Ja chyba nie jestem tak wybredny AF mi nie przeszkadza działam na środkowym . Mój największy dylemat to większe ISO w Kościołach . Jeśli 1600 jest na poziomie ISO 640 /800 z mojej 30-tki to na wiosnę go biorę. Starego 5D nie chce bo ma ten sam kiepski LCD który niestety kłamie tym co wyświetla ( jeśli jest ustawiony w połowie to zdjęcia są nie doświetlone o 1 …trzeba ten LCD niestety o 1 kreskę w dół …coś za mała regulacja no i praca w na dworze … g.uzik tu widać… w MKII powinno być lepiej . Nie jestem fanatykiem i woziłbym Nikona D700 fajny jest …ale jakoś dziwne się z nim czuje
(menu mi się nie podoba …już troszkę ciężkawy ..kręci w inną strone ..
( Echch te nawyki z Canona )
Ok. wszystko spoko …dało by się nauczyć ale gdzie ISO 100 ? do studia i na słonko ?
Najlepszy wątek do marudzenia…
PS. Samochód mi nawalił :}
ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,
Nowy 5D w Chinach od dwóch dni jest już dostępny w
sprzedaży detalicznej
- Tak gadacie i gadacie o tych fotoaparatach....
- Może byście pogadali o ****ch?
- Ten 5dmkII jest do **** ;-)
ehhh taki stary dowcip mi się przypomniał... :-)
sven, nie wiem, czy to była sarkastyczna odzywka do MMM czy rzeczywiście planujesz taki zakup. Jeśli to drugie, to zapytam nieśmiało o losy Twojego 1D MkIII - czy zostawiasz go do reporterki czy wchodzisz całkowicie w 5D MkII? Pytam w kontekście toczącej się w innym miejscu dyskusji pt. "co do reporterki: 1D MkIII czy 5D MkII?"
Tak nawiasem to drogo wychodzi w US, 8300 według dzisiejszego kursu kantorowego :/
O obiektywach wiem prawie wszystko