Strona 152 z 268 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 511 do 1 520 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz pewnie Ci ludzie nie mają takich specjalistów jak Ty do oceny tego trybu i dlatego projektują tak bezsensowne akcesoria 8).
    Ci ludzie chcą zarobić kaskę i nie obchodzi ich czy filmowanie w 5D2 ma sens czy nie. Ważne jest czy będą klienci i czy da się z nich wycisnąć hajs, a patrząc choćby na CB widać że jest dużo podnieconych dzieciaków filmikiem Laforeta.
    Na Allegro jest cały wysyp temu podobnych akcesoriów - śmieci np. ekrany ochronne na LCD, tulejki, zestawy filtrów ochronnych (ze szkła od butelek chyba), obudowy ochronne i cała masa innych bzdetów.

Domyślnie

Śmiejecie się z możliwości nagrywania filmów... na stronie canona jest film prezentujący 5d II na którym fotograf-filmowiec opowiada jak to w afganistanie w jednym ręku trzymał 5d I, a w drugim kamere .. taki alfa i omega wiecie.. ale co dziwne powiedział, że to dobry kierunek rozwoju ;] żeby 2w1

.. no tak.. to tak jakby profesjonalista focąc ślub w jednym ręku miał 1ds a w drugim małpke ....

no ale wiadomo ... marketing..

p.s. ja osobiście kupiłbym jednak 5d II ze względu na pełna klatke, czyszczącą się matryce, i nowy zakres iso ...
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

to kiedy w koncu bedzie ten 5d II w polsce ?
    Moja CaroLina

Domyślnie

Kręcenie FULL HD - dobra rzecz...
    Przecież filmowej bety nie będę kupował, a zabierając aparat dostajemy 2 w 1.
    Można używać lub nie.

Kiedyś bawiłem się w postprodukcję więc może czas odświeżyć trochę tę dziedzinę.

Dla mnie gadżet, ale przydatny na rodzinne wypady...
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Dopiero zaczyna

Domyślnie

pewnie teraz wszyscy czytają tego manuala, coś ciekawego wyczytaliście? bo mi się jakoś wolno otwiera

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

mi wpadły w oko te "automatyczne optymalizacje świateł" - jeżeli to wypali, może być dosyć ciekawe
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    mi wpadły w oko te "automatyczne optymalizacje świateł" - jeżeli to wypali, może być dosyć ciekawe
    eee.. pewnie to samo co w 40d - czyli światłomierz będzie naświetlać "na światła" czyli jakieś 1/2 czy 2/3 ev podbijać
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    eee.. pewnie to samo co w 40d - czyli światłomierz będzie naświetlać "na światła" czyli jakieś 1/2 czy 2/3 ev podbijać
    W 40D nie jest to takie oczywiste. Gdy naświetlę zdjęcie tak jak piszesz na światła to mam przyzwoite cienie. Gdy użyję funkcji ochrony przed przepałem to pojawiają się bardzo silne szumy w cieniach. Robię tylko w RAW-ach, nie wiem jak to wygląda na puszkowych jpegach.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    W 40D nie jest to takie oczywiste. Gdy naświetlę zdjęcie tak jak piszesz na światła to mam przyzwoite cienie. Gdy użyję funkcji ochrony przed przepałem to pojawiają się bardzo silne szumy w cieniach. Robię tylko w RAW-ach, nie wiem jak to wygląda na puszkowych jpegach.
    A to nie jest tak po prostu, że "przepałochron" niedoświetla, a potem wyciąga przy innej krzywej na światłach - to wyjaśniałoby szumy w cieniach.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 152 z 268 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów