Strona 124 z 268 PierwszyPierwszy ... 2474114122123124125126134174224 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 231 do 1 240 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Fotki z nowej piatki technicznie są świetne choć nie brak dziwnych artefaktów (spowodowanych pewnie przedprodukcyjnością puszki), ale jak dla mnie brakuje im tego czegoś (nie wiem, inna tonacja barw, inna krzywa kontrastu?) co można odnaleźć z starej piątce. Jakby to nazwać - fotki są jakby badziej "suche"?!?!
    To jest efekt odszumiania.Obszary kilkunastu sąsiednich pikseli stają się jednokolorowe i przez to znikają delikatne przejścia tonalne. Zaczęło się od nikona D3 i tak już zostanie :-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a to nie jest po prostu "ten typ tak ma"? na kwiatkach to ja sie nie znam, ale mi to wyglada na czarna obwodke wokol krawedzi platkow.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a to nie jest po prostu "ten typ tak ma"? na kwiatkach to ja sie nie znam, ale mi to wyglada na czarna obwodke wokol krawedzi platkow.
    Nie, bo taka sama jest wokół metalowego haka na tej samej fotce

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Nie, bo taka sama jest wokół metalowego haka na tej samej fotce
    no jest cos takiego choc wydaje sie wyraznie ciensze.

trudno powiedziec. ja bym chcial inne zdjecie z ostrym swiatlem i wywolane czyms standardowym...
    www albo tez flickr

Domyślnie

Na samplu ewidentnie widać jak kontrast między jasnym "kwiatkiem" a ciemnym tłem powoduje widoczny efekt - zaznaczony dodatkowo czerwonymi kreskami.

Nie wiem czy to crop. Nie mogę wywnioskować "że ten akurat tym tak ma".
    Może poproszę o więcej - tzn. żródło, ustawienia i warunki focenia.:-?
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Uzależniony

Domyślnie

Ponieważ nowym sampli z 5dII brak (dziwne trochę) to troszke z innej beczki. patrząć na nadciągające na europę tsunami kryzysowe to termin wprowadzenia 5DII to sklepów wypada wyjątkowo niefartownie. wiekszosć firm zamraża inwestycje/wymiane sprzętu/do czasu ustabilizowania sie sytuacji. coś mi sie wydaje że canon przedobrzył z taktyką odkładania premiery 5DII. pół roku temu byłby to hit sprzedaży. teraz może być bardzo cieżko ze sprzedaża . i nie dlatego że to kiepska puszka tylko dlatego że nie w głowie teraz userom takie zakupy. osobiście mimo że miałem w planach zakup tej puchy odkładam te plany przynajmniej do wiosny. przykre ale co zrobić. realizm sytuacji musi wziąć górę nad zakupowym szaleństwem. coś mi sie wydaję że nie tylko ja wybiorę takie rozwiązanie. ktoś już wczęsniej pisał w tym wątku że przeżywa wewnętrzne rozterki kupić /nie kupić. chyba jednak rozsądek powinnien zwycieżyć.

tym bardziej że kurs dolara ,a wiec pewnie i cena puszki w PL bedzie musiała być wyższa niż oczekiwaliśmy.
    sorki za mały OT ale nie żyjemy na planecie FOTO (niestety) i niestety musimy brać pod uwagę to co dzieje sie wokoło Nas.

ps. wczoraj znajomy fotograf w czasie dyskusji rzucił mimochodem.... "wiesz, dzieciakom zupy z 5DII nie ugotuję . oczywiście przekoloryzowane i trochę z przymróżeniem oka ale przyznacie że coś w tym jest"
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 08-10-2008 o 12:08

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tzn. chcesz powiedziec, ze realnie odczuwasz zmniejszenie sily nabywczej swojej wyplaty w zwiazku z kryzysem na gieldach swiatowych i w bankowosci? Bo ja nie odczuwam nic a nic. Kryzys gospodarczy przyniosl bardzo pomyslne dla klientow wiesci, jesli chodzi np. o branze samochodowa... ceny spadaja. Moze tak samo bedzie z nowym 5D.
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

The z00m
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    Tzn. chcesz powiedziec, ze realnie odczuwasz zmniejszenie sily nabywczej swojej wyplaty w zwiazku z kryzysem na gieldach swiatowych i w bankowosci? Bo ja nie odczuwam nic a nic. Kryzys gospodarczy przyniosl bardzo pomyslne dla klientow wiesci, jesli chodzi np. o branze samochodowa... ceny spadaja. Moze tak samo bedzie z nowym 5D.
    Sry, że totalnie nie na temat. Więcej OT nie będzie.

Pamiętaj, że ten kryzys nie zaczął się wczoraj więc napewno go odczułeś. Jeśli masz kredyt, to podnoszone ostatnimi czasy w Polsce stopy procentowe pozbawiły Cię części wypłaty, bo rata poszła do góry. Podnoszone stopy miały zachamowac inflację, która jak wiesz jest spadkiem siły nabywczej pieniądza. Robiono wszystko, by przy drogiej ropie i rosnących cenach na zachodzie uniknąć gwałtownego wzrostu cen i w Polsce. Obecnie będziesz mógł zauważyć tendencję odwrotną. Nastąpi masowe (przez wiele banków centralnych) obniżanie stóp procentowych, by wpompować w rynek kasę. Czym, to zaowocuje? Prawdopodobnie zwiększy inflację tym samym znowu pozbawiając Cię znacznej części wypłaty. Można przykłady mnożyć.

Pamiętaj również dlaczego ceny samochodów spadały. Między innymi ze względu na mocną złotówkę, która teraz słabnie. Zapewne będzie można zauważyć wzrost cen towarów importowanych. Słabnąca złotówka, to również efekt kryzysu. Słabnie zainteresowanie niepewnymi walutami. Sztucznie zawyżana wartość złotówki nie stanowi o jej sile. Teraz kapitał ucieka w dolara (co wielu się wydaje dziwnym, ale jest zrozumiałe), euro czy franka szwajcarskiego. Kryzys na rynkach finansowych zaczyna fizycznie przekładać się na gospodarkę. Na razie nie słyszy się o dużych zamknięciach, ale przyszłość może być katastrofalna. Opel wstrzymał produkcję, Volvo zapowiada restrukturyzację, google zwalnia pracowników.

Niestety, ale każdy z nas, nawet żyjąc w nieświadomości doświadczy tego kryzysu, a jeszcze nie doszło do paniki.
    Ostatnio edytowane przez The z00m ; 08-10-2008 o 15:37

Domyślnie

Wiem, że to nie na temat, ale są tacy co... pół roku na kaszy (słowem dobra dieta) ale rękę ucieszy nowym bodziakiem.
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zapewniam że Opel produckji nie wstrzymał - to że jeden zakład produkcyjny w Gliwicach przez czas konserwacji linii produkcyjnych nie będzie produkował to nie jest powód do paniki, ani oznaka zapaści finansowej...

A w kwestii piąteczki : wydaje mi się, że dla Canona, jak i dla większości korporacji, najważniejsza jest sprzedaż. Na starej piąteczce widać jak wielki firma ma narzut na koszty produkcji (powiedziałbym że ponad 70%, bo wciąż opłaca się im sprzedawać tą puszkę). Zmniejszenie narzutów, w trudnych czasach może spowodować większą sprzedaż niż u konkurencji, a o to im głównie chodzi...
    Moim zdaniem pomimo wzrastającej ceny dolara, u nas (w europie) drożej nie będzie, a wręcz jest to dobra okacja dla Canona, na opanowanie kolejnego kawałka rynku.
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Strona 124 z 268 PierwszyPierwszy ... 2474114122123124125126134174224 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów