Strona 263 z 268 PierwszyPierwszy ... 163213253261262263264265 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 621 do 2 630 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    a co innego czepiać się o konkretny detal, o którego szczegółach nie wie się NIC.
    Detal?! AF w aparacie z tej półki to detal? Detal to jest detekcja twarzy. AF to podstawa. Naprawdę nie rozumiesz, że to dosyć istotny "detal"?

No i z tym "nie wie się NIC" to trochę przesada. Wiemy tyle, ile Canon oficjalnie powiedział. A powiedział tyle, że 8 punktów jest liniowych. I że wszystkie punkty skupione są bardzo blisko centrum. Czy wierzysz w to, że prawdziwe testy pokażą, że punkty liniowe wykrywają linie we wszystkich kierunkach a poza tym są rozstrzelone po całym wizjerze? Żadne "prawdziwe" testy tego już niestety nie zmienią.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    Czy naprawdę sądzisz, że Canon wypuści 5D Mk2, który bedzie gorszy od poprzednika?
    Za każdym razem, gdy się Ciebie przyłapie na braku logiki to się wykręcasz sianem.

Najpierw pisałeś, że marudzą ludzie, którzy chcieli AF z jedynki, przyłapałem Cię na tym, bo nie było takiej wypowiedzi na forum i przykładu takiej wypowiedzi nie podałeś.

Później twierdziłeś, że powinno się używać centralnego punktu i przekadrowywać, bo to jest bez różnicy. Pokazaliśmy Ci, że jest różnica. Nie podziękowałeś nam jednak za naukę i brniesz dalej.

Tym razem twierdzisz, że nie można krytykować puszki na podstawie specyfikacji technicznej, gdy się jej nie trzymało w ręku, jednak wbrew logice uważasz, że można ją chwalić na podstawie samej specyfikacji, no bo przecież Canon nie mógł wypuścić puszki gorszej od poprzednika.

Ja uważam, że 5D mk II jest puszką dużo gorszą od 5D biorąc pod uwagę czas w jakim wchodzi na rynek. 5D była pod kilkoma względami przełomowa, 5D mk II nie oferuje niczego takiego.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gustaff Zobacz posta
    Canon rzucił już ludowi nikona D3 i D700 Bo chyba do tego dążą dając stary AF w takiej fajnej puszce naj 5D mk II
    Wiesz wątpię aby Canon wrzucił to nowej puszki stary AF. Dając takie innowacje jak możliwość nagrywania filmów itd. To by się mijało z celem.
    Po drugie wyobrażasz sobie np. osobę, która ma dwa body canona, 5 L-ek, lampę błyskową, że przez to, że następca okazał się kichą zmienia system?
    Trzeba poczekać, pobawić się i dopiero narzekać.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    szukam jedynki ds mark II. kasa podobna a na zachodzie można dostać z naprawdę niewielkim przebiegiem za 7-8 k zł ;D
    A tam, na zachodzie. Moje ogłoszenie z ceną 7900 zł i rachunkiem oraz gwarancją wisi już trochę tutaj...

Ja się trochę łamałem, ale chyba jednak sprzedam Ds'a i kupię to mkII. Filmy mnie kręcą ;-)

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    A tam, na zachodzie. Moje ogłoszenie z ceną 7900 zł i rachunkiem oraz gwarancją wisi już trochę tutaj...

Ja się trochę łamałem, ale chyba jednak sprzedam Ds'a i kupię to mkII. Filmy mnie kręcą ;-)
    KvM - przymierzałem się do tego Twojego marka, bo myślę o zmianie mojej 40-tki na coś większego a dajesz rachunek itp., ale mnie te 160 tys. zdjęć trochę wystarszyło Pewnie innych też

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    KvM - przymierzałem się do tego Twojego marka, bo myślę o zmianie mojej 40-tki na coś większego a dajesz rachunek itp., ale mnie te 160 tys. zdjęć trochę wystarszyło Pewnie innych też
    E tam, migawka jest na 300 tys przewidziana.

No ale wracając do rzeczy. Po co nad tym AFem tak się rozwodzić? Ja wiem że to lipa. No ale nie szkoda wątku? To miał być wątek o 5D mkII, a nie tylko o jego AFie.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbo Zobacz posta
    HD stawia nowe (wyższe )wymagania co do sprawności i szybkości AF.
    Możesz to rozwinąć, bo kompletnie nie rozumiem. Mam kamerkę Sony nagrywającą w Full HD ale żeby miała jakiś super AF to nie mogę powiedzieć.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Możesz to rozwinąć, bo kompletnie nie rozumiem. Mam kamerkę Sony nagrywającą w Full HD ale żeby miała jakiś super AF to nie mogę powiedzieć.
    No to trzeba było kupić model HV20 z odpowiednim logiem na obudowie
    Według mnie w ciemności się bardzo gubi i praktycznie nie ma AF, ale jak trochę światła uderzy już na sensor to autentycznie kopara opada co to maleństwo potrafi

Bywalec Awatar marbo
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Oczywiście że mogę.W pełnej rozdzielczości lepiej widać wszelkie nieostrości , oraz błądzenie autofocusa.Każdy szanujący się producent kamer poprawia istniejący AF ( nie zawsze informując o tym klienta), ale nie może sobie pozwolić na to by obraz na ekranie TV drażnił.Rozumiem również że w najniższym segmencie nie muszą (i nie zastosują ze względów ekonomicznych)najlepszych rozwiązań, ale to naprawdę wymóg który biorą pod uwagę i zawsze co nieco poprawią ten AF.
    Tak wygląda to na rynku kamer, myślę więc że jeśli już dali nagrywanie filmików w aparatach to też nie pozwolą sobie na to by ostrość sp.....ała do przodu lub do tyłu przez połowę ujęcia, bo by ich zjechali w prasie że gadżecik do niczego się nie nadaje....chyba że w ogóle zakładają iż będziemy cały czas kręcić pierścieniem na obiektywie i jak będzie nieostro to możemy mieć pretensje tylko do siebie :-D.
    Duże otwory przysłony w jasnych obiektywach nie dadzą nam zbyt dużej tolerancji na błędy.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbo Zobacz posta
    Oczywiście że mogę.W pełnej rozdzielczości lepiej widać wszelkie nieostrości , oraz błądzenie autofocusa.Każdy szanujący się producent kamer poprawia istniejący AF ( nie zawsze informując o tym klienta), ale nie może sobie pozwolić na to by obraz na ekranie TV drażnił.Rozumiem również że w najniższym segmencie nie muszą (i nie zastosują ze względów ekonomicznych)najlepszych rozwiązań, ale to naprawdę wymóg który biorą pod uwagę i zawsze co nieco poprawią ten AF.
    Tak wygląda to na rynku kamer, myślę więc że jeśli już dali nagrywanie filmików w aparatach to też nie pozwolą sobie na to by ostrość sp.....ała do przodu lub do tyłu przez połowę ujęcia, bo by ich zjechali w prasie że gadżecik do niczego się nie nadaje....chyba że w ogóle zakładają iż będziemy cały czas kręcić pierścieniem na obiektywie i jak będzie nieostro to możemy mieć pretensje tylko do siebie :-D.
    Duże otwory przysłony w jasnych obiektywach nie dadzą nam zbyt dużej tolerancji na błędy.
    Przyjmij do wiadomości, że aparat podczas kręcenia filmu będzie do AF-a korzystał z detekcji kontrastu, podczas gdy cała pyskówka toczy się wokół mechanizmu detekcji fazy. To kompletnie dwa różne, nie współpracujące ze sobą systemy.

Strona 263 z 268 PierwszyPierwszy ... 163213253261262263264265 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów