Strona 24 z 315 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Domyślnie

Primo pierwsze: nikt jeszcze nie miał z nas w ręce tego korpusu by mówić, że AF jest be, zły, do rzyci itp itd. Siedzę ciut w elektronice cyfrowej i mogę was zapewnić, że czasem wystarczy przepisanie na nowo programu przy zachowanym sprzęcie, a efekt jest znacznie lepszy. Więc należy poczekać na jakieś testy a po drugie na opinie użytkowników by się przekonać jak naprawdę się sprawuje AF. Jeżeli ten AF jest szybszy od AF modelu EOS 620 to jest naprawdę dobrze
    Primo drugie: wyjściowa cena jest całkiem niezła - 5D kosztował znacznie więcej (rozumiem, że $ był droższy), D700 czy Alfa nie są tańsze. Po roku będzie kosztował rozsądne pieniądze, które zaawansowany amator będzie w stanie wyłożyć (a cena w 2006 roku Canona 5d była abstrakcją).
    Primo trzecie: wracając do AF - Canon w czasach analogowych miał dawno opracowane znakomite układy AF - mam takie wrażenie, że w moim starym EOS 5 ostrość w trudniejszych warunkach łapie się szybciej niż 40D (nie wspominając już o wspomaganiu ostrzenia podczerwienią), a układ z EOS 3 należy do jednego z najlepszych. Canon nie wprowadzi w swych korpusach konstrukcji AF z analogów z jednego prostego powodu - marketingowego: gdyż spora część potencjalnych klientów nie pamięta czasów analoga, a mając w zanadrzu tak dobre konstrukcje AF jak z EOS 3 czy nawet z EOS 5, nie pozbędzie się "nowości" w postaci: "znakomitego 45 polowego AF z nastawą ostrości za pomocą oka" - idę o zakład w postaci dobrego włoskiego wina (co najmniej brunello albo chianti), że tą nowość ujrzymy w EOS 3D lub 5D mark III lub 1D Mark IV. Nie odkrywa się wszystkich asów...
    Mnie 5D Mark II cieszy, gdyż cena starej 5d spadnie do takiej kwoty, że będzie można ją kupić w cenie do 3000 zł. (mówię o Ebay'u w USA).

Pełne uzależnienie

Domyślnie

a może Corwin dostał jakiegoś Nikona do testowania tylko z przejęcia nie zauważył? albo Samsunga (też klecił matrycę w FF przecież)?

dostał 5DmkII które okazało się nie być 5DmkII
    a może to była nowa "jedynka" w wersji bez gripa?
    a tyle narobił PR-u, że "zmieni nieodwracalnie fotografię" czy jakoś tak...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    dpreview: osoba dobrze poinformowana pisze, że obrazek z 5DII nie zagrozi 1Ds3. No ciekawie się robi.
    No wczoraj dobrze poinformowana osoba z dpreview mówiła, że Canon odwołał dziś premierę i będzie 22-go. Może my o tym nic nie wiemy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

http://web.canon.jp/imaging/eosd/eos5dm2/02.html#03

ehhh za bardzo narzekacie..... nie jest to demon w AF ale to nie jest Ds.

Cena musi być adekwatna do tego co jest obecnie na rynku - a jest tego sporo....

Miłe body, ale czekam na coś więcej ?
    Pozdrawiam

Edit: jeszcze na youtube.
    http://pl.youtube.com/watch?v=Ns1TYN4mPF0
    Ostatnio edytowane przez sleep ; 18-09-2008 o 00:26
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No wczoraj dobrze poinformowana osoba z dpreview mówiła, że Canon odwołał dziś premierę i będzie 22-go. Może my o tym nic nie wiemy .
    Ja wiem, że dpreview to sieczka, ale od dziś sam Askey obiecuje szybką naprawę 5D forum (włączył tryb Rycerza, tnie sieczkę równo jak genuine), poza tym chyba nie każdy post z dpreview tu cytuję.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Na dpreview liczba klików na 5D mkII rośnie błyskawicznie. Ciekawe że na 50D też. Może niektórzy się wyleczyli .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Radom/Warszawa

Domyślnie

Mam pytanie: jak wypada informacja o powiększeniu w wizjerze x0.71 w stosunku do starego 5D (nie znalazłem nigdzie ile wynosiło w nim powiększenie). Pytam, gdyż w 40D wizjer ma powiększenie 0.95 co wydaje się znacznie lepszą (czytelniejszą dla oka) wartością.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grztus Zobacz posta
    Mam pytanie: jak wypada informacja o powiększeniu w wizjerze x0.71 w stosunku do starego 5D
    5D ma tak samo.
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos5d/

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ech, płakać mi się chce jak czytam te narzekania na AF. Gdyby Canon wypuścił nową piątkę w pełni uszczelnioną, z 45-cio polowym AF-em w cenie poniżej 3000$ to następnego dnia mógłby zakończyć produkcję 1D MkIII bo dla samych fps-ów to mało kto by go kupił :-) A i 1Ds zacząłby sie sprzedawać zapewne gorzej.
    Ale te filmiki są jak dla mnie bardzo głupawym dodatkiem, to coś jakby Porsche zaczęło dokładać do swoich aut, w wyposażeniu standardowym, bagażnik dachowy.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 24 z 315 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów