Strona 296 z 315 PierwszyPierwszy ... 196246286294295296297298306 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 951 do 2 960 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Powodów sprzedaży bez faktury może być dużo.. mniej lub bardziej legalnych..
    opiszę ten mniej drastyczny wariant (pomijam że puszka kradziona itp.) tylo taki że ktoś kupuje na firmę żeby koszty zrobić itp. więc jeśli by przyjąć że cena 6800 te cena brutto (do zapłacenia) to nawet jak ktoś sobie całą puszkę w koszty włoży i "odzyska" 6800 do ręki to ma kasę i jest do przodu VAT i podatek więc już inaczej wygląda.. a kupujący też się cieszy bo ma taniej parę stów niż gdzie indziej..

Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
    Rozumiem, ze sobie obydwaj żartujemy - i chwała! Lepsze to niż bezsensowne pyskówki, których w tym wątku nie brakuje. Wierz mi, cam chcialbym jeszcze z tysiączka urwać z ceny jaką zaproponował mi Canon - i nie omieszkam się potargować
    W sumie dobrze kombinujesz

Pozdrawiam
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
    Twoje wyjasnienia nt. ceny hurtowej, może i logiczne - dla większości forumowiczów nieprzydatne. Jakoś trudno mi wyobrazić, że nagle wszyscy, aby kupić 5DMII za 7100 brutto pędzą podpisać umowę z ABC Data i kupować stale miesięcznie u nich produkty za jakąś kasę
    Bez problemu znajdziesz osobe ktora konto juz tam posiada i zapewne kupi Ci dowolna ilosc mkII w tej cenie z symbolicznym narzutem lub bez. Nic nie traci a nabija sobie obrot ktory moze przelozyc sie na kolejne rabaty na ktorych pozniej i tak zarobi.

Jesli w ABC cos kosztuje 7000PLN to oznacza ze na 90% na allegro cena bedzie.. jeszcze nizsza.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Powodów sprzedaży bez faktury może być dużo.. mniej lub bardziej legalnych..
    opiszę ten mniej drastyczny wariant (pomijam że puszka kradziona itp.) tylo taki że ktoś kupuje na firmę żeby koszty zrobić itp. więc jeśli by przyjąć że cena 6800 te cena brutto (do zapłacenia) to nawet jak ktoś sobie całą puszkę w koszty włoży i "odzyska" 6800 do ręki to ma kasę i jest do przodu VAT i podatek więc już inaczej wygląda.. a kupujący też się cieszy bo ma taniej parę stów niż gdzie indziej..
    A pozniej wpada U.S z pytaniem "moze nam Pan pokazac ten imponujacy magazyn gdzie lezy towar ktory sprzedac sie nie chcial"
    Ostatnio edytowane przez dzik ; 27-11-2008 o 00:38 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec

Domyślnie

Jeśli te ceny się potwierdzą to nowa piątka bedzie się sprzedawać rewelacyjnie. Kilka sklepów potwierdziło ceny w okolicach 7,6-8,0K za body i około 9,6-9,7K za zestaw. Podejrzewam, że puszki za 7,2 bedą z rozkompletowanych zestawów z 24-105, podobnie jak to maiło miejsce ze starą piątką. W przyszlym tygodniu ma byc w sklepach, poczekamy zobaczymy, ilości na razie marne ale dla tych którzy wczesnie reagowali i zamówili powinno wystarczyć - tak twierdzą, zobaczymy.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Bez problemu znajdziesz osobe ktora konto juz tam posiada i zapewne kupi Ci dowolna ilosc mkII w tej cenie z symbolicznym narzutem lub bez. Nic nie traci a nabija sobie obrot ktory moze przelozyc sie na kolejne rabaty na ktorych pozniej i tak zarobi.

Jesli w ABC cos kosztuje 7000PLN to oznacza ze na 90% na allegro cena bedzie.. jeszcze nizsza.
    No, uważaj - zostałeś zapamiętany i też będziesz musiał się kajać za popieranie mnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    A pozniej wpada U.S z pytaniem "moze nam Pan pokazac ten imponujacy magazyn gdzie lezy towar ktory sprzedac sie nie chcial"
    To jedna z możliwości.. jak ktoś ma duży magazyn czy wziął to sobie w koszty do użytku własnego to sobie zamortyzuje itp. i za rok przypadkiem mu upadnie i sie potłucze, albo na chwilę pożyczy od znajomego któremu tanio sprzedał.. a wyjaśni że ma go pracownik który właśnie pojechał zdjęcia w terenie robić.. to jedna z możliwości.. ludzie nie takie przekręty robią, nie na takie pieniądze jak aparat.. ale w sumie to temat na osobny wątek chyba
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

K_RED_KA
    Guest

Domyślnie

photographus jęśli Cie dziwią propozycje cenowe nowej 5D to zobacz cene detaliczną D700 w USA i u nas to zobaczysz coś dziwnego. D700 można taniej kupić w PL niż w USA

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espe Zobacz posta
    Podejrzewam, że puszki za 7,2 bedą z rozkompletowanych zestawów z 24-105, podobnie jak to maiło miejsce ze starą piątką.
    Ja taką kupiłem rok temu za 5900 (jeśli dobrze pamiętam) - a działa świetnie
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Zablokowany

Domyślnie

Ludzie, nikogo nie namawiam do kupowania pod stołem bez VAT. Sam nie mówię, że skorzystam z oferty. Po prostu informuję, że taka cena padła w luźnej rozmowie. Pamiętajmy, że nie każdy posiada firmę i ma możliwość odliczeń VAT-u. Jeśli ktoś zgadza się na taki zakup i dogada ze sprzedawcą jakąś tam formę gwarancji, to ich (obu panów) brocha. Jaka będzie cena - zobaczymy. Narodził się bowiem właśnie kolejny pretekst do bicia piany na historycznym wątku CB. Proponuję wydać ten wątek w formie zeszytowej i rozprowadzać po uczelniach. Na ćwiczenia z socjologii jak znalazł

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

nie wiem na ile te pogloski o cenach w granicach 7000 PLN maja sie sprawdzic, ale to by byl pierwszy znany mi przypadek, gdy nowiutki sprzet jest drastycznie tanszy w PLN niz w EUR. cena "urzedowa" 5D mkII to 2400 Eur i zeby z tego zrobic 7000 PLN to trzeba z kursem zjechac ponizej 1 EUR = 3 PLN...

ja bym nie chcial psuc radosci nikomu, ale chyba bym przemyslal takie marzenia... 7000 PLN to moze i bedzie, ale co najwyzej netto.
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar TomekS
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie wiem na ile te pogloski o cenach w granicach 7000 PLN maja sie sprawdzic, ale to by byl pierwszy znany mi przypadek, gdy nowiutki sprzet jest drastycznie tanszy w PLN niz w EUR. cena "urzedowa" 5D mkII to 2400 Eur i zeby z tego zrobic 7000 PLN to trzeba z kursem zjechac ponizej 1 EUR = 3 PLN...

ja bym nie chcial psuc radosci nikomu, ale chyba bym przemyslal takie marzenia... 7000 PLN to moze i bedzie, ale co najwyzej netto.
    Cenę BRUTTO poniżej 8000zł potwierdza kilka źródeł.
    Sklepy:
    http://www.nokaut.pl/aparaty-cyfrowe...d-mark-ii.html
    Hurtownie (ABC Data)
    Prywatni sprzedawcy (nowart, towers)

Musiałoby się trafić "trzęsienie ziemi", żeby cena okazała się nieprawdziwa
    5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
    Zdjęcia -> http://smolarek.info

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szarlatan Zobacz posta
    przepraszam, czy ktoś może wrzucić same JPG na jakiś inny, bardziej sprawdzony serwer? Bo wyślijto.pl na 3 przeglądarkach u mnie i na kompie siostry
    nie chce oddać pliku(zarejestrowany jestem)
    Tutaj masz zarówno rawy jak i jpegi, ale powyciągane z archiwów i nie trzeba ciągnąć plików po 140 MB: http://tinyurl.com/68wldb

Edit: jeśli nie będzie widać listy plików, to należy odświeżyć stronę. Alternatywnie użyć normalnego klienta ftp, login i hasło sobie wyciągniecie z linka.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 27-11-2008 o 09:48

Strona 296 z 315 PierwszyPierwszy ... 196246286294295296297298306 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów