Strona 126 z 315 PierwszyPierwszy ... 2676116124125126127128136176226 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 251 do 1 260 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Bywalec

Domyślnie

jest ziarno prawdy w tym co piszesz. Niebagatelną część kosztów stanowią nakłady na R&D, a te w przeliczeniu na 1 sztukę są tym mniejsze im większa sprzedaż. Jestem skłonny do przypuszczeń, że czysty koszt produkcji (w sensie materiałów i kosztów pracy) takiego 1Ds czy 5D jest na poziomie 200-300$

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A to 1Ds nie ma lustra robionego w stanie nieważkości na orbicie i korpusu ze stopów czegoś tam z księżyca klepanego platynowym młoteczkiem? No weź KvM ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Moja strategia jest prosta, odłożyłem 6k pln na ten cel i czekam... Czekam do wiosny, musi się udać Martwią mnie tylko filmy. Dla mnie to zupełnie niepotrzebny gadżet podbijajacy cenę.
    Obawiam się, że cena będzie spadać baaaaardzo wolno, jak w przypadku Mk1. Ale o czym my tu dyskutujemy skoro nie jest jeszcze znana cena wyjściowa .

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    a mnie moja strategia chyba wywiodła w pole, sprzedałem 30D i teraz mam gówno, no i jeszcze coraz większe oczy.
    Ja bym chyba 30-ki nie sprzedał, warta jest niewiele ponad 1k czyli tyle co nic a zawsze warto mieć w plecaku jakis back-up.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Obawiam się, że cena będzie spadać baaaaardzo wolno, jak w przypadku Mk1. Ale o czym my tu dyskutujemy skoro nie jest jeszcze znana cena wyjściowa .
    Cena spadnie zdecydowanie szybciej bo przypuszczam że przy takim AF na tle konkurencji to już po roku będzie Mk III.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

czytam sobie ten wątek i wielki smutek mnie ogarnia .....

jeszcze nikt nic nie maiał w rękach już AF jest słaby ..., naprawde dość załosne
    dzisjest duzy wybór i nie ma obowiazku jak się chce FF, posiadać 5Dmk2 czy jakiegokolwiek Canona ....

całe strony pitolenia i nic ciekawego ot rynek DSLR sie stabilizuje i powoli wkroczymy w normalność a mk2 stanieje szybciutko imo po roku bedzie kosztował max 60% ceny wyjściowej

co do filmów 30k/s konwersji na PAL ... jakość ... juz ktoś napisał że HD to zupełnie inna bajka i nie ma ani palu ani ntsc .... a konwertowanie doskonałych efektów osiagnietych za pomocą takiej kamery HD i dobrych jasnych obiektywów to już sama w sobie kpina z jakości.... zamiana 1920x1080 na jakieś 600 lini PAL ... ale nie bo mi te dodatkowe 5 klatek zepsuje obraz.... hehe żal .... dla mnie jako posiadacza starych szkieł np Zeiss to rozwiazanie to bajka moge mieć zarówno dobry DSLR jak i niezłą kamere HD w jednym czasie w ręku kto tego nie rozumie to współczuje... myslę ze takim sprzętem można kręcić spokojnie filmy amatorskie (arthystyczne) czy nawet produkcje TV dobrej jakosci .....

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Powinno się coś w ten deseń wyświetlać:

a nie takie suche pierd$%^&*olenie

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    czytam sobie ten wątek i wielki smutek mnie ogarnia .....

jeszcze nikt nic nie maiał w rękach już AF jest słaby ..., naprawde dość załosne
    dzisjest duzy wybór i nie ma obowiazku jak się chce FF, posiadać 5Dmk2 czy jakiegokolwiek Canona ....

całe strony pitolenia i nic ciekawego ot rynek DSLR sie stabilizuje i powoli wkroczymy w normalność a mk2 stanieje szybciutko imo po roku bedzie kosztował max 60% ceny wyjściowej

co do filmów 30k/s konwersji na PAL ... jakość ... juz ktoś napisał że HD to zupełnie inna bajka i nie ma ani palu ani ntsc .... a konwertowanie doskonałych efektów osiagnietych za pomocą takiej kamery HD i dobrych jasnych obiektywów to już sama w sobie kpina z jakości.... zamiana 1920x1080 na jakieś 600 lini PAL ... ale nie bo mi te dodatkowe 5 klatek zepsuje obraz.... hehe żal .... dla mnie jako posiadacza starych szkieł np Zeiss to rozwiazanie to bajka moge mieć zarówno dobry DSLR jak i niezłą kamere HD w jednym czasie w ręku kto tego nie rozumie to współczuje... myslę ze takim sprzętem można kręcić spokojnie filmy amatorskie (arthystyczne) czy nawet produkcje TV dobrej jakosci .....
    ja zawsze uważałem, że jeśli odnosze się do jakiej wypowiedzi to winien jestem zrozumieć zdanie/stanowisko przedmówcy. jako że wypowiadam się/wypowiadałem w spr. af nowej piątki, postaram sie tobie i innym po raz ostatni przedstawić swoje stanowisko/tok myslenia.
    1.uważam 5dmkII za fajną/dobrą puszkę na podstawie danych zamieszczonych przez canona.
    2.af jest byc może bardzo dobry jeśli chdzi o wersję/system. problem w tym, że konkurencja , czytaj nikon w d300/d700 ,pokazuje canonowi plecy i mamy już XXI wiek, koniec pierwszego dziesięciolecia , a kurna technika idzie do przodu i mozna sobie zyczyć/mieć nadzieję/wymagać od tak dobrego/zasłuzonego dla popularyzacji fotografii/przodującego w spr.tech. producenta choć półprofesjonalnej wersji af.
    3."jak masz zastrzeżenia to kup sobie 1d(s)" - a jak nie mam kasy/nie jestem zawodowcem/mam kaprycho, to co? mam sobie w glowę strzelić? kupić nikona?
    ja lubie canona i mi odpowiada! nie pasuje mi tylko af w nowym 5d! czy mozna przyjąć to do wiadomości? i nie tyle nie pasuje, co - patrz wyżej!
    4.gdy wszyscy zaczęli się pasjonować możliwością filmowania w tym czymś, to jakoś mało było głosów rozsądku typu "przecież jeszcze nikt nie miał w ręce tego aparatu". wszystko było "cacy i pięknie". dopiero brak mozliwości wpływania na ekspozycję zaczyna normalizować "achy i ochy"?!
    5.kolego, masz swoje zdanie i ja je szanuję. byc może stać cię na jedynkę, lub af w 5dII ci wystarcza. ok! miej jednak na względzie wymaganie/możliwości innych i pozwól im to wypowiedzieć.
    dane techniczne są jawne, podane przez producenta i możemy na ich temat dyskutować.
    przepraszam, za zabranie głosu przed oficjalnymi testami, ale cholera mnie wzięła
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Powinno się coś w ten deseń wyświetlać:

a nie takie suche pierd$%^&*olenie
    prezpraszam najmocniej
    a czy swoją wypowiedzią wiele wniosłeś do tego wątku?

choć, zapewne masz rację jeśli chodzi o ilość moich wypowiedzi i ich jednorodność. ale popatrz łaskawym okiem na kontry w stosunku do mojej opinii. czy one opierały się na czym innym i wnosiły cos do dyskusji , po za hasłami nawiązującymi do zmiany systemu lub wydania większej kasy na chwałę canonowi?
    czy takie wypowiedzi pochwalasz?
    Ostatnio edytowane przez krisv740 ; 29-09-2008 o 12:07 Powód: Automerged Doublepost
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

nie rozumiem biadolenia wszystkich po kolei na af, tryb video i inne ...
    poprostu pucha jest jaka jest, są trzy wyjścia:
    1. pstrykać tym co się ma obecnie i czekać na lepszą puszkę w przyszłości;
    2. kupić nowe 5d z całym dobrodziejstwem inwentarza i pstrykać, znając ograniczenia;
    3. zmienić system.

Wypowiedzi zawiedzionych zaczynają mnie denerwować, nie pasi Ci 5dmk2, kup ds jeśli cię nie stać nie marudź ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krisv740 Zobacz posta
    dane techniczne są jawne, podane przez producenta i możemy na ich temat dyskutować.
    przepraszam, za zabranie głosu przed oficjalnymi testami, ale cholera mnie wzięła
    A czy narzekania i utyskiwania te dane zmienią? Ja rozumiem, że ktoś raz wyrazi swą dezaprobatę i wyciągnie z tego jakieś konstruktywne wnioski - stwierdzi puszka nie dla mnie kupuje co innego, zmieniam system etc. Natomiast tutaj są dziesiątki postów często od tych samych osób jaki to canon zły i wredny, bo nie dał tego chcieli. Nie bardzo rozumiem co to ma komu przynieść?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

ja nie zabraniam nikomu się wypowiadać co nie zmienia faktu że uważam wypowiidzi za żałosne ...

jeszcze raz powtarzam NIE MA obowiązku w tym kraju do posiadania czegokolwiek poza dowodem osobistym.

btw ja wogóle nie korzystam z AF (o zgrozo dla niektórych) ... a brak wpływu na ekspozycje dlamnie to pryszcz to ja na szkle decyduje jaka jest ekspozycja.

podsumowanie : nie wiesz jeszcze poza mglistymi wypowiedziami jaki jest ten nieszczęsny AF , masz błedne przekonanie ze 5dmk2 to sprzęt profi, i nie stać mnie na "1" ani nawet w tej chwili na 5dmk2 ... kupię sobie go za 1-2 lata za powiedzmy dzisiejsze 3000PLN i bedzie lala...

chcesz mieć wszystko profi i na bajerze to czemu trzymasz się sztywno marki ? canon sranon, nikon psikon co to ma za znaczenie ....

Strona 126 z 315 PierwszyPierwszy ... 2676116124125126127128136176226 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów