Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirAvalon Zobacz posta
    całe to gadanie o masakrycznym AF w 1D to jedno wielkie nieporozumienie. Dziwne, że posiadacze wyżej wymienionej puszki się skarżą, wszystko co złe wychodzi od tych, którzy nigdy tej puszki w ręku nie trzymali, a naczytali się opaczne.pl. Prawda jest taka, że nie ma w tej chwili lepszego canona, jesli chodzi o AF (bo ten w 1Ds jest w zasadzie taki sam). Po BEZPŁATNYM usunięciu usterki (właściwie tylko dla lepszego samopoczucia) po prostu nie można złego słowa na temat AF w 1D powiedzieć!

Jak czytam opinie na temat 1D to śmiać mi się chce, a jedynym powodem, dla którego nie kupię tej puszki (przynajmniej narazie) jest po prostu jegeo cena.

Żeby nie było nieporozumień - 1D nie posiadam, aczkolwiek miałem okazję bawić się tą puszką (bez naprawy 'usterki') i porównując 40D to przy tym zwykły śmieć!
    Tak sie sklada ze znam reportera ktory uzeral sie z wadliwym AI Servo w 1d mk III ktory po odebraniu z serwisu nadal nie dzialal jak nalezy, takze mozna poczytac opinie UZYTKOWNIKOW 1d mk III na amerykanskim forum canona jak gosc zmuszony zostal do trzykrotnej wymiany sprzetu i zaden korpus nie dzialal jak nalezy...administrator do dzis uzera sie z serwisem wysylajac im po raz nty body do korekty ktorej canon nie jest w stanie dokonac. Jakby byl to przypadek odosobiony tudziez 2, 3 glosy niezadowolenia to nie odezwalbym sie slowem. Jednak tak nie jest i proponuje ci poczytac opinie jeszcze raz podkreslam uzytkownikow zanim zaczniesz wypisywac takie bzdury bo to ze sie bawiles 5 min jedynka nie sprawi niestety ze twoja opinia bedzie nadrzedna. Tez sie bawilem 1d mk III i co z tego? Nie wiem czy slyszales ale wadliwy AF objawia sie w specyficznych warunkach...A smiac to sie mozesz tylko nie wiem czy tak samo smieja sie sportowi pros ktorzy wydali kupe kasy na nowe body i zmuszeni sa pracowac na starych 1d mk II bo nie moga sobie pozwolic na polowe poruszonych zdjec. Swoja droga to Canon chyba wyciagnal wnioski i nie wypusci po raz kolejny nie do konca przetestowanego korpusu...lepiej miec opoznienie niz wypuscic kolejna nieprzetestowana porazke.
    Ostatnio edytowane przez Glorf ; 14-11-2008 o 05:34

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Glorf Zobacz posta
    Tak sie sklada ze znam reportera ktory uzeral sie z wadliwym AI Servo w 1d mk III ktory po odebraniu z serwisu nadal nie dzialal jak nalezy, takze mozna poczytac opinie UZYTKOWNIKOW 1d mk III na amerykanskim forum canona jak gosc zmuszony zostal do trzykrotnej wymiany sprzetu i zaden korpus nie dzialal jak nalezy...administrator do dzis uzera sie z serwisem wysylajac im po raz nty body do korekty ktorej canon nie jest w stanie dokonac. Jakby byl to przypadek odosobiony tudziez 2, 3 glosy niezadowolenia to nie odezwalbym sie slowem. Jednak tak nie jest i proponuje ci poczytac opinie jeszcze raz podkreslam uzytkownikow zanim zaczniesz wypisywac takie bzdury bo to ze sie bawiles 5 min jedynka nie sprawi niestety ze twoja opinia bedzie nadrzedna. Tez sie bawilem 1d mk III i co z tego? Nie wiem czy slyszales ale wadliwy AF objawia sie w specyficznych warunkach...A smiac to sie mozesz tylko nie wiem czy tak samo smieja sie sportowi pros ktorzy wydali kupe kasy na nowe body i zmuszeni sa pracowac na starych 1d mk II bo nie moga sobie pozwolic na polowe poruszonych zdjec. Swoja droga to Canon chyba wyciagnal wnioski i nie wypusci po raz kolejny nie do konca przetestowanego korpusu...lepiej miec opoznienie niz wypuscic kolejna nieprzetestowana porazke.
    Kolega miał ten sam problem z 1D MKIII.W gorszych warunkach świetlnych AF potrafił mieć więcej skuch niż moje 5D. Wysłał na Żytnią,5 dni i puszka w trybie priorytetowym została zrobiona.Wymienili układ AF,skalibrowali i do dzisiaj śmiga aż miło.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

(...) Nie wiem czy slyszales ale wadliwy AF objawia sie w specyficznych warunkach...A smiac to sie mozesz tylko nie wiem czy tak samo smieja sie sportowi pros ktorzy wydali kupe kasy na nowe body i zmuszeni sa pracowac na starych 1d mk II bo nie moga sobie pozwolic na polowe poruszonych zdjec.
    Poruszonych? A co ma do tego w ogóle AF i jego ewentualne wady? Chyba miało być nieostrych albo nietrafionych?

Swoja droga to Canon chyba wyciagnal wnioski i nie wypusci po raz kolejny nie do konca przetestowanego korpusu...lepiej miec opoznienie niz wypuscic kolejna nieprzetestowana porazke.
    Ehhh te marzenia... Jak nie poprawiają AF, to pewnie lepiej testują :-)
    Myślę, że mają prawdopodobnie opóźnienia, bo to marketing ustalił deadline'y które jak widać w tym wypadku były nierealistyczne... A puszki myślę, że testują identycznie, tylko żeby zacząć testować te produkcyjne, to trzeba mieć dobrze zaprojektowany cykl produkcyjny, na którego realizację przyjęli zbyt optymistyczny harmonogram, ot co...
    Obawiam się wręcz, że może być zupełnie odwrotnie niż piszesz... Oby pośpiech związany z chęcią dostawy aparatów przed gwiazdką, nie spowodował, że jednak wypuszczą bubla...
    Ostatnio edytowane przez kmleon ; 14-11-2008 o 08:55

sirAvalon
    Guest

Domyślnie

tak samo smieja sie sportowi pros ktorzy wydali kupe kasy na nowe body i zmuszeni sa pracowac na starych 1d mk II bo nie moga sobie pozwolic na polowe poruszonych zdjec.
    proponuje abyś pokazał swoim znajomym "sportowym pros" pewien trick - niech skrócą czas, czy to przez większe otwarci przysłony, czy to przez podbicie ISO, bo AF to tu niestety nic do gadania nie ma.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirAvalon Zobacz posta
    proponuje abyś pokazał swoim znajomym "sportowym pros" pewien trick - niech skrócą czas,:
    faktycznie trik "nieziemski"

ja go nie znałem. oni chyba też nie .

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów