Strona 253 z 315 PierwszyPierwszy ... 153203243251252253254255263303 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 521 do 2 530 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    wiadomo już kiedy puszka będzie dostępna? chciałbym kupić w końcu ten badziew.
    w polandii tuz przed bozym narodzeniem
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie wiem ale biorąc pod uwagę, że przewidywany spadek całej grupy to ok. 26% - może być lepiej.
    mam dosc mieszane odczucia. Canon ma drukarki, skanery, faksy, kalkulatory i cala mase rzeczy, ktore ida do klientow biznesowych o mniej wiecej stalym "przemiale". i na tych dzialach drastycznego spadku nie bedzie - mysle, ze sa znacznie powyzej tego -26%. wiec zeby "zrobic" ta srednia musza pojsc inne dzialki, a w tym wypadku to bylby high-end i elektronika uzytkowa dla odbiorcy prywatnego, czyli poniekad to wszystko:
    http://www.canon.pl/For_Home/Product_Finder/index.asp
    tak ze koniec koncow, to tu tez moga byc niezbyt wesole cyferki...

obiektywnie rzecz ujmujac, to w 2008 Canon powprowadzal produkty na nizsza polke DSLR. polke, ktora go bedzie kopac w tylek przy kryzysie.
    do tego trzeba doliczyc fakt, ze jesli ma wyzsza polke wypuscic w 2009 to juz teraz R&D musi pracowac w tym kierunku, wiec i naklady tu raczej nie beda nizsze niz byly.

Nikon ma o tyle fajniejsza sytuacje, ze puszki high-endowe wrzucil teraz. a zrobienie low-endu to raptem pare garsci jenow dla projektantow korpusow bo elektronicznie to trzeba praktycznie tylko poprzekladac klamoty z wiekszych puszek

poniekad, nie mam tu aspiracji do popelnienia doglebnej analizy tematu, wiec moga tu byc nieuwzglednione czynniki, ktore zmieniaja postac rzeczy.

BTW: jestem tym idiotą, onanistą, nie wiem czym jeszcze (ciekawe jakie nowe epitety tu się jeszcze pojawią), któremu w zasadzie ta puszka odpowiada i nawet - o zgrozo - niektóre zdjęcia z niej mi się podobają. Tak przyznaję się do tego i nie jest mi z tym źle .
    ja chyba poczekam az to wejdzie do sklepow i beda zdjecia z produkcyjnych egzemplarzy i opinie sensownych osob. takich, ktore tego uzywaja i ktore oceniaja mozliwosci i "umiejetnosci" aparatu, nie ostrosc pikseli na powiekszeniach.

mnie tez sie, de facto, niektore zdjecia z 5DmkII podobaja. a na pewno bardzo podobaja mi sie mozliwosci tego aparatu. cena moglaby byc nizsza, ale niestety sie Sony specjalnie nie popisalo i jest jak jest kupic ja sobie i tak zapewne kupie

PS. Przepraszam misjonarzy i proroków z innego jedynie słusznego najlepszego systemu . Może za pokutę kupię sobie pasek w stosownym kolorze .
    nie czuje potrzeby przepraszania kogos za to, ze nie spiewam w tym samym chorze

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    wiadomo już kiedy puszka będzie dostępna? chciałbym kupić w końcu ten badziew.
    w Beneluksie ma byc 3 grudnia. nie wiem ile sztuk rzuca na lade, ale obiecali, ze beda do kupienia
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 20-11-2008 o 15:43 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    poniekad, nie mam tu aspiracji do popelnienia doglebnej analizy tematu, wiec moga tu byc nieuwzglednione czynniki, ktore zmieniaja postac rzeczy.
    W ogóle danych do takich analiz jest skąpo i pewnie też szkoda czasu na ich wertowanie. Póki co ujawnili, że największe "braki" w sprzedaży zakładają w dziale "office" - pewnie przez kłopoty finansowe firm. Na ich stronie jest dostępnych kilka pdf-ów z tymi prognozami.
    Jednak jeśli przyciśnie ich bieda i będą się musieli sprężyć żeby coś zrobić (choćby obniżyć ceny) to tylko lepiej dla nas.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Tak prawdziwa rewelacja . Przewidywany spadek zysków za ten rok 43% .
    Nie rozumiem co cię tak cieszy? :/

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Gdybyś nie wyrwał z kontekstu zdania Kolekcjonera, to pewnie sam byś zrozumiał
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Gdybyś nie wyrwał z kontekstu zdania Kolekcjonera, to pewnie sam byś zrozumiał
    Nic nie wyrywałem, zacytowałem CAŁE zdanie. Zresztą nieważne...

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zwykle cytując odpowiedź warto zacytować również pytanie...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Na podstawie sampli z sieci, wołanych z raw (przez Magne Nilsen'a jegi narzędziem jego i Michaela Tapesa) oraz specyfikacji Dwójki dziś kupowałbym 5D classic.
    Kolego litości! Masz problemy z pisaniem ze zrozumieniem?
    Szanujcie swój język ojczysty, błagam!
    Sorry za OT, ale w tym wątku to chyba nie nowość:sad:
    regulamin pkt 8

Coś już napisał
    Miasto
    Poland...dziki zachód ;-)

Domyślnie pierwsze wrazenia ;-)

Dziś tj. 20 listopada we Wrocku na prezentacji Beiksa dostałem w ręce... na parę minut 5D mark II podobno pierwsza sztuka z oficjalnego kanału obok leżał też 50D oraz 1Ds mark III cóż nowa 5 jednak szumi chyba bardziej niż Ds plikami raw 28mb można sobie zapchać słabego kompa, powolny odczyt oczywiscie potrzeby DPP 3,51 ktoś chce przykładowy raw? tylko gdzie go wlać..;-)
    CZARNA SKRZYNKA.. SZKIEŁKA... 100 vódki ( już nie pije mam IS ... LATARECZKA :wink: STAŁKI... 50,85,135 m42 MIECH ŻYJE towarzysz CANON
    w planach coś...;-)

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

coś o AFie mógłbyś powiedzieć?
    cena jakaś jest już oficjalniejsza?

Strona 253 z 315 PierwszyPierwszy ... 153203243251252253254255263303 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów