To jasne ze Canon stopniuje swoje produktybył EOS 50D teraz 5D a na Photokina 2008 będą kolejne zapewne EOS 7D i EOS 3D przecież z pustymi rękami się nie pokażą
![]()
To jasne ze Canon stopniuje swoje produktybył EOS 50D teraz 5D a na Photokina 2008 będą kolejne zapewne EOS 7D i EOS 3D przecież z pustymi rękami się nie pokażą
![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Błagam, lepiej już nic nie mów, bo znowu zaczną się spekulacje i windowanie oczekiwań.
To jak z czekaniem na kupkę u dziecka przez tydzień. Nerwy i będzie czy nie będzie...
A potem przychodzi pełnia i słychać tylko głośne: prruukk
I znowu czekanie...
To już wolę wiedzieć, że kupa brzydka i spokój znowu na 3 lata![]()
Wiesz - niektórzy jak kupują w Tesco wędline z napisem "Szynka Babuni" to wierza że ona faktycznie przez babcie w beczce była wędzona. Canona napisał ze AF lepszy niż w 50D - no to jest lepszy i koniec to, że składa sie z dokladnie tych samych komponentów co w starym 5D nie ma znaczenia
Przy takiej przesłonie minimalny ruch w celu przekadrowania konczy sie wyjechaniem poza GO - ot i przyczyna dlaczego warto używac punktów bocznych (które mogły by byc lepsze )
Gorszy nie jest ale lepszty tez nie. Sprawnośc Af w głównej mierze zalezy od kontrastowości obiektu a ta z koleji od swiatła - Skoro Af działa przy takich samych poziomach oswietlenia to siłą rzeczy bedzie sprawował sie bardzo podobnie
Ale chodzi Ci zapewne o centralny punkt na Servo ( bo on miał wspomaganie za pomoca 6 niewidocznych punktów - dokładnie jak w mark II swoja drogą. To była główna różnica w stosunku do 20 i 30 D niewątpliwie zauwazalna w cięższych sytuacjach. )
Jezeli to co piszesz ma cokolwiek wspólnego z prawda to pod maskowaniem wg mnie nie ma innego napisu niż 3D. No chyba że jest w to grip wbudowany to wtedy juz tylko 1Ds mark IV albo 1D mark IV (wątpie) nam pozostał
.
Ciekawe jaka była by cena tej puszki ?? Jakby okazało sie to nowym 3D to mysłe, ze musiałao by oscylowac w okolicach 1DmarkIII , choć tak jak pisałem wczesniej była by to wielce kłopotliwa propozycja ze strony canona, odbierająca im bardzo duzo potencjalnych klientów nastawionych na zakup DS
Wierzyć to ja dalej w to nie chce ale na nic innego nie wyglada z opisu technicznego umieszconego na stronie producenta wiec ... chyba to prawda![]()
Ostatnio edytowane przez paweleverest ; 17-09-2008 o 23:31
Niech zatem żywi nie tracą nadziei![]()
Nie wiem kim jest Corwin (przejrzałem jego posty na CB i nie znalazłem niczego, co uprawniałoby traktować je podobnie do tsiphoto na dpreview) ale jeśli jego źródła są wiarygodne - to w sumie oznaczałoby jedno - przewidywano pojawienie się 2 modeli FF - 5dmkII (7D) i wyżej pozycjonowanego 3D i ... obyśmy się tego doczekali :-D ... choćby nawet na wiosnę.
Nie lubię używać gripów...(w każdym bądź razie nie non stop) nawet jeśli cierpi na tym mój nadgarstek - z chęcią powitałbym - mniejszy niż jedynki - model FF z AFem quasi-jedynkowym (a właściwie dlaczego quasi?) . Cegła 1Ds na całodzienną sesję jest z ciężkim słoikiem bardzo odczuwalna w łapie.
Można było to zrobić w analogu? Można - canon 1V, nikon f4, poniekąd także f100 ... dlaczego nie można wypuścić na rynek konsktrukcji w pełni PRO bez wbudowangeo gripaNikon pokazał modelem d700, że jest to do zrobienia...
Nie znam dokładnie teorii działania punktów AF, ale wiem, że są dość kapryśne, wymagają odpowiedniego światła itp. Czy progres nie może iść w tym kierunku, aby były bardziej bezbłędne i poprawnie reagowały przy słabym oświetleniu? Ja rozumiem, że pojedynczy punkt będzie ślepy na linie poziome lub pionowe, ale czy przy jednakowym układzie jakakolwiek poprawa jest wykluczona?
dpreview: osoba dobrze poinformowana pisze, że obrazek z 5DII nie zagrozi 1Ds3. No ciekawie się robi.