Tak to fakt. Ostatnio chciałem kupić wężyk do 40-tki - ręce i nogi mi opadły jak usłyszałem cenę za ten kawałek drutu.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
po 3 zwalonych drucikach Made on Pole Ryzu zanabylem oryginalny canonowski. 35 EUR wiec cena zlodziejska jak za kawal druta, zamiast ktorego powinien byc po prostu czujnik IR. ale chinskie zamienniki to 15 EUR sztuka wiec dalem szanse tzw. oryginalowi
hehe... ja mialem w druga strone... jak zobaczylem oryginal i za co Canon chce ponad 2x wyzsza kwote, to sie tylko ironicznie usmiechnalem. jakosciowo oryginal niczym nie odbiega od sprzedawanych obecnie podrobek. jeszcze ze 2 lata temu jak podrobki chodzily na Allegro po 120-130 zl to to bylo szajsowatej jakosci, ale teraz, przy ich powszechnosi i wiekszej konkurencji - sa zupelnie przyzwoicie wykonane
buehehe... caly czas nie dociera do mnie dlaczego mialbym zachwycac sie tak go...nymi, wypranymi z kolorow i szczegolow zdjeciami. bo zostaly zrobione przy ISO 6400? a niech sobie i beda na ISO 100000 - i tak nie mam najmniejszego zamiaru ani checi ogladac czegos takiego produkowanego przez aparat. dla mnie jakosc oznacza wzorowa szczegolowosc i plynne, bogate przejscia tonalne przy niskich czulosciach. nie obrazek jak z kamery internetowej, tylko majacy pierdylion pikseli...
czekam na normalne sample. to ze ktos wlozyl w nocy, w ciemnym pokoju aparat w majtki i na fotografii uzyskal jakies piksele, to jednak nijak sie nie ma do realnych potrzeb targetu 5DmkII. nie robmy sobie jaj z pogrzebu
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
w sumie, to nie pamietam jakie wezyki zepsulem do spoly z 3-letnia coreczkabylo tam cos w rodzaju Adidt, faktycznie podlej jakosci, ale bylo tez cos co sie nazywalo Aputure i to ma nieco inny material wykonania i miekszy drucik, ale poza tym jest bardzo podobne do Canona. zreszta, co tu bede machal rekami - podklejam "1000 slow":
ano, tez zaszalalem i kupilem Ansmanna, czyli rzekomo te lepsze z zabezpieczeniem. pod wzgledem wydajnosci sa super i jakby dluzej zachowuja sprawnosc niz zwykle "chinczyki". ale na chinczykach jechalem bez problemu przez ostanie 3 lata i wszystko ladnie banglalo, tylko raz na te 9-10 miesiecy trzeba bylo najstarszy wywalic i zastapic nowka.
To jak już jesteście przy akumulatorach i zrobiliście mały ot, powiedzcie, czy jest możliwe żeby to coś było oryginałem w tej cenie:
bp 511a
Nawiązując jednak do tematu, co by któryś z szanownych moderatorów nie pogonił, byłem ostatnio w digital24 w Poznaniu i Panowie powiedzieli, że niby nie mają żadnych opóźnień i pod koniec listopada, sklepy które są partnerem Canona i najwcześniej złożyły zamówienia na nowe 5-tki, dostaną je. I mimo tego iż cena dolara jest wysoka, to mają je sprzedawać, po mniej więcej takiej jaką Canon im podał, czyli w granicach 8k.
HE HE
przecież ta dyskusja, od kilkuset postów, to jeden wielki OT
I co? Dali pomacać i żaden mądry nie włożył CF-a i nie strzelił paru rawów? Na forum onanizm taki, że aż spływa z ekranu, a jak co do czego to gapcie-szwendaczki
Po dwudziestym listopada mam BEiKS w Białymstoku. Zarejestrowałem się i nie zamierzam pójść tam bez karty![]()
regulamin pkt 8