Strona 241 z 315 PierwszyPierwszy ... 141191231239240241242243251291 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 401 do 2 410 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta

P.S
    Kupił ktoś kiedyś oryginalna baterię BP-511?
    Ja mam dwie oryginalne , tylko dlatego ze drugą sprezentował mi kumpel gdy sprzedawał 5kę.Puszka poszła z chińskim zamiennikiem a mi się dostało oryginał

Ps.Do 300D,400D i 30D miałem zamienniki i śmigały lepiej od oryginałów.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak to fakt. Ostatnio chciałem kupić wężyk do 40-tki - ręce i nogi mi opadły jak usłyszałem cenę za ten kawałek drutu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak to fakt. Ostatnio chciałem kupić wężyk do 40-tki - ręce i nogi mi opadły jak usłyszałem cenę za ten kawałek drutu .
    Z drugiej jednakowoż strony mi na ten przykład opadły ręce, jak zobaczyłem jakość wykonania zamiennika...
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

po 3 zwalonych drucikach Made on Pole Ryzu zanabylem oryginalny canonowski. 35 EUR wiec cena zlodziejska jak za kawal druta, zamiast ktorego powinien byc po prostu czujnik IR. ale chinskie zamienniki to 15 EUR sztuka wiec dalem szanse tzw. oryginalowi

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Z drugiej jednakowoż strony mi na ten przykład opadły ręce, jak zobaczyłem jakość wykonania zamiennika...
    hehe... ja mialem w druga strone... jak zobaczylem oryginal i za co Canon chce ponad 2x wyzsza kwote, to sie tylko ironicznie usmiechnalem. jakosciowo oryginal niczym nie odbiega od sprzedawanych obecnie podrobek. jeszcze ze 2 lata temu jak podrobki chodzily na Allegro po 120-130 zl to to bylo szajsowatej jakosci, ale teraz, przy ich powszechnosi i wiekszej konkurencji - sa zupelnie przyzwoicie wykonane
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 18-11-2008 o 22:23
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    pjakosciowo oryginal niczym nie odbiega od sprzedawanych obecnie podrobek
    To najwyraźniej widzieliśmy różne podróbki... a te które byłbym w stanie zaakceptować, to w sumie nie kosztowały jakoś drastycznie taniej niż oryginał.

Ale akumulatory mam GP bardzo porządnie trzymają.
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

buehehe... caly czas nie dociera do mnie dlaczego mialbym zachwycac sie tak go...nymi, wypranymi z kolorow i szczegolow zdjeciami. bo zostaly zrobione przy ISO 6400? a niech sobie i beda na ISO 100000 - i tak nie mam najmniejszego zamiaru ani checi ogladac czegos takiego produkowanego przez aparat. dla mnie jakosc oznacza wzorowa szczegolowosc i plynne, bogate przejscia tonalne przy niskich czulosciach. nie obrazek jak z kamery internetowej, tylko majacy pierdylion pikseli...

czekam na normalne sample. to ze ktos wlozyl w nocy, w ciemnym pokoju aparat w majtki i na fotografii uzyskal jakies piksele, to jednak nijak sie nie ma do realnych potrzeb targetu 5DmkII. nie robmy sobie jaj z pogrzebu
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    To najwyraźniej widzieliśmy różne podróbki... a te które byłbym w stanie zaakceptować, to w sumie nie kosztowały jakoś drastycznie taniej niż oryginał.
    w sumie, to nie pamietam jakie wezyki zepsulem do spoly z 3-letnia coreczka bylo tam cos w rodzaju Adidt, faktycznie podlej jakosci, ale bylo tez cos co sie nazywalo Aputure i to ma nieco inny material wykonania i miekszy drucik, ale poza tym jest bardzo podobne do Canona. zreszta, co tu bede machal rekami - podklejam "1000 slow":

Ale akumulatory mam GP bardzo porządnie trzymają.
    ano, tez zaszalalem i kupilem Ansmanna, czyli rzekomo te lepsze z zabezpieczeniem. pod wzgledem wydajnosci sa super i jakby dluzej zachowuja sprawnosc niz zwykle "chinczyki". ale na chinczykach jechalem bez problemu przez ostanie 3 lata i wszystko ladnie banglalo, tylko raz na te 9-10 miesiecy trzeba bylo najstarszy wywalic i zastapic nowka.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 18-11-2008 o 22:39 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar HooMaR

Domyślnie

To jak już jesteście przy akumulatorach i zrobiliście mały ot, powiedzcie, czy jest możliwe żeby to coś było oryginałem w tej cenie:

bp 511a

Nawiązując jednak do tematu, co by któryś z szanownych moderatorów nie pogonił, byłem ostatnio w digital24 w Poznaniu i Panowie powiedzieli, że niby nie mają żadnych opóźnień i pod koniec listopada, sklepy które są partnerem Canona i najwcześniej złożyły zamówienia na nowe 5-tki, dostaną je. I mimo tego iż cena dolara jest wysoka, to mają je sprzedawać, po mniej więcej takiej jaką Canon im podał, czyli w granicach 8k.

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

HE HE
    przecież ta dyskusja, od kilkuset postów, to jeden wielki OT

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale bylo tez cos co sie nazywalo Aputure i to ma nieco inny material wykonania i miekszy drucik, ale poza tym jest bardzo podobne do Canona
    No ten rzeczywiście wygląda w porządku. Aczkolwiek z tego co pamiętam, to w tanich podróbkach problemem zwykle nie było "pudełko" ale dość tandetna wtyczka. Ale dość OT
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciej Zawada Zobacz posta
    dziś 5 d był do pomacania na prezentacji firmy BEIKS w Krakowie . Przedstawiciele canona zapewniali ,że pojawi sie piątka na początku grudnia.
    I co? Dali pomacać i żaden mądry nie włożył CF-a i nie strzelił paru rawów? Na forum onanizm taki, że aż spływa z ekranu, a jak co do czego to gapcie-szwendaczki

Po dwudziestym listopada mam BEiKS w Białymstoku. Zarejestrowałem się i nie zamierzam pójść tam bez karty
    regulamin pkt 8

Strona 241 z 315 PierwszyPierwszy ... 141191231239240241242243251291 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów