Strona 202 z 315 PierwszyPierwszy ... 102152192200201202203204212252302 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 011 do 2 020 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    a ja Panowie na pytanie o dostępność mkII u jednego ze znanych na forum tipów, dostałem odpowiedź, że najprawdopodobniej będzie można ją kupić pod koniec lutego
    Czyli marketing Canona działa poprawnie;
    towar trudno dostępny (oczekiwany) jest więcej wart..
    Na razie udaje im się nakręcać sprężynę i to nie tylko w Polsce.
    pozdrawiam Krzysiek

Zablokowany

Domyślnie

Żeby nie pękła ta sprężyna

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek29 Zobacz posta
    (...)
    Bez przesady. Jest cały ogrom spraw i rzeczy ważniejszych od Canona 5d Mark II. :-D

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Żeby nie pękła ta sprężyna
    Chyba by było lepiej dla nas, żeby pękła - i ceny poleciały w dół jak to się chyba stało z D700
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Raczej cena będzie zbijała z nóg, przynajmniej na początku i pewno będzie spadać bardzo powoli, bo wygląda na to, że to będzie hit sezonu, super-puszka.
    Pozdrówka
    Cena rzeczywiście zbija z nóg, mimo że sam aparat ciągle jest jeszcze niedostępny:
    http://www.sklepfotograficzny.pl/apa...OS-5-D-MarkII/

Wg mnie to porażka. D700 Nikona można kupić co najmniej 2 tys. zł taniej
    Ta cena oznacza także, że ludzie nie będą się masowo pozbywać mkI, by kupić mkII, musieliby bowiem dopłacić drugie tyle. W konsekwencji ceny mkI nie będą tak szybko spadać jak niektórzy (sam się do nich zaliczam) to zakładali. Widać to zresztą po Allegro: po krótkotrwałym wysypie 5D w tej chwili jest ich niewiele.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie no cena raczej realna. W niektórych sklepach w usa ceny dla tych co teraz robią "preorder" poszły w górę.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie no cena raczej realna. W niektórych sklepach w usa ceny dla tych co teraz robią "preorder" poszły w górę.
    Nie kwestionuję tego, że cena jest realna. Podstawowe pytanie brzmi: czy warto (aż) tyle za/przepłacić?

Zablokowany

Domyślnie

Ja już oddaliłem mocno w czasie planowany na przełom roku zakup starej piąchy. liczyłem, że wydam góra 3 koła za zdrowe body, teraz już ...nie liczę.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek29 Zobacz posta
    Czyli marketing Canona działa poprawnie;
    towar trudno dostępny (oczekiwany) jest więcej wart..
    Zależy dla kogo. Po przeczytaniu specyfikacji i obejrzeniu paru sampli 5D2 całkowicie przestało mnie interesować jako coś co chciałbym kupić. Informacje o wzroście ceny to już tylko mnie bawią z równoczesnym zdziwieniem jak to marketing Canona jest w stanie wzbudzić chęć posiadania dowolnego produktu, który tylko wyjdzie z firmy. A za różnicę w cenie między 5D a 5D2 to już bym się zaczął zastanawiać czy może lepiej zmienić system i kupić D700.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    Nie kwestionuję tego, że cena jest realna. Podstawowe pytanie brzmi: czy warto (aż) tyle za/przepłacić?
    To ja odpowiem osobiście - dla mnie teraz nie warto ale .... na wiosnę wrócę do tematu 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 202 z 315 PierwszyPierwszy ... 102152192200201202203204212252302 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów