Strona 211 z 315 PierwszyPierwszy ... 111161201209210211212213221261311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 101 do 2 110 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    jak już tak planowo/zakupowo piszemy to jak dla mnie liczył sie zakup listopadowy. nawet jeśli przepłacony trochę z tytułu nowości. ale trudno ...skoro puszka najprawdopodobniej dopiero w grudniu to mnie to rybka i mogę czekać spokojnie do wiosny. a może w miedzyczasie jakieś 3d albo d3x anonsują?

Dla mnie też liczył się listopadowy, ale jak widać C wstrzymuje dostawę.
    Chciałem odliczyć FK, wiadomo - listopad.

Fajnie, to przybędzie trochę linków VIDEO na naszym forum.

Zacieram ręce czekając z Adobe CS4 PRODUCTION PREMIUM oraz FINAL CUT PRO

Słowem, ciekawe czy na mikołajki będzie na rynku polskim?
    Obstawiam, że do 15XII powinien się wykluć
    Ostatnio edytowane przez GINN ; 06-11-2008 o 16:05
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krasuski Zobacz posta
    To nie lepiej dołożyć 4 tyś pln i kupić używanego 1Ds III ?
    o masz, a gdzie to używane 1ds3 po 14 k latają?

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta

Też bym kupił......
    regulamin pkt 8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Przespałeś ostatni miesiąc? Dali ten sam AF co w starej piątce.
    Rozumiem, czyli w starej piątce AF jest skopany? To dlaczego tylu ludzi używa i kolejni się napalają na starą piątką skoro ma taki beznadziejny AF?
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nie wiem czy to nie będzie reklama czy coś, ale przecież tutaj na forum jest za 14k 1Ds3 do wzięcia z niedużym przegiem...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Lipski Zobacz posta
    Rozumiem, czyli w starej piątce AF jest skopany? To dlaczego tylu ludzi używa i kolejni się napalają na starą piątką skoro ma taki beznadziejny AF?
    No - kamerą otworkową ludzie też robią zdjęcia
    A serio - ludzie liczą na ciągły rozwój, dlatego "konserwatywne" stanowisko Canona dot. modułu AF w nowym aparacie ich zaskoczyło, zestresowało, a nawet niektórych osaczyło. A tymczasem 5d można zrobić piękne zdjęcia, jeszcze niedawno oglądałem świetne zdjęcia 5D + 300/2,8 z zawodów badmintonowych. Dawał radę

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nigdy wielce się sprzętem nie interesowałem, stąd też pierwsze co uszłyszałem o 5D, to byłby słowa jego użytkowników, że jest to połączenie genialnej matrycy i zniechęcającej reszty (AF, ergonomia itp.).
    taki przedsmak tego co można dostać w 1D(s), ale tylko przedsmak, lekki zapach, tak żeby zachęcić do tego jakie zdjęcia daje, ale wadami wywołać u użytkowników niedosyt, a to w tym celu, żeby za długo z kupnem wyższego modelu potencjalny posiadacz 5D nie zwlekał.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Lipski Zobacz posta
    bo się da i tyle.
    tyle też, że można lepiej - porównaj do D700 - zrozumiesz. W świetnych warunkach działa bez problemu, no może mógłby szybciej, ale w dość skromnie oswietlonym miejscu szczególnie boczne czujniki z jasną stałką po prostu są ślepe. Oczywiście, że się da, tylko nie zawsze jest czas na przkadrowanie, wydając jednak kupę forsy na aparat tej klasy chce się czegoś więcej, przynajmniej wygody uzytkowania, tym bardziej, że Nikon D700to zupełnie inna liga (AF), mało tego Canon eos3 sprzed wielu lat to tez inna liga. Pozostał niedosyt i tyle (najgorsze, że dotyczy AF), co nie oznacza , że 5D to zła puszka oraz że 5dMKII to zła puszka oraz, że się nie da. Da się i oba korpusy są znakomite (przynajmniej MKI bo MKII to moje podejrzenia). Tylko to okrojenie (mowa o AF) jest perfidnym zabiegiem marketingowym, nie technologiczną przeszkodą i to jest lekko wk..jące. OK - wypuściliby model 2K drozszy z lepszym AF, nawet z mniejszą matrycą (mowa o mpx), ciekaw jestem co byś wybrał..., bo ja na pewno bym wybrał ten z lepszym AF, przy wysokim ISO byłaby to pucha na lata, a tak do wyboru w pełnej klatce mamy 5dMKII za 3kUSD lub 1ds3 za 8K - to żaden wybór. Osobiście trochę meczy mnie juz odpowiedź na pytanie "jak pucha?" - "zależy do czego". W Nikonie za to nie ma szkieł, które oferuje Canon i które są naprawde cacuszko ( dla mnie wlaściwie 1 szkła, ale to inna bajka)

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espe Zobacz posta
    W Nikonie za to nie ma szkieł, które oferuje Canon i które są naprawde cacuszko ( dla mnie wlaściwie 1 szkła, ale to inna bajka)
    Właśnie....gdyby nie te szkła,nic by mnie przy C nie trzymało.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Początki nałogu Awatar Krasuski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
    Też bym kupił......
    np:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=38902

Strona 211 z 315 PierwszyPierwszy ... 111161201209210211212213221261311 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów