Strona 228 z 315 PierwszyPierwszy ... 128178218226227228229230238278 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 271 do 2 280 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Nikon jakością obrazu nie odbiega
    Obrazek z Nikona i Canona to dwie różne bajki. Jak ktoś kocha Canona to nie polubi nikona i odwrotnie.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony

Domyślnie

5dII może i do zakupu 1DsIII nie przekona bo to całkiem inna półka cenowa ale do takiego 3/7d jak najbardziej. wtedy dopiero będzie kłopot z wyborem. czy stary AF czy dodatkowe 2k $$ na poprawiony. niech zgadnę ... wiekszość powie że ten stary AF nie jest taki najgorszy i do nowego nie dopłacą TAKIEJ kasy..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

AF to bardzo, bardzo dużo. Częściej decyduje o tym czy zdjęcie jest udane czy nie od bezszumnego ISO. Szumy mogę odszumiać, z nietrafioną ostrością nic nie zrobię.
    Ja nie mam żadnych problemów z AFi szumami, a mimo to chcę zmienić na mkII.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zamkniecie takiego watku to jak zamkniecie kibli na koncercie dla kilku tysiecy osob
    Toś trafił w samo sedno

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Mnie pasi i 21mpix i filmy HD.

Ludzie, piszcie rzeczowo. Filmy HD to ma Nikon D90. Canon 5d mkII ma Full HD a to ogromna różnica.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 14-11-2008 o 12:01 Powód: Automerged Doublepost
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    ps. w zasadzie powinni wogóle składac z modułów na zamówienie. jak dell. wchodzisz na stronkę. konfigurujesz sobie co tam potrzeba. pwiedzmy niech to bedzie wybór pomiedzy 16/20/24 mpx/ + AF50d/AF5D/AFDsIII . Płacisz i dokładnie taki sprzęcik dostajesz po 7 dniach roboczych kurierem do domciu. . aby dodatkowo wyciągnąc z nas kase mogą też być predefiniowane profile do kupienia za symboliczną opłate 9,99 $ w zestawach do wybranej wczesniej konfiguracji . nie musi być dużo. powiedzmy kilkadziesiąt do każdego wariantu puchy. nikt by nie narzekał że aparat do d...py. co najwyżej na poziom cen. ale za to każdy miałby wymarzony sprzęcik szyty na miarę.
    Masz na myśli coś takiego?

Uzależniony

Domyślnie

Red to najwyższa połka cenowa. nawet kamer tego producenta w PL jest zaledwie kilka sztuk. pewnie z aparatem bedzie podobnie. po za tym mnie raczej cieżko sobie wyobrazić kilku/kikunastogodzinną godzinną sesję z czymś takim na ramieniu. ale dobrze że kombinują. konkurencji nigdy za wiele. jeśli tego rodzaju techonologia zejdzie do segmentów niżej to już bedzie całkiem fajnie. no i ciekawe że można podpinać zarówno szła C Jak i N.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 14-11-2008 o 12:14

Zablokowany

Domyślnie

Naiwny byłem sądząc, że na wczorajszych targach foto w SDP w Wawie pomacam 5dmkII. Canon olał odwiedzających i nie wystawił nawet stoiska. Miał je nikon, była sigma, czy sony. No cóż. Wyszli z założenia, że marketing w środowisku fotoreporterów to zbędna rzecz.

The z00m
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez David Zobacz posta
    W przypadku Nikona, d700 miał mieć taki sam obrazek jak D3, a jednak nie ma. Albo dali gorszy soft, albo gorszą matrycę. Wg użytkowników Nikona d700 robi gorsze jakościowo foty niż d3.
    Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    ...troche wnerwia ze nikosiowi sie kalkuluje zrobic puszke z tym samym AF-em i softem (niby przycinajac jakosc fotek)...
    Nie wiem od kogo takie informacje pochodzą, ale chyba od posiadaczy D3 ;-) Równie dobrze można napisać, że obrazek z D700 jest lepszy, bo jest ostrzejszy. Dyplomatycznie napiszę, że różnice są pomijalne. Nie powinno się jednak mówić o różnicach w obrazowaniu, bo to troszkę jak z wodą mineralną. Wiadomo, która lepsza, ale tylko jeśli widać butelkę z etykietką i cenę pod nią.

Sprawdzone empirycznie.

Domyślnie

.. Nikona.. 70-200 nieco słabiej ale da się żyć, bo aż takie kiepskie to nie jest. ...
    :-D ja wole tego zooma od 85/1.4 (mam oba szkła).

Cytat Zamieszczone przez David Zobacz posta
    ..W przypadku Nikona, d700 miał mieć taki sam obrazek jak D3, a jednak nie ma. Albo dali gorszy soft, albo gorszą matrycę. Wg użytkowników Nikona d700 robi gorsze jakościowo foty niż d3...
    Pierwsze słyszę. Inaczej zrobione WB Auto i poprzez to wychodzą inne kolorystycznie jpgi z puszki. Wywołanych RAWów nie odróżnisz.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie wiem jak FF, ale ostatnio przyszło mi się zmierzyć z Raw'ami z D300 i powiem szczerze że zupełnie do mnie nie trafiły.. Jakoś te z Canona umiem obrabiać, a w tych z D300 za cholerę nie potrafię uzyskać naturalnego odcienia skóry. Jak bym nie próbował - albo fioletowo, albo zielono. Po prostu maniana. Wiem, że wielu decyduje o zakupach sprzętu na podstawie specyfikacji - mają takie prawo, ale ja musiałbym chwile popracować takim D700, i musiało by mi się bardzo psodobac, żeby podjąć decyzję o zmianie systemu. Obrobienie całej imprezy takich rawów trwało by chyba wieczność, a efekt byłby i tak tragiczny... Ja nie twierdzę że Nikon be, ale jak się troszę pofotografuje 5d, to trudno się przyzwyczaić do NEFów...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Obrazek z Nikona i Canona to dwie różne bajki.
    To prawda - właśnie skończyłem sesyjkę z D700. Obrazki z tej puszki już nie wywołują we mnie takiego niekorzystnego szoku jak choćby z D200
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Jak ktoś kocha Canona to nie polubi nikona i odwrotnie.
    Nie mam takiego odczucia w ogólności. O ile zgodziłbym się z tą tezą w przypadku Nikonów przed D700, to fotki z D700 podobają mi się. Sądzę, że D3 i D700 produkują obrazy o akceptowalnej dla Canonierów jakości. Kolory to nieco inna kwestia, ale być może tutaj sprawa jest również do opanowania...

Strona 228 z 315 PierwszyPierwszy ... 128178218226227228229230238278 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów