Pokaż wyniki od 191 do 200 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Co by nie mówić to aparat lepszy niż stare 5D. A że zmiany są w większości nie w tym kierunku co ludzie chcieli to inna sprawa, wszystko zależy od ceny. Przy D700 za trochę ponad 6000PLN 5D Mk II musi kosztować mniej bo inaczej to kto szalony by to kupił. Jak będzie tylko trochę droższe niż dzisiejszy 5D to może być hit sprzedaży
    Pytanie którzy ludzie chcieli - fanboje z różnych for? Ja już od dłuższego czasu zauważam niemal prawidłowość. Puszki które są ganione na forach sprzedają się świetenie, a te które są wychwalane (nie wszystkie) słabo.
    5D mkII będzie na pewno na początku dużo droższy od D700.

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Ty dla odmiany nie doceniasz potęgi wywiadu gospodarczego. Na kilka miesięcy przed premierą to puszkę w łapach ma taki Corwin. A takie firmy jak Sony czy Canon to znają sprzęt konkurencji zanim on na dobre zejdzie z przysłowiowych desek kreślarskich.
    To fakt może MMM ujął to zbyt dosłownie ale mogli to zrobić dużo wcześniej na etapie projektu. Ja miałem np. informacje, że były prototypy z innymi układami AF. Pewnie doszli do wniosku, że nie ma co się wychylać przed szereg i ryzykować zbytnie zbliżenie do Ds-a.

Co do AF-a tu jeszcze bardzo duży wpływ na jego działanie może mieć procesor. W kilku wypowiedziach ludzi którzy używali 50D pojawiała się opinia że jest znacznie szybciej niż w 40D. Może jednak lepiej poczekać jak będzie można wziąć puszkę do ręki niż skazywać g.... na śmierć.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-09-2008 o 20:52
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów