Cytat Zamieszczone przez Paweł Grabowski Zobacz posta
Tak im dłużej czytam i ogladam to co produkuje 5D MkII to tym bardziej skłaniam sie do zakupu MkI. Czy sa tacy co maja zblizone poglądy?

Pozdrowki
Paweł
ja mam, już zrealizowane.
dla osób z ograniczonym budżetem, przy założeniu, że chcą sprzet nowy polecam w zbliżonej cenie do nowego 5dmkII stara piatkę + 35L i masz za 8-8,5K PLN zestaw marzenie, po roku jak cena nowej piatki spadnie, poprawią choroby nowej puszki (o ile będą), można spokojnie wymienić. Nie wiem ile w tym prawdy ale ponoć stara piątka zaczęła się bardzo dobrze sprzedawać obecnie więc raczej nie liczyłbym na spadek ceny do 4K za nową puchę. Aktualnie u Towersa jest za 4,7, chyba taniej nie bedzie, ale to nigdy nie wiadomo. Radość z zestawu MKI+35L - bezcenna. Jeżeli ktoś ma fundusze, poczekałbym na MKII, pomijając kwestię AF, do której mam bardzo krytyczny stosunek, jest jednak sporo zmian, które dla wielu osób bedzie wystarczającym argumentem (i słusznie) za zmianą/dopłatą. Jeżeli natomiast ktoś ma fundusze tylko na nowe body i bedzie ciułał potem na dobra optykę, zdecydowanie polecam starą piątkę z dobrym szkłem. Moim zdaniem bedzie to w tej sytuacji dużo lepszy wybór.