chyba sobie, Richie, jaja robiszalbo w przyplywie hurra-optymizmu
nagle zalozyles, ze ceny europejskie a nawet polskie beda jednakowe
jak w USA![]()
ja jestem raczej sklonny liczyc $1 = 5 PLN, bo ile by kurs bankowy
nie wynosil, roznice w cenach miedzy USA a UE a potem UE a Polska,
plus klasyczne "przycinanie" polskich dystrybutorow wywinduje ceny
mniej wiecej do takiego rozboju.
moze i ja jestem pesymista, ale moge sie zalozyc o browarka, ze jak
sie to pokaze w sklepach w PL i w USA to moj kurs wymiany bedzie
blizszy rzeczywistemu ilorazowi cen![]()
Co może oznaczać ze mało będzie chętnych na oryginalne akcesoria.Może się mylę ale zamienniki gripów schodzą jak ciepłe bułeczki....nawet jeśli są tandetne.Phottixy do starego 5D z tego co ludzie opisują całkiem przyjemne a 2,5x tańsze niż oryg. BG-E4.
Licząc po twoim kursie to BG-E6 będą zalegać na półkach.
dziś 5 d był do pomacania na prezentacji firmy BEIKS w Krakowie . Przedstawiciele canona zapewniali ,że pojawi sie piątka na początku grudnia.
Czy BEIKS i Canon Polska boją się tabunów potencjalnych kupców 5D Mark II, że nigdzie nie informowali o takowej prezentacji ??
Nie wiem czy było?
http://digitalprotalk.blogspot.com/2...ours-with.html
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez bierhoff ; 18-11-2008 o 21:40
To u Canona żadna nowość, zawsze byli zachłanni i za byle kabel chcą pare stówek. Dopóki nie było podróbek to człowiek klął na ceny i kupował (albo nie bo go nie było stać). Teraz oryginał kupuje się jak chińska podróbka do niczego się nie nadaje albo ze snobizmu.
P.S
Kupił ktoś kiedyś oryginalna baterię BP-511?![]()