Strona 138 z 315 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148188238 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 371 do 1 380 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Facet dokladnie o tym pisze. Zostal wybrany AF ze starej piątki, bo jest lepszy od tego w 40/50D . Im dlużej czekam, tym bardziej zapal mi przechodzi... Znów lęgnie się w glowie myśl o starej piątce i jakimś nowym szkielku...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Facet dokladnie o tym pisze. Zostal wybrany AF ze starej piątki, bo jest lepszy od tego w 40/50D .
    No widzisz, w Canonie maja zupełnie inne poglądy niż u nas

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    W sobotę fociłem 5D i byłem załamany. 40D jest nieporównywalnie lepszy.

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Porównanie ISO

Porównując zdjęcia z butelkami wykonane 50D i 5D MKII to spokojnie można przyjąć ze MKII jest conajmniej o 2EV lepsze.AF jaki jest poznamy dokładniej podczas pierwszych spostrzeżeń użytkowników.

Wczoraj robiłem 5ką + 50/1,4 (f1,6-1,8 ) zdjęcia córce na bocznych punktach....kiszka, wiec naprawdę szkoda ze nie dali w MKII bocznym krzyży.
    Ostatnio edytowane przez Richie ; 03-10-2008 o 13:34
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

konkretnie to Westfall powiedział, ze servo nowej 5D2 z punktami wspomagającymi jest lepsze od servo w 40D/50D. Pewnie myśleli, że to podstawowa funkcjonalnosć tego układu
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony

Domyślnie

Nie wiem czy bylo:
    http://www.dpreview.com/news/0810/08...ninterview.asp

Kawalek o AF:
    One of the most common complaints we've seen about the 5D Mark II is that it still has the same AF system as the original 5D. Why is this?

"Firstly the market's evaluation of the 5D's AF system has been very positive; there have been no complaints from users, with everyone saying it's very good. Given that, to a certain extent, we think we shouldn't change it. And also there's some limitation with size; the AF sensor in the 50D is very big; the one in the 5D is much smaller. If we wanted to have all cross-sensors in the 5D Mark II, it would mean we might have to sacrifice the compactness of the body. It's all a question of balance of features and benefits."

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Nie wiem czy bylo:
    http://www.dpreview.com/news/0810/08...ninterview.asp

Kawalek o AF:
    One of the most common complaints we've seen about the 5D Mark II is that it still has the same AF system as the original 5D. Why is this?

"Firstly the market's evaluation of the 5D's AF system has been very positive; there have been no complaints from users, with everyone saying it's very good. Given that, to a certain extent, we think we shouldn't change it. And also there's some limitation with size; the AF sensor in the 50D is very big; the one in the 5D is much smaller. If we wanted to have all cross-sensors in the 5D Mark II, it would mean we might have to sacrifice the compactness of the body. It's all a question of balance of features and benefits."
    Buahaha. Ale bełkot.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    konkretnie to Westfall powiedział, ze servo nowej 5D2 z punktami wspomagającymi jest lepsze od servo w 40D/50D. Pewnie myśleli, że to podstawowa funkcjonalnosć tego układu
    Każdy przecież wie, że przy prędkości 3.9kl/s dobre servo jest konieczne... A przy takich ~6kl/s to już może być gorsze... ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Buahaha. Ale bełkot.
    Może to świadczyć o tym, że jednak C nie do końca panuje nad nowo stworzonymi AF i jak mieli w miarę pewny AF w 5D to go zastosowali, aby nie wpakować się w kłopoty jak przy 1DMkIII.
    Albo produkcja tego AF już jest tak dobrze opłacalna, że nic tylko tłuc $$.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tekst, że nie włożyli AF od 50D do 5-ki ze względu na jego duże rozmiary po prostu rozłożył mnie na łopatki.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To prawda, jest to co najmniej zastanawiające.

Strona 138 z 315 PierwszyPierwszy ... 3888128136137138139140148188238 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów