bo to są ludzie mało pomocni i pewnie coś mi rzucą na odwal się...)

Uzależniony

Domyślnie

wacho - nie ustawia się szkieł pod body tylko body pod szkła. w przeciwnym razie są potem takie kwiatki...
    co do drugiego body 5DMKII - jeśli zakres regulacji pozwoli na odpowiednie skalibrowanie w body to problemu być nie powinno. ale musisz to sprawdzić osobiście bo nie wiadomo co pokręcili "specjaliści" na Żytniej w szkłach...
    wtedy masz wyregulowane pod stare 40D a pod piątkę wyregulujesz sobie w body.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Tak nieśmiało zapytam - czy ktoś z najbardziej napalonych ma już potwierdzoną datę realizacji zamówienia w jakimś sklepie? Ileż można czekać
    W Polsce nie wiem, ale w Dublinie wczoraj się dowiedziałem, że mają potwierdzoną przedwczoraj dostawę na przyszły tydzień. Cena bez VAT 1999 euro (czyli, mniej więcej to co oferowały polskie hurtownie po przeliczeniu), cena z VAT około 2400 euro. Info ze sklepu-firmy, która zdaje się prowadzi autoryzowany serwis Canona ( http://www.imagesupplysystems.ie/index.htm ).
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No dobra, byłem na pokazie z 5DII.
    Pan pokazujący trzyma tezę, że to wcale nie on mówił o cudownym rozmnożeniu krzyżowych punktów w 5DII. Jak się dowiedział, że mają to nagrane, to doszedł do wniosku, że musiał się pomylić

Układ jest dokładnie ten sam, co w 5D.
    Aparacik jest dołująco mały i lekki. Ma ładny wyświetlacz. Zamiast gripa można podpiąć transmiter bezprzewodowy o podobnej wielkości. Z ciekawych rzeczy to tyle.

Szczerze? Z nowych zabawek to albo Ds3, abo se kupcie nikona.
    Pan wszystkim reporterom ślubnym poleca... G10.. Zwyczajnie nie wytrzymałem i wyszedłem.

Nowe 24L jest całkiem fajne. Ostre na brzegach, dziwne, co?

Aha, pan proponował zakup 5dII za 8500 praktycznie od ręki. Na 50 fotografów ślubnych na sali, jeden wyraził nikłe zainteresowanie. Ale to jeszcze zanim doszliśmy do omawiania AF
    Jarek

Uzależniony

Domyślnie

oskarkowy - skąd wrażenie o małości i lekkości? odniosłem inne wrażenie choć miałem ją przez kilka minut w rękach - przecież waga ta sama co w starej wersji...
    chyba negatywnie się nastawiłeś i nic Cię już nie przekona

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Tak nieśmiało zapytam - czy ktoś z najbardziej napalonych ma już potwierdzoną datę realizacji zamówienia w jakimś sklepie? Ileż można czekać
    Tak, ktoś ma potwierdzoną datę . Jutro pierwsze puszki lecą do klientów
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 28-11-2008 o 21:03

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Pan wszystkim reporterom ślubnym poleca... G10..

Pan powinien stracic prace.

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Od jutra sprzet bedzie w sprzedazy, ciutek szybciej niż sie spodziewałem - sprzet z dystrybucji DE - , z canon.pl puszki najpozniej maja byc w srode.

Pzdr.

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Tak, ktoś ma potwierdzoną datę . Jutro pierwsze puszki lecą do klientów
    Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Od jutra sprzet bedzie w sprzedazy, ciutek szybciej niż sie spodziewałem - sprzet z dystrybucji DE - , z canon.pl puszki najpozniej maja byc w srode.

Pzdr.
    Znaczy cenę już macie ustaloną....można wiedzieć ile kosztuje to ''cudo''.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    oskarkowy - skąd wrażenie o małości i lekkości? odniosłem inne wrażenie choć miałem ją przez kilka minut w rękach - przecież waga ta sama co w starej wersji...
    chyba negatywnie się nastawiłeś i nic Cię już nie przekona
    Wrażenie? Obok leżał Ds3.. To jest aparat, a nie wydmuszka.
    A co do nastawienia, planowałem ten aparat jako backup, teraz jestem pewien, że nawet do wożenia w bagażniku czy robienia nim 15x21 będzie zbyt zawodny.

Cytat Zamieszczone przez Jacek23 Zobacz posta
    Pan wszystkim reporterom ślubnym poleca... G10..

Pan powinien stracic prace.
    To trochę nie tak. Nie chcieliśmy słuchać części prezentacji o pierdołach i pan nas przekonywał, że G10, to aparat uniwersalny itp. Równie gorąco nas przekonywał że DPP to najlepszy na świecie konwerter rawów. W końcu za to mu płacą.
    Jarek

Strona 303 z 315 PierwszyPierwszy ... 203253293301302303304305313 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów