BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Czyli, jak rozumiem, synonimem słownym liczby 0,0001% w kontekscie tamtej wypowiedzi jest "ilość pomijalna"? Niech będzie. Tylko w takim razie powiedz, na podstawie jakich źródeł twierdzisz, że "Canon z nowym modelem trafił w potrzeby pomijalnej liczby użytkowników"?
+ Cena zapowiada się, że będzie sporo poniżej "wyliczonej" przez Ciebie 2-krotności starej 5-ki,
+ Rozdzielczość będzie zbliżona do 1Ds
+ Rozmieszczenie punktów AF także jest zbliżone do 1Ds.
Z istotnych wad pozostała właściwie tylko niekrzyżowość bocznych punktów AF.
Myślę, że liczba osób zadowolonych z nowego nabytku ma szansę przewyższyć liczbę malkontentów.
Rozmieszczenie to jedno a czy skrajne będą używalne to drugie.Było poruszane już tyle razy ze aż nudne. Ostatecznie boczne nie wspomagane przez punkty krzyżaki będą przy jasnych stałkach średnio używalne. Także Canon może je porozmieszczać jak chce a i tak swej roli do końca nie spełnią w pewnych...zazwyczaj ciężkich oświetleniowo sytuacjach.
Przeczytaj post nad tamtą moją wypowiedzią. Gość pisze że filmowanie mu się przyda w fotografii podwodnej. Uważam że target "filmowanie w fotografii podwodnej" w ogólnej ilości sprzedanych 5D2 to jak to napisałeś "ilość pomijalna".
Niczego nigdzie nie wyliczam, podałem aktualną cenę rynkową na tamtą chwilę.
Różnica w odległości punktów leżących po przekątnej między 1Ds a 5D2 jest prawie dwukrotna. Jeżeli do tego dołoży się niekrzyżowość tych w 5D2 to ich używalność spada prawie do zera. Jak tak bardzo chcesz poszukać cytatów z moich wypowiedzi to odszukasz ten w którym napisałem że skrajne lewy i prawy punkt (pokrywają się z tymi w 1Ds) gdyby były krzyżowe to można ich sensownie używać.