Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

EXCLUSIVE: Canon engineers held back by marketing department's "megapixel race"
    - to nieco wyjaśnia, dlaczego mamy do czynienia z EVOLUTION a nie REVOLUTION ...

D@ny
    Guest

Domyślnie

Czekałem na niego i jest ! i jestem w 90% przekonany do zakupu starego poczciwego 5D,no chyba że cena będzie zbliżona do 5D,ale to raczej nie możliwe...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    EXCLUSIVE: Canon engineers held back by marketing department's "megapixel race"
    - to nieco wyjaśnia, dlaczego mamy do czynienia z EVOLUTION a nie REVOLUTION ...
    A mnie się jakoś nie chce już w to wierzyć... No, kurde, to żywcem mi przypomina: "cztery nogi dobre, dwie nogi złe"

AF w Mk III też sejlsi sp...ollli (*) ?

(*) spartolili oczywiście
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 17-09-2008 o 21:55
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam,

Też jestem trochę zdziwiony 5DMKII bo to co ja testuję to nie ta sama puszka. Patrząc na parametry (np. pełne uszczelnienie i 45 punktowy AF) wychodzi na to, że szykowana jest druga puszka w segmencie która będzie poziom wyżej od 5DMKII.

Jutro będę wiedział więcej to postaram się podzielić informacjami.

Corwin
    Ostatnio edytowane przez Corwin ; 17-09-2008 o 22:21
    2 Aparaty Canon, worek obiektywów, dwie lampy i wężyk

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Corwin Zobacz posta
    Witam,

Też jestem trochę zdziwiony 5DMKII bo to co ja testuję to nie ta sama puszka. Patrząc na parametry (np. pełne uszczelnienie i 45 punktowy AF) wychodzi na to, że szykowana jest druga puszka w segmencie która będzie poziom wyżej od 5DMKII.

Corwin
    Błagam, lepiej już nic nie mów, bo znowu zaczną się spekulacje i windowanie oczekiwań.
    To jak z czekaniem na kupkę u dziecka przez tydzień. Nerwy i będzie czy nie będzie...
    A potem przychodzi pełnia i słychać tylko głośne: prruukk

I znowu czekanie...

To już wolę wiedzieć, że kupa brzydka i spokój znowu na 3 lata

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Corwin Zobacz posta
    ... wychodzi na to, że szykowana jest druga puszka w segmencie która będzie poziom wyżej od 5DMKII.

Corwin
    Niech zatem żywi nie tracą nadziei
    Nie wiem kim jest Corwin (przejrzałem jego posty na CB i nie znalazłem niczego, co uprawniałoby traktować je podobnie do tsiphoto na dpreview) ale jeśli jego źródła są wiarygodne - to w sumie oznaczałoby jedno - przewidywano pojawienie się 2 modeli FF - 5dmkII (7D) i wyżej pozycjonowanego 3D i ... obyśmy się tego doczekali :-D ... choćby nawet na wiosnę.

Nie lubię używać gripów...(w każdym bądź razie nie non stop) nawet jeśli cierpi na tym mój nadgarstek - z chęcią powitałbym - mniejszy niż jedynki - model FF z AFem quasi-jedynkowym (a właściwie dlaczego quasi?) . Cegła 1Ds na całodzienną sesję jest z ciężkim słoikiem bardzo odczuwalna w łapie.

Można było to zrobić w analogu? Można - canon 1V, nikon f4, poniekąd także f100 ... dlaczego nie można wypuścić na rynek konsktrukcji w pełni PRO bez wbudowangeo gripa Nikon pokazał modelem d700, że jest to do zrobienia...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

dpreview: osoba dobrze poinformowana pisze, że obrazek z 5DII nie zagrozi 1Ds3. No ciekawie się robi.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    dpreview: osoba dobrze poinformowana pisze, że obrazek z 5DII nie zagrozi 1Ds3. No ciekawie się robi.
    No wczoraj dobrze poinformowana osoba z dpreview mówiła, że Canon odwołał dziś premierę i będzie 22-go. Może my o tym nic nie wiemy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

http://web.canon.jp/imaging/eosd/eos5dm2/02.html#03

ehhh za bardzo narzekacie..... nie jest to demon w AF ale to nie jest Ds.

Cena musi być adekwatna do tego co jest obecnie na rynku - a jest tego sporo....

Miłe body, ale czekam na coś więcej ?
    Pozdrawiam

Edit: jeszcze na youtube.
    http://pl.youtube.com/watch?v=Ns1TYN4mPF0
    Ostatnio edytowane przez sleep ; 18-09-2008 o 00:26
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No wczoraj dobrze poinformowana osoba z dpreview mówiła, że Canon odwołał dziś premierę i będzie 22-go. Może my o tym nic nie wiemy .
    Ja wiem, że dpreview to sieczka, ale od dziś sam Askey obiecuje szybką naprawę 5D forum (włączył tryb Rycerza, tnie sieczkę równo jak genuine), poza tym chyba nie każdy post z dpreview tu cytuję.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów