Strona 263 z 315 PierwszyPierwszy ... 163213253261262263264265273313 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 621 do 2 630 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    czy ktos ma moze zdjecia z 5DmkII zrobione przy innej czulosci niz ISO 3200 i wzwyz.

mam na mysli jakies normalne ISO 100 czy nawet ISO 800, po ktorym mozna by ocenic szczegolowosc obrazu tej matrycy. bo po tym powyzej, to mozna sie, owszem, poonanizowac, ale nie nad detalami tylko nad skutecznym odszumianiem zdjec (niezaleznie od tego na ktorym etapie procesu powstawania JPEG-a).
    takie jeno

http://www.pbase.com/freelancerfoto/image/106203406

Coś już napisał Awatar Rosemary
    Miasto
    Vienna/Kraków/Sopot
    [5dmkII] _ [580ex II] _ [17-40 ] _ [70-200 f4L] _ [50 f1,4] _ [85 f1,8]_[canon 100 f2,8 makro]

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cena samego body na poziomie 8k (zl) optymizmem nie napawa... Ciekawe ile będzie kosztował na starcie w Polsce i ile mu się uda stanieć do wiosny....
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Coś już napisał

Domyślnie D700

... czytając to wszystko to jednak myślę o przesiadce na Nikona D700. Mam już 5D, takiego autofocusa drugi raz nie zdierżę i to za 8 tys zł !!!!!!!!!!! w gorszych warunkach na zoomie 70 - 200 2,8 is AF w ogóle nie może nastawić ostrości, zdjęcia w ruchu - można zapomnieć !!!
    Może ktoś mnie odwiedzie od tego pomysłu !!!!!!!!!?, bo słyszałem, że nikon też ma jakieś wady: dziwna kolorystyka, jakieś problemy z BW.
    Trochę szkoda mi szkieł Canona, ale body za 8 tys musi robić to, co zamierza fotograf, a nie na odwrót, jak to jest w 5D. Co do szkieł to i tak używam tylko: 50 1,4, 70-200 2,8 is i 24 - 105 f4 is. Planowałem zakup 85 1,2 i 35 1,4 -szkoda, że nikon ich nie ma.
    Co do 5D markII to jeszce trzyma mnie przy nim to wysokie iso, ale też widzę z sampli, że jakoś lepiej niż w starym 5 D nie jest - tylko cena jest lepsza W ogóle canon kpi sobie z klientów w żywe oczy!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Konkurowali korpusami np. D200. A ze szkłami to kto ich tam wie, może priorytetem były wtedy szkła do cropa.
    niestety ale tak. Firma zarabiała kasę na lepsze projekty (D3)
    Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    co do szkieł f/4 sam się zastanawiam dlaczego Nikon nie wpadł na ten pomysł po dzień dziś - czego wyraz dałem nie raz na forum Nikona ku ogromnemu niezadowoleniu fanatyków Nikona (pozdrawiam serdecznie ).
    Ale te pytania powinniśmy już kierować do działu marketingu żółtej firmy.
    :-D od razu fanatyk :-D
    Ja bym tez miał pytania do marketingu, ale widzę inne braki (bo mam inne potrzeby ). To skandal by nikon miał najmniejszą co do ilości MPx matrycę ze wszystkich producentów lustrzanek:sad: studyjniacy nie są "pieszczeni" (natywne ISO 200 itd)
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wakeford Zobacz posta
    ... czytając to wszystko to jednak myślę o przesiadce na Nikona D700. Mam już 5D, takiego autofocusa drugi raz nie zdierżę i to za 8 tys zł !!!!!!!!!!! w gorszych warunkach na zoomie 70 - 200 2,8 is AF w ogóle nie może nastawić ostrości, zdjęcia w ruchu - można zapomnieć !!!
    Może ktoś mnie odwiedzie od tego pomysłu !!!!!!!!!?
    Co do skuteczności AF to bym się jeszcze wstrzymał z oceną. Na razie wiadomo tylko że układ punktów jest tak samo beznadziejny i że tylko krzyżowy centralny. Możliwe jednak że sama skuteczność jest lepsza i jeśli tylko używanie centralnego punktu Cię zadowala to może nie być źle.
    Co do odpowiedników szkieł po przesiadce to masz 70-200/2.8VR, Sigma 50/1.4 i do tego jakiegoś zooma typu 24-120mm VR albo 24-70/2.8.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    no dzieki. chociaz, obiektywnie rzecz ujmujac, nie do konca chodzilo mi o ocene szczegolowosci w obszarach poza ostroscia, a tu praktycznie tylko takie

tak ze czekam dalej
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

... czytając to wszystko to jednak myślę o przesiadce na Nikona D700. Może ktoś mnie odwiedzie od tego pomysłu !!!!!!!!!?, bo słyszałem, że nikon też ma jakieś wady: dziwna kolorystyka, jakieś problemy z BW.
    AWB jakiś rewelacyjny nie jest ale sądzę, że na tym poziomie zaawansowania to raczej nie problem...
    reszta to bajki z mchu i paproci - coś a'la Yeti - wszyscy słyszeli ale nikt nie widział
    I nie sądzę, aby ktoś rozsądny mógł Cię od tego odwieźć - w obecnej chwili stosunek ceny do jakości D700 jest absolutnie bezkonkurencyjny. Body niewiele droższe od 5D a deklasuje je pod KAŻDYM względem.
    Problemem dla Ciebie jest nadal brak 35mm oraz 24-105. 85mm jest doskonałe 85/1.4 - o takiej jakości wykonania Canon może pomarzyć, optycznie również rewelacja. Niewiele ciemniejsza od L 1.2 ale za to znacznie lepiej wykonane, szybsze niż ślimakowate L i sporo tańsze.

W ogóle canon kpi sobie z klientów w żywe oczy!
    Tutaj w pełni się z Tobą zgadzam - żenada...

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    :-D od razu fanatyk :-D
    No proszę - uderz w stół...
    Ale te kwestie już sobie dogłębnie wyjaśniliśmy w innym miejscu
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 23-11-2008 o 02:16

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Może ktoś mnie odwiedzie od tego pomysłu !!!!!!!!!?, bo słyszałem, że nikon też ma jakieś wady: dziwna kolorystyka, jakieś problemy z BW.
    Trochę szkoda mi szkieł Canona, ale body za 8 tys musi robić to, co zamierza fotograf, a nie na odwrót, jak to jest w 5D. Co do szkieł to i tak używam tylko: 50 1,4, 70-200 2,8 is i 24 - 105 f4 is. Planowałem zakup 85 1,2 i 35 1,4 -szkoda, że nikon ich nie ma.
    Co do 5D markII to jeszce trzyma mnie przy nim to wysokie iso, ale też widzę z sampli, że jakoś lepiej niż w starym 5 D nie jest - tylko cena jest lepsza W ogóle canon kpi sobie z klientów w żywe oczy!

Ale po co odwodzić? Jak Ci odpowiada D700 to na prawdę nie ma się nad czym zastanawiać - jeśli nie jest dla Ciebie problemem zmiana szkieł oczywiście. Z czysto egoistycznych pobudek jestem za tym żeby jak najwięcej osób przesiadło się na Nikony.

BTW, masz albo zepsutą puszkę albo szkło, bo mój 30D z 70-200 radzi sobie znakomicie (koncerty - ciemno, kiepski kontrast, ruch). 5D ma lepszy AF niż 30D więc coś jest nie tak.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 23-11-2008 o 04:14
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Jpg prosto z puszki po przepuszczeniu przez Neat Image i resize do 6mpx.

ISO 6400

ISO 12800

Ostatnio edytowane przez Richie ; 23-11-2008 o 09:21
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Strona 263 z 315 PierwszyPierwszy ... 163213253261262263264265273313 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów