Facet dokladnie o tym pisze. Zostal wybrany AF ze starej piątki, bo jest lepszy od tego w 40/50D. Im dlużej czekam, tym bardziej zapal mi przechodzi... Znów lęgnie się w glowie myśl o starej piątce i jakimś nowym szkielku...
![]()
Facet dokladnie o tym pisze. Zostal wybrany AF ze starej piątki, bo jest lepszy od tego w 40/50D. Im dlużej czekam, tym bardziej zapal mi przechodzi... Znów lęgnie się w glowie myśl o starej piątce i jakimś nowym szkielku...
![]()
Porównanie ISO
Porównując zdjęcia z butelkami wykonane 50D i 5D MKII to spokojnie można przyjąć ze MKII jest conajmniej o 2EV lepsze.AF jaki jest poznamy dokładniej podczas pierwszych spostrzeżeń użytkowników.
Wczoraj robiłem 5ką + 50/1,4 (f1,6-1,8 ) zdjęcia córce na bocznych punktach....kiszka, wiec naprawdę szkoda ze nie dali w MKII bocznym krzyży.
Ostatnio edytowane przez Richie ; 03-10-2008 o 13:34
konkretnie to Westfall powiedział, ze servo nowej 5D2 z punktami wspomagającymi jest lepsze od servo w 40D/50D. Pewnie myśleli, że to podstawowa funkcjonalnosć tego układu![]()
Nie wiem czy bylo:
http://www.dpreview.com/news/0810/08...ninterview.asp
Kawalek o AF:
One of the most common complaints we've seen about the 5D Mark II is that it still has the same AF system as the original 5D. Why is this?
"Firstly the market's evaluation of the 5D's AF system has been very positive; there have been no complaints from users, with everyone saying it's very good. Given that, to a certain extent, we think we shouldn't change it. And also there's some limitation with size; the AF sensor in the 50D is very big; the one in the 5D is much smaller. If we wanted to have all cross-sensors in the 5D Mark II, it would mean we might have to sacrifice the compactness of the body. It's all a question of balance of features and benefits."
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Tekst, że nie włożyli AF od 50D do 5-ki ze względu na jego duże rozmiary po prostu rozłożył mnie na łopatki.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie