Strona 152 z 315 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 511 do 1 520 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Będąc bardzo ciekawy kiedy na polskim rynku pojawi się nowa piątka jakiś tydzień temu wysłałem bez większych nadziei do Canon Polska meila z zapytaniem o datę premiery. Dzisiaj dostałem bardzo konkretna odpowiedz, cytuje:

Pod koniec listopada.
    koniec cytatu :P

mirqxx
    Guest

Domyślnie Apel

100 stron żali na temat AF czy 20 stron o filmach dało radę czytać, bo zawsze to było "o aparatach marki Canon"... ale miejcie litość i przestańcie sypać tekstami w stylu:
    Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    teraz może być bardzo cieżko ze sprzedaża . i nie dlatego że to kiepska puszka tylko dlatego że nie w głowie teraz userom takie zakupy. realizm sytuacji musi wziąć górę nad zakupowym szaleństwem.
    Cytat Zamieszczone przez The z00m Zobacz posta
    Niestety, ale każdy z nas, nawet żyjąc w nieświadomości doświadczy tego kryzysu, a jeszcze nie doszło do paniki.
    Przecież codziennie topnieje grupa ludzi któzy pozwolą sobie teraz na zakup tej puszki.
    bo aż się boję, że mnie zwolnią i będę musiał sprzedać wszystkie dobra, żeby mieszkając pod mostem mieć co jeść...
    Ostatnio edytowane przez mirqxx ; 08-10-2008 o 19:43

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

nadal uważam że canon spóźnił sie z 5dII conajmniej kilka miesiecy. nic przełomowego w tym body nie ma, wiec jasne że czekali bo taka była strategia "księgowych". teraz ta strategia odbije sie czkawką bo aparat wejdzie na rynek w bardzo kiepskim momencie.
    Nawet jeśli to prawda (w co wątpię) to to jest bardzo dobra wiadomość. Jak troszkę im się posypie to nie zaszkodzi. Nic tak nie rozleniwia jak ciągłe pasmo sukcesów. A Canon przez wiele ostatnich lat zarabiał jak mało która firma w branży.
    Niestety wątpię w to czy rzeczywiście tak to odczują. Szczególnie że 5D to nie jest produkt masowy i przeznaczony na szeroki rynek. To nie jest "sól ziemi" jak xxD nie wspominając już o xxxD/xxxxD czy kompaktach. A tu premiery były w dobrym momencie i kasa już leci.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie przekopie sie przez te 170 stron ;] wiec odrazu spytam - kiedy ma sie pojawic w sklepach ? Dostepny.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Adorama się chwali, że pod koniec miesiąca mają mieć. Inne sklepy mówią o początku listopada. A pesymiści że dopiero na koniec.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Nie przekopie sie przez te 170 stron ;] wiec odrazu spytam - kiedy ma sie pojawic w sklepach ? Dostepny.
    Więcej wiary w forum! Stronę wcześniej znalazłbyś oficjalną odpowiedź z Canon Polska
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Moim zdaniem pomimo wzrastającej ceny dolara, u nas (w europie) drożej nie będzie, a wręcz jest to dobra okazja dla Canona, na opanowanie kolejnego kawałka rynku.
    Kto wie? Np. produkty Apple już lecą w PL w górę, bo przecież nie może być za dobrze I to nie o kilka złotówek
    http://www.myapple.pl/news/83206-iso...macintosh.html

Coś już napisał

Domyślnie

cwany ten Canon.... w nowym 5d mistrzowskie iso... i przyzwoity Af.... a w Ds M III odwrotnie.... jak ktoś kupi obydwa to ma wypas 100% ps. czy faktycznie iso np. 400 w 40/50d jest roche ciemniejsze iż to samo w dsIII i 5dmkII jeśli tak to o ile mniej więcej 1....2... przysłony??? (przpraszam za ot.)
    i don' leave my home without my Canon

Uzależniony

Domyślnie

No i stara 5-ka poszła na allegro w górę u nowarta i towersa o 125zł
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dpgstyle Zobacz posta
    cwany ten Canon.... w nowym 5d mistrzowskie iso... i przyzwoity Af.... a w Ds M III odwrotnie.... jak ktoś kupi obydwa to ma wypas 100% ps. czy faktycznie iso np. 400 w 40/50d jest roche ciemniejsze iż to samo w dsIII i 5dmkII jeśli tak to o ile mniej więcej 1....2... przysłony??? (przpraszam za ot.)
    Między ISO 400 a 800 jest 1EV , czyli jedna pełna działka przysłony. Jeśli różnica to 0.5EV to jest to pół działki przysłony.

Co do cen u kolegów sprowadzających - oni to chyba kupują za $, więc nie dziwne że u nich ceny skoczyły...
    W oficjalnej dystrybucji tak być nie musi. Gdzieś widziałem ceny podane w $,Euro i Funciakach i nijak po żadnym kursie przeliczyć się ich nie dało
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Strona 152 z 315 PierwszyPierwszy ... 52102142150151152153154162202252 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów