EXCLUSIVE: Canon engineers held back by marketing department's "megapixel race"
- to nieco wyjaśnia, dlaczego mamy do czynienia z EVOLUTION a nie REVOLUTION ...
EXCLUSIVE: Canon engineers held back by marketing department's "megapixel race"
- to nieco wyjaśnia, dlaczego mamy do czynienia z EVOLUTION a nie REVOLUTION ...
Czekałem na niego i jest ! i jestem w 90% przekonany do zakupu starego poczciwego 5D,no chyba że cena będzie zbliżona do 5D,ale to raczej nie możliwe...
Witam,
Też jestem trochę zdziwiony 5DMKII bo to co ja testuję to nie ta sama puszka. Patrząc na parametry (np. pełne uszczelnienie i 45 punktowy AF) wychodzi na to, że szykowana jest druga puszka w segmencie która będzie poziom wyżej od 5DMKII.
Jutro będę wiedział więcej to postaram się podzielić informacjami.
Corwin
Ostatnio edytowane przez Corwin ; 17-09-2008 o 22:21
2 Aparaty Canon, worek obiektywów, dwie lampy i wężyk
Błagam, lepiej już nic nie mów, bo znowu zaczną się spekulacje i windowanie oczekiwań.
To jak z czekaniem na kupkę u dziecka przez tydzień. Nerwy i będzie czy nie będzie...
A potem przychodzi pełnia i słychać tylko głośne: prruukk
I znowu czekanie...
To już wolę wiedzieć, że kupa brzydka i spokój znowu na 3 lata![]()
Niech zatem żywi nie tracą nadziei![]()
Nie wiem kim jest Corwin (przejrzałem jego posty na CB i nie znalazłem niczego, co uprawniałoby traktować je podobnie do tsiphoto na dpreview) ale jeśli jego źródła są wiarygodne - to w sumie oznaczałoby jedno - przewidywano pojawienie się 2 modeli FF - 5dmkII (7D) i wyżej pozycjonowanego 3D i ... obyśmy się tego doczekali :-D ... choćby nawet na wiosnę.
Nie lubię używać gripów...(w każdym bądź razie nie non stop) nawet jeśli cierpi na tym mój nadgarstek - z chęcią powitałbym - mniejszy niż jedynki - model FF z AFem quasi-jedynkowym (a właściwie dlaczego quasi?) . Cegła 1Ds na całodzienną sesję jest z ciężkim słoikiem bardzo odczuwalna w łapie.
Można było to zrobić w analogu? Można - canon 1V, nikon f4, poniekąd także f100 ... dlaczego nie można wypuścić na rynek konsktrukcji w pełni PRO bez wbudowangeo gripaNikon pokazał modelem d700, że jest to do zrobienia...
dpreview: osoba dobrze poinformowana pisze, że obrazek z 5DII nie zagrozi 1Ds3. No ciekawie się robi.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
http://web.canon.jp/imaging/eosd/eos5dm2/02.html#03
ehhh za bardzo narzekacie..... nie jest to demon w AF ale to nie jest Ds.
Cena musi być adekwatna do tego co jest obecnie na rynku - a jest tego sporo....
Miłe body, ale czekam na coś więcej ?
Pozdrawiam
Edit: jeszcze na youtube.
http://pl.youtube.com/watch?v=Ns1TYN4mPF0
Ostatnio edytowane przez sleep ; 18-09-2008 o 00:26
40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl