Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

Domyślnie

MMM masz starą 5D napisz szczerze co w pierwszej kolejności twoim zdaniem powinni zmienić . Dla mnie na przykład obrazowość 5D jest na tyle świetna , że można ją traktować jako wzorzec. Aby zwiększyć dystans jakości obrazowania do konkurencji wystarczyło zmienić przetwornik A/C na 14 bit, AF jak wcześniej napisałem i uszczelki.
    Coś mi się wydaje, że Canon wykombinuje tak ,że będzie ok. i specjalnie przeciąga ukazanie się puszki na rynku.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz.P Zobacz posta
    MMM masz starą 5D napisz szczerze co w pierwszej kolejności twoim zdaniem powinni zmienić .
    Napiszę co bym chciał, w kolejności od najważniejszych.

1. Wszystkie punkty AF krzyżowe, szeroko rozstawione po klatce, boczne punkty tak skuteczne jak centralny.
    2. AutoISO z konfiguracją, takie jak w Nikonach.
    3. Wizjer 100% krycia i jaśniejszy.
    4. Drabinka korekcji +/- 3EV
    5. Regulacja AF, ale taka jaką ma serwis czyli normalnie udostępnić ten soft ludziom. To co dali w 5D2 nie umożliwia kalibracji zoomów na kilku ogniskowych ani oddzielnego korygowania AF dla bliskich i dalekich odległości ostrzenia.
    6. Mniejsze kółko spota.
    7. Wszystkie funkcje przycisków również widoczne w wizjerze.
    8. Lepszy LCD, histogram dla powiększonego fragmentu zdjęcia i takie wyświetlanie zdjęcia żeby dało się ocenić ostrość.
    9. Jakiś przycisk pod który można przypisać dowolną funkcję z menu.

Gdyby nowe 5D2 miało rzeczy z pierwszych pięciu punktów to bym kupił. Z tego co bym chciał to ma jaśniejszy wizjer, jakąś tam prymitywną regulację AF i dobry LCD. Dodatkowych 4000zł za tylko tyle nie zapłacę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz.P Zobacz posta
    MMM masz starą 5D napisz szczerze co w pierwszej kolejności twoim zdaniem powinni zmienić . Dla mnie na przykład obrazowość 5D jest na tyle świetna , że można ją traktować jako wzorzec. Aby zwiększyć dystans jakości obrazowania do konkurencji wystarczyło zmienić przetwornik A/C na 14 bit, AF jak wcześniej napisałem i uszczelki.
    Coś mi się wydaje, że Canon wykombinuje tak ,że będzie ok. i specjalnie przeciąga ukazanie się puszki na rynku.
    Wesz co... ja też mam starą piątkę (co prawda od niedawna - kilka miechów) i pozwól, że ja też się wypowiem - przynajmniej dałeś temat, który nie wywoła znów kłótni.

Jak dla mnie, to piątka mogłaby pozostać bez zmian. Aparat ten oferuje wszystko, czego brakowało mi do tej pory w poprzednich użytkowanych modelach tej firmy. I dlatego to właśnie jego kupiłem wiedząc, że zapewne niebawem pojawi się następca. Ale tu nie chodzi o to, co ja czy ktoś inny byśmy sobie życzyli. Chodzi bardziej o to, że technologia idzie do przodu i trzeba nowe puszki wypuszczać. A tutaj niestety więcej do powiedzenia mają księgowi, bo to oni utrzymują firmy w kondycji, a nie szurnięci naukowcy, którzy w zaciszu laboratoriów wymyślają bajery o jakich nam się nie śniło.
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów