Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Ciekaw jestem, na ile jest realne żeby w czasie 'od premiery do sprzedaży' zrobili jeszcze zmianę systemu AF
    Jest to zupełnie nierealne.

Cytat Zamieszczone przez bierhoff Zobacz posta
    na pewno żyć się da, ale taki ktoś jak ja, który chcę zacząć kompletowanie systemu do nowa przyszedłbym do Canona z paroma pieniążkami po 5D2 i zestaw szkieł, a tak, to się zastanawiam, czy te pieniążki zdeponować u Canona, czy może jednak u Nikona...
    trzeba przyznać, że polityka Canona w tym przypadku, to strzał w kolano; pośrednio i w nasze kolana :-(
    Myślę że polityka Canona jest (niestety dla wielu z nas) bardzo przemyślana. W zeszłym roku zarobili niemal 4.5 mld$. W tym będzie mniej (ze względu na kryzys) ale i tak z firm produkujących sprzęt foto spadki mają najmniejsze.
    Dla tych którym nie odpowiadają nowości C pozostaje: przenieść się do konkurencji (D700 jest niewątpliwie najlepszą alternatywą), modlić się żeby konkurencja dała wreszcie coś tak zaawansowanego, że Canona to zmusi do poważnych zmian oferty.

Co do szkieł Nikona to odpowiedników bieda eLek tam się nie znajdzie ale mnóstwo dobrych szkieł tak. Mnie osobiście najbardziej by odpowiadała kombinacja D700 + 14-24/2.8 + 24-70/2.8 .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 07-11-2008 o 14:41
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do szkieł Nikona to odpowiedników bieda eLek tam się nie znajdzie ale mnóstwo dobrych szkieł tak. Mnie osobiście najbardziej by odpowiadała kombinacja D700 + 14-24/2.8 + 24-70/2.8.
    Mi też Moje pytanie (retoryczne raczej zresztą) sprowadzało się do tego, że braki w "szklarni" Nikona rozpatrywane są przez pryzmat jasnych stałek klasy "L" podczas gdy "bida" Lki też są dodatkowym atutem Canona. Co więcej coś tak czuję, że prędzej się doczekamy w Nikonie jasnych stałek niż odpowiednika bida eLek.

Mnie o tyle to interesuje, że za rok, dwa chcę sobie dokupić FF. I do mojej "reporterki rodzinnej" D700 by bardziej pasowało niż 5D MkII... tylko te moje bida eLki nie pasują
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Myślę że polityka Canona jest (niestety dla wielu z nas) bardzo przemyślana.
    masz stuprocentową rację.
    ona nie jest tak z przypadku, jest bardzo przemyślana, no i trzeba przyznać, że perfidna - przez co skuteczna :-(

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    modlić się żeby konkurencja dała wreszcie coś tak zaawansowanego, że Canona to zmusi do poważnych zmian oferty.
    taki tekst, to byl dobry moze rok temu jeszcze ale w tej chwili jest juz przeterminowany (vide D700). czasy sie zmieniaja a canon cofa sie stojac w miejscu (chyba, ze liczyc filmiki ). czy to przemyslany perfidny) marketing czy ignorancja, to sie okaze.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów